PRIMA PAGINĂ Finzoom.ro Lanseaza Calculatorul pentru Depozite Resurse WEB Parteneri Despre Noi Publicitate
Navigare
Sfaturi

Cauta in Stiri si Sfaturi

Credite cu Venituri din Strainatate

Adauga comentariu
Notare: Notari totale: 2 Numar total afisari: 8579
postat pe 17.03.2008

Avand in vedere faptul ca segmentul cetatenilor romani angajati in strainatate care doresc accesarea unui credit in tara noastra nu este redus, bancile din Romania au inceput sa acorde credite bazate pe venituri provenite din strainatate.


In principiu, produsele oferite acestei categorii nu sunt diferite, romanii angajati in strainatate putand accesa aceleasi tipuri de credite ca si cei care lucreaza in tara. Totusi conditiile de acordare a celor mai solicitate credite de catre reprezentantii acestei categorii, si anume cele ipotecare / imobiliare, care implica o documentatie mult mai stufoasa, fac obtinerea unui asemenea credit mai dificila pentru romanii angajati peste hotare.


Analistii FinZoom au luat exemplul unei persoane angajate in Spania, care, pentru accesarea unui credit ipotecar a avut nevoie de urmatoarele documente:

 • Documente care atesta veniturile obtinute. Printre acestea se numara adeverinta de salariu si cartea de munca care trebuiesc traduse legalizate si apostilate precum si fluturasii de salariu sau extrasul de cont (in original).
 • Documente care atesta plata impozitelor si contributiilor la asigurarile sociale – sanatate, pensii, somaj – care trebuiesc de asemenea traduse, legalizate si apostilate.
 • Scrisoare de recomandare din partea angajatorului
 • Contractul de munca si toate actele aditionale – traduse, legalizate si apostilate.

Veniturile care se iau in considerare in cazul cetatenilor romani angajati in strainatate sunt cele provenite din salariu si eventualele bonusuri insa numai daca sunt specificate in contractul de munca.


Ceea ce mai trebuie precizat este faptul ca veniturile specificate in adeverinta de venit se vor imparti la vechimea minima de munca solicitata de catre banca pentru respectivul loc de munca.


In ceea ce priveste metoda prin care se pot accesa aceste credite, prezenta persoanei in tara nu este neaparat necesara, aceasta putand imputernici o alta persoana (un prieten, o ruda, etc.), insa procura trebuie sa nominalizeze fiecare act pe care aceasta persoana il poate semna in numele beneficiarului.


Alte conditii ce trebuiesc indeplinite tin de ipoteca (care trebuie sa fie instituita pentru o proprietate de pe teritoriul Romaniei), unele banci pot cere existenta unui co-debitor angajat in tara, avansul minim cerut de banca poate fi mai mare decat cel solicitat persoanelor angajate in tara asa cum cheltuielile de subzistenta pot fi diferite de cele aplicate angajatilor din tara. De asemenea veniturile minime solicitate de banci pentru a lua in calcul dosarul clientului angajat peste hotare pot fi mai mari decat cele necesare personelor angajate in tara si conteaza marimea companiei angajatoare si numarul de salariati ai acesteia.


Desi intregul proces poate dura mai mult din cauza procedurilor greoaie si este mai costisitor prin prisma diferitelor traduceri, legalizari si apostilari necesare, este bine de stiut ca aceasta categorie nu este neglijata de bancile din tara noastra.


Pe
www.FinZoom.ro puteti gasi oferta produselor de creditare disponibile pe piata din Romania alaturi de Depozite si Fonduri de Pensii. Calculatoarele performante fac posibila calcularea DAE, ratei lunare, sumei totale de rambursat, vizionarea planului de rambursare (scadentarului), si prezentarea acestora alaturi de parametrii fiecarui produs.


Comentarii si Raspunsuri
postat din   munteanu daniela
Notare: Notari totale: 0
postat pe   23.07.2008
Sotul meu lucreaza in Italia de 6 luni de zile avand un salariu de 1.900 EUR. As dori sa stiu daca pot obtine de la dvs un credit pentru achizitionarea unui autoturism a carei valoare sa nu depaseasca 18.000 EUR precum si documentele necesare obtinerii imprumutului.
postat din   FinZoom / Ivan Irinel
Notare: Notari totale: 0
postat pe   23.07.2008
FinZoom Romania nu este o institutie creditoare ci este un portal financiar ce isi propune sa informeze consumatorii despre ofertele si produsele existente pe piata financiar-bancara.

 

Urmatoarele documente sunt necesare pentru contractarea unui credit auto:

 

 • cerere de credit
 • adeverinta de venit
 • copie contract individual de munca / carte de munca
 • copie CI solicitant + sot/sotie
 • acord BC / CRB
 • copie factura de utilitati
 • factura proforma auto
postat din   toma anisoara
Notare: Notari totale: 0
postat pe   03.09.2008
As dori sa achizitionez un autoturism de la Auto-Tiriac si acestia m-au indrumat catre Impuls-Leasing. As dori sa imi spuneti cat de sigura este aceasta firma.
postat din   FinZoom / Ivan Irinel
Notare: Notari totale: 0
postat pe   03.09.2008
Din pacate, la momentul actual, intrucat produsele de leasing ale companiei Impuls-Leasing nu se regasesc in catalogul nostru de produse financiare, FinZoom Romania nu detine informatii despre aceasta firma.
postat din   mihaela
Notare: Notari totale: 0
postat pe   07.10.2008
Lucrez in Spania avand un salariu de 1.000 EUR si as dori sa fac un credit ipotecar. Vreau sa stiu daca la salariul pe care il am pot obtine 80.000 EUR cu mentiunea ca detin in Romania un apartament proprietate personala. Ce documente sunt necesare ?
postat din   FinZoom / Ivan Irinel
Notare: Notari totale: 0
postat pe   07.10.2008
Urmatoarele documente sunt necesare pentru contractarea unui credit in aceasta situatie (traduse, legalizate si apostilate):

 

 • contract de munca 
 • carte de identitate
 • certificat de casatorie ( daca este cazul )
 • permis de sedere emis de autoritatile competente din tara respectiva ( daca permisul este temporar, ambele tipuri de credite pot fi contractate, in caz contrar doar creditul imobiliar putand fi accesat )
 • permis de munca emis de autoritatile competente din tara respectiva (acesta trebuie sa fie pe o perioada nedeterminata de minim 6-12 luni, caz contrar, contractul de munca trebuind reinnoit cel putin odata)
 • vechime in campul muncii de minim 1 an iar la angajator minim 3 luni
 • adeverinta de salariu
 • extras de cont / fluturas de salariu
 • dovada platirii impozitelor si taxelor sociale
 • fisa fiscala

In urma unui scurt calcul cu caracter informativ la Alpha Bank, in conditiile date de d-voastra, puteti contracta suma dorita cu o rata aproximativa in primul an de 424 EUR si in anul doi de 524 EUR urmand ca apoi sa devina variabila. Va recomandam sa contactati o agentie Alpha Bank pentru un prescoring.  

postat din   teodor avram
Notare: Notari totale: 0
postat pe   12.10.2008
Ce se intampla cu imobilul achizitionat printr-un credit imobiliar, in cazul in care dupa 3 ani nu voi mai putea plati rata lunara?
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   12.10.2008
In acest caz imobilul va fi scos la licitatie, vandut si banca isi va recupera datoria. Daca va exista o diferenta intre pretul de vanzare si suma care trebuie rambursata, banca va returna diferenta.
postat din   baba emilian
Notare: Notari totale: 0
postat pe   11.11.2008
As dori sa obtin un credit de 15.000 EUR fara garantie imobiliara cu venituri din strainatate avand un venit de 1.200 EUR pe luna si o vechime la locul de munca de 7 luni.
postat din   FinZoom / Ivan Irinel
Notare: Notari totale: 0
postat pe   11.11.2008
Pentru acordarea de credite persoanelor ale caror venituri sunt realizate in strainatate, bancile impun o vechime de munca de minimum 1 an si minim 6 luni vechime la actualul loc de munca daca contractul de munca este incheiat pe o perioada nedeterminata. In cazul in care contractul de munca este pe o perioada limitata, atunci solicitantul trebuie sa aiba reinnoit de cel putin 2 ori contractul de munca.

 

De asemenea, trebuie luat in considerare faptul ca fiecare institutie financiar bancara cere un cos minim de consum lunar (cheltuieli de subzistenta), acesta variind de la o banca la alta. De exemplu, la Alpha Bank, cosul de subzistenta este in valoare de 261 RON in timp ce la Credit Europe Bank si Volksbank se ridica la 500 si respectiv 750 EUR.

postat din   Lacramioara
Notare: Notari totale: 0
postat pe   10.01.2009
Cu un salariu de 1300 EUR si o vechime de un an si 4 luni la locul de munca in Italia. Pot contracta suma de 100.000 EUR? In ce conditii si pe ce perioada? Daca nu se poate aceasta suma, care ar fi disponibila Si ce acte sunt necesare?
postat din   FinZoom / Cristina Ungureanu
Notare: Notari totale: 0
postat pe   26.01.2009

Puteti obtine suma pe care o doriti una dintre variante fiind produsele BancPost. In cazul acestei institutii financiare conditiile sunt : DAE 9.52%, rata lunara 798 EUR.

Conditii de eligibilitate:

         Vechime minima in munca la ultimul angajator – 12 luni

Documente:

Documente generale:

         contractul individual de munca cu mentionarea nivelului venitului realizat;
         un document care sa ateste vechimea in munca; 

Documente care dovedesc venitul:

         adeverinta semnata de reprezentantii angajatorului, privind veniturile obtinute de persoana respectiva;
         Certificat fiscal / fisa fiscala (orice forma fiscala oficiala) din tara angajatorului, cu viza similara administratiei financiare din tara respectiva;
         pentru evidentierea platii salariului si a obligatiilor aferente, extrase/fluturasi pe ultimele 12 luni.
postat din   Nicoleta Dache
Notare: Notari totale: 0
postat pe   27.01.2009
As dori sa gasesc o banca care ar putea sa imi acorde imprumut pentru locuinta. Eu lucrez in strainatate cu contract nelimitat si m-ar interesa ce documente necesita pentru acest tip de imprumut.
postat din   FinZoom / Cristina Ungureanu
Notare: Notari totale: 0
postat pe   27.01.2009

Documente:

Documente generale:

         contractul individual de munca cu mentionarea nivelului venitului realizat;

         un document care sa ateste vechimea in munca;

 

Documente care dovedesc venitul:

         adeverinta semnata de reprezentantii angajatorului, privind veniturile obtinute de persoana respectiva;

         Certificat fiscal / fisa fiscala (orice forma fiscala oficiala) din tara angajatorului, cu viza similara administratiei financiare din tara respectiva;

         pentru evidentierea platii salariului si a obligatiilor aferente, extrase/fluturasi pe ultimele 12 luni.

postat din   george
Notare: Notari totale: 0
postat pe   21.02.2009
Ma intereseaza un imprumut de 40.000 EUR, pentru o garsoniera, in 4-5 ani as putea returna suma. Lucrez ca barman in Franta pe River Cruise. Salariul este de 725 EUR pe contract, pot ajunge la 1.300-1.400 EUR plus bacsisuri. Credeti ca pot face un credit?
postat din   FinZoom / Cristina Ungureanu
Notare: Notari totale: 0
postat pe   24.02.2009
In cazul in care indepliniti conditiile solicitate de institutiile financiare pentru a obtine un credit cu venituri din strainatate nu exista nici un motiv pentru care sa nu puteti obtine creditul dorit.
postat din   MADDALENA PAUNKICI
Notare: Notari totale: 0
postat pe   11.05.2009
Se poate trece de la un credit de nevoi personale fara garantii reale la un credit cu garantii reale?
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 1
postat pe   15.05.2009
Se poate trece de la un credit de nevoi personale fara garantii la un credit de nevoi personale cu garantii reale. Pentru a afla mai multe informatii despre creditele de nevoi personale fara garantii, click aici.
postat din   osenaris
Notare: Notari totale: 0
postat pe   05.06.2009
Suntem o familie formata din 3 persoane, toti angajati cu contract de munca de 2 ani, in Belgia, venitul nostru cumulat pe luna e de 4500 Euro. Ma intereseaza obtinerea unui credit avantajos pentru a achizitiona o locuinta in Romania. Suma ar fi de 30.000 Euro, care banca ma sfatuiti sa aleg?

postat din   FinZoom / Cristina Ungureanu
Notare: Notari totale: 0
postat pe   09.06.2009
Avand in vedere perioada determinata pe care sunt incheiate contractele sansele de a obtine un credit ipotecar sunt minime.
ATEbank, BancPost, Banca Romaneasca, Piraeus Bank, BCR, BRD, BC Carpatica, Millennium Bank, UniCredit Tiriac Bank, GE Money sunt institutiile care mai acorda credite pentru cetatenii cu venituri din strainatate.
postat din   bogdan
Notare: Notari totale: 0
postat pe   06.08.2009
Sotul meu e in Italia de 3 ani acum 6 luni am deschis o firma de constructii. Ce trebuie sa facem pentru a obtine un imprumut in Romania?
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   06.08.2009
Pentru obtinerea unui credit ipotecar cu venituri din strainate sunt necesare urmatoarele documente:
    
 •      Documente care atesta veniturile obtinute. Printre acestea se numara adeverinta de salariu si cartea de munca care trebuiesc traduse legalizate si apostilate precum si fluturasii de salariu sau extrasul de cont (in original).
 •      Documente care atesta plata impozitelor si contributiilor la asigurarile sociale – sanatate, pensii, somaj – care trebuiesc de asemenea traduse, legalizate si apostilate  
 •      Scrisoare de recomandare din partea angajatorului
 •      Contractul de munca si toate actele aditionale – traduse, legalizate si apostilate.

Veniturile care se iau in considerare in cazul cetatenilor romani angajati in strainatate sunt cele provenite din salariu si eventualele bonusuri insa numai daca sunt specificate in contractul de munca.


Ceea ce mai trebuie precizat este faptul ca veniturile specificate in adeverinta de venit se vor imparti la vechimea minima de munca solicitata de catre banca pentru respectivul loc de munca.

Alte conditii ce trebuiesc indeplinite tin de ipoteca (care trebuie sa fie instituita pentru o proprietate de pe teritoriul Romaniei), unele banci pot cere existenta unui co-debitor angajat in tara, avansul minim cerut de banca poate fi mai mare decat cel solicitat persoanelor angajate in tara asa cum cheltuielile de subzistenta pot fi diferite de cele aplicate angajatilor din tara. De asemenea veniturile minime solicitate de banci pentru a lua in calcul dosarul clientului angajat peste hotare pot fi mai mari decat cele necesare personelor angajate in tara si conteaza marimea companiei angajatoare si numarul de salariati ai acesteia.
postat din   mutu stefan viorel
Notare: Notari totale: 0
postat pe   10.11.2009
As dori un credit fara ipoteca de 20.000 EUR. Lucrez in cipru de un an si 4 luni am salariu de 1.700 de EUR.
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   10.11.2009
Pentru a alege un credit cat mai avantajos , puteti accesa site-ul  www.FinZoom.ro, unde puteti compara intreaga oferta de produse si alege produsul care se potriveste cel mai bine nevoii dumneavoastra.
 
Alegeti sectiunea “Credit de Consum”, completati criteriile de cautare si va vor fi afisate cele mai avantajoase oferte, ordonate crescator in functie de dobanda anuala efectiva.
 
Accesand sectiunea “Calculatoare”, puteti calcula suma maxima pe care o puteti obtine in functie de veniturile pe care le detineti.
 
www.FinZoom.ro va poate ajuta in obtinerea creditului necesar prin intermediul aplicatiei online catre bancile partenere. In partea dreapta a fiecarui produs, se gaseste butonul Aplica, accesarea caruia va deschide formularul de aplicatie online.
 
In 24 de ore lucratoare de la trimiterea aplicatiei veti fi contactat de un reprezentant al bancii care va va raspunde la toate intrebarile si va fixa o intalnire la sucursala.  Aceasta aplicatie nu va obliga in nici un fel pe mai departe, fiind insa cea mai eficienta modalitate de a intra in contact cu reprezentantii bancilor partenere din zona dumneavoastra.

postat din   Vlasceanu Gabriela
Notare: Notari totale: 0
postat pe   27.12.2009
Lucrez pe un vas de croaziera de 4 ani.Salariul meu este de 3500$ pe luna si-as vrea un credit ipotecar pentru 50.000 EUR pe 10 ani.Credeti ca se poate?

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   27.12.2009
Majoritatea bancilor accepta venituri obtinute de personalul navigator.

Pentru a alege un credit cat mai avantajos , puteti accesa site-ul  www.FinZoom.ro, unde puteti compara intreaga oferta de produse si alege produsul care se potriveste cel mai bine nevoii dumneavoastra.

 

Alegeti sectiunea “Credite Imobiliare”, completati criteriile de cautare si va vor fi afisate cele mai avantajoase oferte, ordonate crescator in functie de dobanda anuala efectiva.

 

Accesand sectiunea “Calculatoare”, puteti calcula suma maxima pe care o puteti obtine in functie de veniturile pe care le detineti.

 

www.FinZoom.ro va poate ajuta in obtinerea creditului necesar prin intermediul aplicatiei online catre bancile partenere. In partea dreapta a fiecarui produs, se gaseste butonul Aplica, accesarea caruia va deschide formularul de aplicatie online.

 

In 24 de ore lucratoare de la trimiterea aplicatiei veti fi contactat de un reprezentant al bancii care va va raspunde la toate intrebarile si va fixa o intalnire la sucursala.  Aceasta aplicatie nu va obliga in nici un fel pe mai departe, fiind insa cea mai eficienta modalitate de a intra in contact cu reprezentantii bancilor partenere din zona dumneavoastra.


postat din   larisa
Notare: Notari totale: 0
postat pe   13.01.2010
Daca ai un salariu brut de 1.000-1.100 EUR si lucrezi in strainatate cu contract si cu o vechime de un 1 ti se poate acorda un imprumut personal de 40.000 EUR? Sau trebuie sa fie un imprumut ipotecar si daca trebuie sa girezi cu un imobil sau trebuie sa te gireze o persoana?

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   13.01.2010
Creditele ce depasesc 30.000 EUR trebuie garantate cu un imobil.

Urmatoarele documente sunt necesare pentru contractarea unui credit cu venituri din strainatate (traduse, legalizate si apostilate):

• contract de munca  
• carte de identitate 
• certificat de casatorie ( daca este cazul ) 
• permis de sedere emis de autoritatile competente din tara respectiva ( daca permisul este temporar, ambele tipuri de credite pot fi contractate, in caz contrar doar creditul imobiliar putand fi accesat ) 
• permis de munca emis de autoritatile competente din tara respectiva (acesta trebuie sa fie pe o perioada nedeterminata de minim 6-12 luni, caz contrar, contractul de munca trebuind reinnoit cel putin odata) 
• vechime in campul muncii de minim 1 an iar la angajator minim 3 luni 
• adeverinta de salariu 
• extras de cont / fluturas de salariu in original 
• dovada platirii impozitelor si taxelor sociale 
• fisa fiscala.

postat din   maria
Notare: Notari totale: 1
postat pe   13.03.2010
Lucrez de un an de zile, salariul e de 600 EUR in Cipru si doresc sa fac un imprumut 10.000 EUR fara ipoteca. Ce as putea face?

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   13.03.2010
 Majoritatea institutiilor financiare acorda persoanelor care obtin venituri din strainatate, doar credite ci garantii imobiliare.
postat din   elena
Notare: Notari totale: 0
postat pe   23.03.2010
Sotul meu lucreaza de 4 ani in Italia cu contract de munca, salariul pe luna este de 1.500 EUR. Am putea sa obtinem un credit de 30.000 EUR, nevoi personale fara ipoteca? Daca da, ce acte necesare sau mai putin dar fara ipoteca.

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   23.03.2010
In general, pentru persoanele cu venituri din strainatate, institutiile financiare acorda doar credite cu ipoteca.

Urmatoarele documente sunt necesare pentru contractarea unui credit cu venituri din strainatate (traduse, legalizate si apostilate):
• contract de munca  
• carte de identitate
• certificat de casatorie ( daca este cazul )
• permis de sedere emis de autoritatile competente din tara respectiva ( daca permisul este temporar, ambele tipuri de credite pot fi contractate, in caz contrar doar creditul imobiliar putand fi accesat )
• permis de munca emis de autoritatile competente din tara respectiva (acesta trebuie sa fie pe o perioada nedeterminata de minim 6-12 luni, caz contrar, contractul de munca trebuind reinnoit cel putin odata)
• vechime in campul muncii de minim 1 an iar la angajator minim 3 luni
• adeverinta de salariu
• extras de cont / fluturas de salariu in original
• dovada platirii impozitelor si taxelor sociale
• fisa fiscala

postat din   Simona
Notare: Notari totale: 0
postat pe   05.04.2010
Lucrez de un an de zile in Austria ca si ingrijitor batrani cu un salariu lunar calculat de 50 euro pe zi. As putea obtine un credit pentru o garsoniera noua sau veche?

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   05.04.2010
Urmatoarele documente sunt necesare pentru contractarea unui credit cu venituri din strainatate (traduse, legalizate si apostilate):
• contract de munca  
• carte de identitate
• certificat de casatorie ( daca este cazul )
• permis de sedere emis de autoritatile competente din tara respectiva ( daca permisul este temporar, ambele tipuri de credite pot fi contractate, in caz contrar doar creditul imobiliar putand fi accesat )
• permis de munca emis de autoritatile competente din tara respectiva (acesta trebuie sa fie pe o perioada nedeterminata de minim 6-12 luni, caz contrar, contractul de munca trebuind reinnoit cel putin odata)
• vechime in campul muncii de minim 1 an iar la angajator minim 3 luni
• adeverinta de salariu
• extras de cont / fluturas de salariu in original
• dovada platirii impozitelor si taxelor sociale
• fisa fiscala
Alte conditii ce trebuiesc indeplinite tin de ipoteca (care trebuie sa fie instituita pentru o proprietate de pe teritoriul Romaniei), unele banci pot cere existenta unui co-debitor angajat in tara, avansul minim cerut de banca poate fi mai mare decat cel solicitat persoanelor angajate in tara asa cum cheltuielile de subzistenta pot fi diferite de cele aplicate angajatilor din tara. De asemenea veniturile minime solicitate de banci pentru a lua in calcul dosarul clientului angajat peste hotare pot fi mai mari decat cele necesare personelor angajate in tara si conteaza marimea companiei angajatoare si numarul de salariati ai acesteia.

Pentru a vedea ce banci mai accepta veniturile din strainatate accesati site-ul www.FinZoom.ro, sectiunea “Credite Imobiliare”. Completati criteriile de cautare cu suma si perioada dorita, iar la “Filtre Suplimentare” la campul “Vezi numai ofertele care iau in considerare veniturile din:” alegeti “Venituri din Strainatate”. In urma filtrarii va vo fi afisate cele mai avantajoase oferte, ordonate crescator in functie de dobanda anuala efectiva.
postat din   Rotaru Maria Bogdana
Notare: Notari totale: 0
postat pe   13.05.2010
Doresc sa stiu care sunt conditiile de obtinere a unui credit imobiliar pentru o persoana care lucreaza in strainatate si are un contract pe durata nedeterminata.Este creditul prima casa unul avantajos si poate fi acesta contractat de o astfel de persoana?

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   13.05.2010
Persoanele cu venituri din strainatate pot accesa credite tip Prima Casa. Actele necesare sunt:
 • contract de munca;
 • carte de identitate;
 • certificat de casatorie ( daca este cazul );
 • permis de sedere emis de autoritatile competente din tara respectiva ( daca permisul este temporar, ambele tipuri de credite pot fi contractate, in caz contrar doar creditul imobiliar putand fi accesat );
 • permis de munca emis de autoritatile competente din tara respectiva (acesta trebuie sa fie pe o perioada nedeterminata de minim 6-12 luni, caz contrar, contractul de munca trebuind reinnoit cel putin odata);
 • vechime in campul muncii de minim 1 an iar la angajator minim 3 luni;
 • adeverinta de salariu;
 • extras de cont / fluturas de salariu;
 • dovada platirii impozitelor si taxelor sociale;
 • fisa fiscala .
Actele pot varia de la o institutie financiara la alta.
postat din   dona
Notare: Notari totale: 0
postat pe   15.06.2010
Lucrez in Italia,vreau sa-mi cumpar un apartament n Bucuresti, de 45.000 EUT , pot sa obtin un credit de la o banca din Romania ? Nu detin nici o proprietate in Romania si nici in Italia, ce banci ofera credite pt mine si ce documente imi trebuie ?

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   15.06.2010
Urmatoarele documente sunt necesare pentru contractarea unui credit cu venituri din strainatate (traduse, legalizate si apostilate):
• contract de munca  
• carte de identitate
• certificat de casatorie ( daca este cazul )
• permis de sedere emis de autoritatile competente din tara respectiva ( daca permisul este temporar, ambele tipuri de credite pot fi contractate, in caz contrar doar creditul imobiliar putand fi accesat )
• permis de munca emis de autoritatile competente din tara respectiva (acesta trebuie sa fie pe o perioada nedeterminata de minim 6-12 luni, caz contrar, contractul de munca trebuind reinnoit cel putin odata)
• vechime in campul muncii de minim 1 an iar la angajator minim 3 luni
• adeverinta de salariu
• extras de cont / fluturas de salariu in original
• dovada platirii impozitelor si taxelor sociale
• fisa fiscala
Alte conditii ce trebuiesc indeplinite tin de ipoteca (care trebuie sa fie instituita pentru o proprietate de pe teritoriul Romaniei), unele banci pot cere existenta unui co-debitor angajat in tara, avansul minim cerut de banca poate fi mai mare decat cel solicitat persoanelor angajate in tara asa cum cheltuielile de subzistenta pot fi diferite de cele aplicate angajatilor din tara. De asemenea veniturile minime solicitate de banci pentru a lua in calcul dosarul clientului angajat peste hotare pot fi mai mari decat cele necesare personelor angajate in tara si conteaza marimea companiei angajatoare si numarul de salariati ai acesteia.

Pentru a vedea ce banci mai accepta veniturile din strainatate accesati site-ul www.FinZoom.ro, sectiunea “Credite Imobiliare”. Completati criteriile de cautare cu suma si perioada dorita, iar la “Filtre Suplimentare” la campul “Vezi numai ofertele care iau in considerare veniturile din:” alegeti “Venituri din Strainatate”. In urma filtrarii va vo fi afisate cele mai avantajoase oferte, ordonate crescator in functie de dobanda anuala efectiva.
postat din   Stavaru Cristina
Notare: Notari totale: 0
postat pe   16.01.2012
Lucrez in Spania de 1 an si 2 luni, salariul fiind de 900 euro/luna. As dori sa stiu daca se mai acorda creditul PRIMA CASA 5 /2012 si daca pot obtine creditul si mai ales ce acte sunt necesare si la ce banci?

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   17.01.2012
In acest moment, nu se stie cu exactitate daca programul "Prima Casa" va continua si in 2012.

Avand in vedere ca multe banci au redus semnificativ costurile pentru un credit ipotecar si ca exista oferte pentru care avansul solicitat este de 10% sau 15%, va puteti orienta catre un astfel de credit.
postat din   Florin
Notare: Notari totale: 0
postat pe   19.01.2012
Lucrez in Spania , am un salariu de 1.100 EUR si as dori un credit de 28.000 EUR pentru achizitionarea unui apartament. De ce acte am nevoie si ce banca imi poate oferi aceasta suma?

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   19.01.2012
Urmatoarele documente sunt necesare pentru contractarea unui credit cu venituri din strainatate (traduse, legalizate si apostilate):
• contract de munca  
• carte de identitate
• certificat de casatorie ( daca este cazul )
• permis de sedere emis de autoritatile competente din tara respectiva ( daca permisul este temporar, ambele tipuri de credite pot fi contractate, in caz contrar doar creditul imobiliar putand fi accesat )
• permis de munca emis de autoritatile competente din tara respectiva (acesta trebuie sa fie pe o perioada nedeterminata de minim 6-12 luni, caz contrar, contractul de munca trebuind reinnoit cel putin odata)
• vechime in campul muncii de minim 1 an iar la angajator minim 3 luni
• adeverinta de salariu
• extras de cont / fluturas de salariu in original
• dovada platirii impozitelor si taxelor sociale
• fisa fiscala
Alte conditii ce trebuiesc indeplinite tin de ipoteca (care trebuie sa fie instituita pentru o proprietate de pe teritoriul Romaniei), unele banci pot cere existenta unui co-debitor angajat in tara, avansul minim cerut de banca poate fi mai mare decat cel solicitat persoanelor angajate in tara asa cum cheltuielile de subzistenta pot fi diferite de cele aplicate angajatilor din tara. De asemenea veniturile minime solicitate de banci pentru a lua in calcul dosarul clientului angajat peste hotare pot fi mai mari decat cele necesare personelor angajate in tara si conteaza marimea companiei angajatoare si numarul de salariati ai acesteia.

Pentru a vedea ce banci mai accepta veniturile din strainatate accesati site-ul www.FinZoom.ro, sectiunea “Credite Imobiliare”. Completati criteriile de cautare cu suma si perioada dorita, iar la “Filtre Suplimentare” la campul “Vezi numai ofertele care iau in considerare veniturile din:” alegeti “Venituri din Strainatate”. In urma filtrarii va vo fi afisate cele mai avantajoase oferte, ordonate crescator in functie de dobanda anuala efectiva.
postat din   gabriel
Notare: Notari totale: 0
postat pe   06.02.2012
Lucrez in Franta si as dori sa fac un credit de nevoi personale fara ipoteca in valoare de 50.000 EUR cu un venit anual de 46.000 EUR. Care sunt actele necesare si ce banca m-ar putea ajuta?

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   06.02.2012
Suma maxima pe care o puteti obtine in cazul unui credit de nevoi personale negarantat este de 30.000 EUR.

Urmatoarele documente sunt necesare pentru contractarea unui credit cu venituri din strainatate (traduse, legalizate si apostilate):
• contract de munca  
• carte de identitate
• certificat de casatorie ( daca este cazul )
• permis de sedere emis de autoritatile competente din tara respectiva ( daca permisul este temporar, ambele tipuri de credite pot fi contractate, in caz contrar doar creditul imobiliar putand fi accesat )
• permis de munca emis de autoritatile competente din tara respectiva (acesta trebuie sa fie pe o perioada nedeterminata de minim 6-12 luni, caz contrar, contractul de munca trebuind reinnoit cel putin odata)
• vechime in campul muncii de minim 1 an iar la angajator minim 3 luni
• adeverinta de salariu
• extras de cont / fluturas de salariu in original
• dovada platirii impozitelor si taxelor sociale
• fisa fiscala

postat din   popa raluca
Notare: Notari totale: 0
postat pe   07.03.2012
Muncesc in Luxemburg cu contract nedeterminat, cu un salariu de 1.500 EUT plus alocatia familiala de 270 EUR, total de 1.770 EUR. As dori sa fac un credit imobiliar si as dori sa stiu ce acte sunt necesare?
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   07.03.2012
Urmatoarele documente sunt necesare pentru contractarea unui credit cu venituri din strainatate (traduse, legalizate si apostilate):
• contract de munca  
• carte de identitate
• certificat de casatorie ( daca este cazul )
• permis de sedere emis de autoritatile competente din tara respectiva ( daca permisul este temporar, ambele tipuri de credite pot fi contractate, in caz contrar doar creditul imobiliar putand fi accesat )
• permis de munca emis de autoritatile competente din tara respectiva (acesta trebuie sa fie pe o perioada nedeterminata de minim 6-12 luni, caz contrar, contractul de munca trebuind reinnoit cel putin odata)
• vechime in campul muncii de minim 1 an iar la angajator minim 3 luni
• adeverinta de salariu
• extras de cont / fluturas de salariu in original
• dovada platirii impozitelor si taxelor sociale
• fisa fiscala
Alte conditii ce trebuiesc indeplinite tin de ipoteca (care trebuie sa fie instituita pentru o proprietate de pe teritoriul Romaniei), unele banci pot cere existenta unui co-debitor angajat in tara, avansul minim cerut de banca poate fi mai mare decat cel solicitat persoanelor angajate in tara asa cum cheltuielile de subzistenta pot fi diferite de cele aplicate angajatilor din tara. De asemenea veniturile minime solicitate de banci pentru a lua in calcul dosarul clientului angajat peste hotare pot fi mai mari decat cele necesare personelor angajate in tara si conteaza marimea companiei angajatoare si numarul de salariati ai acesteia.

Pentru a vedea ce banci mai accepta veniturile din strainatate accesati site-ul www.FinZoom.ro, sectiunea “Credite Imobiliare”. Completati criteriile de cautare cu suma si perioada dorita, iar la “Filtre Suplimentare” la campul “Vezi numai ofertele care iau in considerare veniturile din:” alegeti “Venituri din Strainatate”. In urma filtrarii va vo fi afisate cele mai avantajoase oferte, ordonate crescator in functie de dobanda anuala efectiva.
postat din   raluca
Notare: Notari totale: 0
postat pe   08.03.2012
Cat timp dureaza pana iti este acordat creditul imobiliar?

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   08.03.2012
In general, acordarea unui credit ipotecar se finalizeaza in 30 de zile. In cazul in care dosarul de credit nu este de la inceput complet, durata de acordare se poate prelungi.
postat din   Florin georgian
Notare: Notari totale: 0
postat pe   21.03.2012
Lucrez in Italia de peste 1 an. Am un salariu lunar de 800 EUR pe contract si as dori sa obtin un imprumut in tara pentru cumpararea unui apartament.Care sunt actele necesare pentru obtinerea imprumutului?
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   21.03.2012
Urmatoarele documente sunt necesare pentru contractarea unui credit cu venituri din strainatate (traduse, legalizate si apostilate):
• contract de munca  
• carte de identitate
• certificat de casatorie ( daca este cazul )
• permis de sedere emis de autoritatile competente din tara respectiva ( daca permisul este temporar, ambele tipuri de credite pot fi contractate, in caz contrar doar creditul imobiliar putand fi accesat )
• permis de munca emis de autoritatile competente din tara respectiva (acesta trebuie sa fie pe o perioada nedeterminata de minim 6-12 luni, caz contrar, contractul de munca trebuind reinnoit cel putin odata)
• vechime in campul muncii de minim 1 an iar la angajator minim 3 luni
• adeverinta de salariu
• extras de cont / fluturas de salariu in original
• dovada platirii impozitelor si taxelor sociale
• fisa fiscala
postat din   liviu
Notare: Notari totale: 0
postat pe   01.10.2012
Lucrez in Italia de 4 ani, am un contract pe perioada nedeterminata de  1.200 EUR. As dori sa obtin un credit de nevoi personale de 10.000 EUR, in Romania. Care sunt actele necesare acestui credit; este nevoie de garantii?

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   01.10.2012
Urmatoarele documente sunt necesare pentru contractarea unui credit cu venituri din strainatate (traduse, legalizate si apostilate):
. contract de munca  
. carte de identitate
. certificat de casatorie ( daca este cazul )
. permis de sedere emis de autoritatile competente din tara respectiva ( daca permisul este temporar, ambele tipuri de credite pot fi contractate, in caz contrar doar creditul imobiliar putand fi accesat )
. permis de munca emis de autoritatile competente din tara respectiva (acesta trebuie sa fie pe o perioada nedeterminata de minim 6-12 luni, caz contrar, contractul de munca trebuind reinnoit cel putin odata)
. vechime in campul muncii de minim 1 an iar la angajator minim 3 luni
. adeverinta de salariu
. extras de cont / fluturas de salariu in original
. dovada platirii impozitelor si taxelor sociale
. fisa fiscala
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   07.01.2013
Urmatoarele documente sunt necesare pentru contractarea unui credit cu venituri din strainatate (traduse, legalizate si apostilate):
. contract de munca  
. carte de identitate
. certificat de casatorie ( daca este cazul )
. permis de sedere emis de autoritatile competente din tara respectiva ( daca permisul este temporar, ambele tipuri de credite pot fi contractate, in caz contrar doar creditul imobiliar putand fi accesat )
. permis de munca emis de autoritatile competente din tara respectiva (acesta trebuie sa fie pe o perioada nedeterminata de minim 6-12 luni, caz contrar, contractul de munca trebuind reinnoit cel putin odata)
. vechime in campul muncii de minim 1 an iar la angajator minim 3 luni
. adeverinta de salariu
. extras de cont / fluturas de salariu in original
. dovada platirii impozitelor si taxelor sociale
. fisa fiscala
postat din   capitanescu larisa
Notare: Notari totale: 0
postat pe   21.01.2013
Lucrez in Grecia de 10 ani, am un salariu de 700 EUR trecut in contract; lucrez la acelasi patron de 2 ani cu contract nelimitat si as vrea un sa cumpar o casa prin banca. Ce banca m-ar putea ajuta si ce acte imi sunt necesare?
postat din   stoica petru
Notare: Notari totale: 0
postat pe   22.01.2013
As dori sa fac un imprumut pe baza de pensie de vaduva, care este o suma lunara de 550 EUR. As dori o suma de 3.000 EUR pe o perioda de 5 ani; am toate documentele la zi.

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   22.01.2013
Pentru a alege un credit cat mai avantajos , puteti accesa site-ul  www.FinZoom.ro, unde puteti compara intreaga oferta de produse si alege produsul care se potriveste cel mai bine nevoii dumneavoastra.
 
Alegeti sectiunea “Credit de Consum”, completati criteriile de cautare si va vor fi afisate cele mai avantajoase oferte, ordonate crescator in functie de dobanda anuala efectiva.
 
Accesand sectiunea “Calculatoare”, puteti calcula suma maxima pe care o puteti obtine in functie de veniturile pe care le detineti.
 
www.FinZoom.ro va poate ajuta in obtinerea creditului necesar prin intermediul aplicatiei online catre bancile partenere. In partea dreapta a fiecarui produs, se gaseste butonul Aplica, accesarea caruia va deschide formularul de aplicatie online.
 
In 24 de ore lucratoare de la trimiterea aplicatiei veti fi contactat de un reprezentant al bancii care va va raspunde la toate intrebarile si va fixa o intalnire la sucursala.  Aceasta aplicatie nu va obliga in nici un fel pe mai departe, fiind insa cea mai eficienta modalitate de a intra in contact cu reprezentantii bancilor partenere din zona dumneavoastra.

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   22.01.2013
Urmatoarele documente sunt necesare pentru contractarea unui credit cu venituri din strainatate (traduse, legalizate si apostilate):
 • contract de munca  
 • carte de identitate
 • certificat de casatorie ( daca este cazul )
 • permis de sedere emis de autoritatile competente din tara respectiva ( daca permisul este temporar, ambele tipuri de credite pot fi contractate, in caz contrar doar creditul imobiliar putand fi accesat )
 • permis de munca emis de autoritatile competente din tara respectiva (acesta trebuie sa fie pe o perioada nedeterminata de minim 6-12 luni, caz contrar, contractul de munca trebuind reinnoit cel putin odata)
 • vechime in campul muncii de minim 1 an iar la angajator minim 3 luni
 • adeverinta de salariu
 • extras de cont / fluturas de salariu in original
 • dovada platirii impozitelor si taxelor sociale
 • fisa fiscala
postat din   capitanescu corina
Notare: Notari totale: 0
postat pe   06.02.2013
As vrea sa imi cumpar un apartament in Romania, dar lucrez in strainatate. De ce acte as avea nevoie?
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   06.02.2013
Urmatoarele documente sunt necesare pentru contractarea unui credit cu venituri din strainatate (traduse, legalizate si apostilate):
 • contract de munca  
 • carte de identitate
 • certificat de casatorie ( daca este cazul )
 • permis de sedere emis de autoritatile competente din tara respectiva ( daca permisul este temporar, ambele tipuri de credite pot fi contractate, in caz contrar doar creditul imobiliar putand fi accesat )
 • permis de munca emis de autoritatile competente din tara respectiva (acesta trebuie sa fie pe o perioada nedeterminata de minim 6-12 luni, caz contrar, contractul de munca trebuind reinnoit cel putin odata)
 • vechime in campul muncii de minim 1 an iar la angajator minim 3 luni
 • adeverinta de salariu
 • extras de cont / fluturas de salariu in original
 • dovada platirii impozitelor si taxelor sociale
 • fisa fiscala
postat din   Ioana
Notare: Notari totale: 0
postat pe   01.07.2013
Lucrez in Belgia din luna februarie si am un salariu de 1300-1400 EUR. As vrea sa fac un credit in tara in valoare de 15.000 EUR.


Sunteti invitatul nostru sa adaugati intrebarile si comentariile dvs iar expertii FinZoom va vor raspunde in cel mai scurt timp posibil.

Scurt ghid de utilizare:
 • verificati daca raspunsul la intrebarile dvs nu se regaseste deja pe www.FinZoom.ro;
 • folositi formularul de mai jos pentru a adauga intrebarile, comentariile dvs sau noi teme de informare;
 • moderatorul FinZoom va evalua daca intrebarile/ comentariile dvs sunt de interes general, caz in care acestea vor fi postate pe www.FinZoom.ro impreuna cu raspunsurile solicitate;
 • daca aveti nevoie de calcule de eligibilitate (prescoring) va rugam sa aplicati online pentru oricare dintre partenerii FinZoom si reprezentantii bancii va vor contacta fara nici o obligatie.
Nume:   
Adresa de e-mail:   
Numarul de telefon:   
Judet:   
(adresa ta de e-mail si numarul de telefon sunt confidentiale si nu vor fi publicate pe site)
Adauga o Noua Intrebare aici:Platforma competitiva de e-commerce la FinZoom.

Proiect finantat prin Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" Axa prioritara III – “Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public”

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro . Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

Abonare Newsletter Introduceti adresa de e-mail:
06/07/2015 EUR/RON : 4.4819 USD/RON : 4.0321 CHF/RON : 4.2825 HUF/RON : 0.01424
Prima Pagina Contact Publicitate Resurse WEB Parteneri Harta Site Confidentialitate FAQ Dictionar Financiar English 
FINZOOM © 2006 - 2014 - Toate Drepturile Rezervate  ::  Reteaua Finzoom Financial Guide Bulgaria TurkeyInvest in Bulgaria
www.fonduri-ue.ro Oferta Reduceri Regim Hotelier
Cora-Imobiliare.roImobiliare BucurestiAnuntulimobiliar.roProiectCasa.roimobConstruct.roModele caseApartamente noi