PRIMA PAGINĂ Finzoom.ro Lanseaza Calculatorul pentru Depozite Resurse WEB Parteneri Despre Noi Publicitate
Navigare
Sfaturi

Cauta in Stiri si Sfaturi

Top 5 Carduri de Credit

Adauga comentariu
Notare: Notari totale: 6 Numar total afisari: 9226
postat pe 25.10.2007

Pentru a putea raspunde tuturor capriciilor si provocarilor financiare de zi cu zi, consumatorul modern apeleaza frecvent la cardul de credit. Finantarea prin cardul de credit este foarte avantajoasa deoarece:

 • Presupune o perioada de aprobare rapida;
 • Solicita acte usor de obtinut: cerere de emitere card; adeverinta de venit si copie dupa actul de identitate;
 • Suma pusa la dispozitie este, in medie, echivalentul a 3 salarii medii lunare.

Daca v-ati hotarat sa deschideti un card de credit si prospectati piata, puteti intra pe www.FinZoom.ro portal financiar care calculeaza pentru toate ofertele de carduri de credit 2 tipuri de DAE (Dobanda Anuala Efectiva): DAE pentru retragere numerar si DAE pentru cumparaturi, motivul fiind acela de a va informa cu privire la avantajele utilizarii cardurilor de credit direct la achitarea cumparaturilor zilnice. Este foarte important sa cunoasteti cu exactitate costurile pe care le implica folosirea cardului la cumparaturi si la retragerea de numerar, daca beneficiati de o perioada de gratie sau nu, minimul de rambursat pentru fiecare oferta in parte. Sistemul informatic extrem de flexibil care sustine comparatiile www.FinZoom.ro   acopera toate nevoile si cerintele consumatorului prin includerea mai multor filtre de cautare, definite in 2 ecrane din sectiunea de carduri de credite a www.FinZoom.ro
 • Criterii de cautare individuale (dupa compania financiara emitenta, tip card – Premium / Standard, valuta, aria si mediul de utilizare si marca)
 • Scenarii predefinite (Cea mai buna DAE pentru cumparaturi pe card, Cea mai buna DAE pentru retrageri numerar, Cea mai mica dobanda pentru cumparaturi pe card, Cea mai mica dobanda la retrageri numerar, Cea mai lunga Perioada de Gratie, Cea mai mica taxa anuala de administrare si Suma minima de rambursat)
Motorul de cautare dedicat cardurilor de credit va identifica si compara dinamic (personalizat individual) toate ofertele de carduri de credit de pe piata financiara romaneasca (banci si societati financiare nebancare). Informatia este usor de filtrat si contine detalii complete actualizate zilnic (fiecare oferta este detaliata prin 93 parametrii distincti).

Astfel, pentru urmatoarele criterii: card de credit – bancar, standard in RON, cu arie de utilizare nationala si internationala, acceptat in mediile manual si electonic. Astfel rezulta Top 5 carduri de credit, ordonate dupa cea mai buna DAE pentru cumparaturi pe card:

 

 

BANCA

Nume produs

DAE (cumparaturi)

DAE (numerar)

Perioada gratie (zile)

Dobanda Cumparaturi

Dobanda Numerar

Taxa Anuala

Taxa Emitere

1

CEC

Mastercard

18,60%

20,62%

59

17,50%

17,50%

36 RON

10 RON

2

Emporiki Bank

Mastercard Standard

21,27%

21,19%

0

18,50%

18,50%

1 EUR

2 EUR

3

Romexterra Bank

Visa Clasic

21,31%

21,44%

50

19,90%

19,90%

24 RON

10 RON

4

Alpha Bank

Alpha Card Visa

22,65%

27,41%

45

21,00%

21,00%

25 RON

20 RON

5

Banca Transilvania

Mastercard Forte

22,96

23,29

55

25,00%

25,00%

10 RON

10 RON

www.finzoom.ro

DAE este calculata pentru un credit de 2000 RON.

Ipoteze folosite la calculul DAE: intregul credit este retras sub forma de numerar la ATM (sau folosita la comerciant) din prima zi (printr-o singura tranzactie) si la sfarsitul fiecarei luni se ramburseaza numai suma minima aferenta fiecarui card. Taxa de emitere si taxa de analiza si aprobare card se platesc odata, la inceput. Taxa de administrare card si cont se platesc anual. Dobanda se calculeaza zilnic, la 360 sau 365 zile (in functie de fiecare banca), luand in considerare perioada de gratie, atat pentru plati la comercianti cat si pentru retrageri numerar.

FinZoom Financial Guide® Network (www.FinZoom.com) administreaza portaluri financiare de succes in Bulgaria (www.moitepari.bg; www.creditland.bg), Romania (www.FinZoom.ro) si Turcia (www.finzoom.com.tr).

www.FinZoom.ro s-a lansat in toamna lui 2006 si ofera comparatia detaliata si completa pentru credite de consum (nevoi personale), credite pentru locuinta (imobiliare, ipotecare), credite & leasing auto. In urmatoarele luni www.FinZoom.ro (Compara. Decide. Aplica) va lansa noi categorii de produse comparate: Depozite, Fonduri de Investitii, Credite pentru IMM-uri etc.


Comentarii si Raspunsuri
postat din   Capragiu-Ristea Mihai
Notare: Notari totale: 0
postat pe   28.03.2008
 Daca am card tip maestro de la BRD (card de salariu) pot sa scot de 3 ori salariul? La un salariu de 1.000 RON cat trebuie sa dau inapoi pe luna? Mi-as putea transfera cardul BRD la o alta banca?
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   28.03.2008

Majoritatea cardurilor de debit au atasata optiunea de overdraft, prin care clientul poate imprumuta de la 3 pana la 6 salarii, in functie de conventia existenta intre banca si angajator. Overdraftul acordat este dimensionat de capacitatea angajatului de a-l rambursa.

 

Creditul se poate rambursa la fiecare alimentare a contului. In fiecare luna este obligatoriu sa platiti bancii doar dobanda aferenta sumelor trase din descoperitul de cont si, daca doriti, puteti sa rambursati o parte din principal, fara a exista o suma minima.

 

In ceea ce priveste transferul cardului la o alta banca, puteti doar sa lichidati contul pe care-l detineti la BRD si sa deschideti un alt cont la banca la care doriti.

postat din   stroia marius
Notare: Notari totale: 0
postat pe   13.07.2008
As dori sa va intreb ce parere aveti despre cardul avantaj de la Credit Europe Bank?
postat din   FinZoom / Maria Muresan
Notare: Notari totale: 0
postat pe   13.07.2008

Daca va doriti un card de credit, puteti consulta pe site-ul nostru topul celor mai bune 5 oferte.

In cazul unui card Credit Europe, aveti posibilitatea de a vizualiza si compara cele 4 tipuri pe care ei le ofera si sa va alegeti varianta cea mai potrivita pentru nevoile si cererile dumneavoastra.

postat din   frainiuc simona
Notare: Notari totale: 0
postat pe   26.09.2008
Am fost contactata pentru un card de cumparaturi de la BRD, dar m-ar interesa sa stiu daca este mai convenabil un card de salariu, dobanda este mai mica ?
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   26.09.2008
Cardul de salariu, care are atasata operatiunea de overdraft, este mai avantajos decat un card de credit, dar mai scump decat un credit de consum. Prin overdraft, clientul beneficiaza de o linie de credit atasata unui card de salariu, in limita stabilita intre angajator si banca emitenta.

 

Finantarea se acorda in functie de veniturile salariale ale angajatului sau in limita unei sume maxime ce poate fi imprumutata. Unele banci ofera facilitatea de overdraft si pentru cardurile de debit simple, altele decat cele de salariu, caz in care plafonul de creditare maxim este exprimat ca suma fixa.

postat din   minea marius
Notare: Notari totale: 0
postat pe   06.11.2008
Am facut un imprumut la credit europe bank si dupa o saptamana mi-au trimis acasa un card de debit cu care nu stiu ce sa fac. Pe el nu este nici o suma depusa. De ce banca nu m-a informat ce sa fac cu el?
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   06.11.2008
Exista posibilitatea ca acest card sa fi fost oferit gratuit de catre banca. Cel mai indicat este sa mergeti la sucursala de la care ati contractat creditul si sa solicitati mai multe informatii.
postat din   lorincz marcela
Notare: Notari totale: 0
postat pe   17.01.2010
Sunt pensionara si am pensia depusa pe un card BRD MAESTRO.Vreau sa stiu daca pot scoate de pe card o suma mai mare decat pensia si in ce conditii.

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   17.01.2010
Din informatiile pe care le detinem, cardul Maestro pentru pensionari ofera doar urmatoarele facilitati:

 • comision 0 pentru retragerile de numerar la bancomatele si POS-urile BRD;
 • reducere la comisionul de gestiune anuala a cardului.

Pentru a afla mai multe informatii despre posibilitatea obtinerii unui overdraft pe baza pensiei, sfatul nostru este sa luati legatura cu un reprezentant al bancii.
postat din   apostol daniela
Notare: Notari totale: 0
postat pe   09.07.2012
Cum pot obtine usor un card de credi si unde sa ma adresez?

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   09.07.2012
Pentru a alege un card de credit cat mai avantajos , puteti accesa site-ul  www.FinZoom.ro, unde puteti compara intreaga oferta de produse si alege produsul care se potriveste cel mai bine nevoii dumneavoastra.

 

Alegeti sectiunea “Carduri de Credit”, completati criteriile de cautare si va vor fi afisate cele mai avantajoase oferte, ordonate crescator in functie de dobanda anuala efectiva.

 

www.FinZoom.ro va poate ajuta in obtinerea creditului necesar prin intermediul aplicatiei online catre bancile partenere. In partea dreapta a fiecarui produs, se gaseste butonul Aplica, accesarea caruia va deschide formularul de aplicatie online.

 

In 24 de ore lucratoare de la trimiterea aplicatiei veti fi contactat de un reprezentant al bancii care va va raspunde la toate intrebarile si va fixa o intalnire la sucursala.  Aceasta aplicatie nu va obliga in nici un fel pe mai departe, fiind insa cea mai eficienta modalitate de a intra in contact cu reprezentantii bancilor partenere din zona dumneavoastra.


Sunteti invitatul nostru sa adaugati intrebarile si comentariile dvs iar expertii FinZoom va vor raspunde in cel mai scurt timp posibil.

Scurt ghid de utilizare:
 • verificati daca raspunsul la intrebarile dvs nu se regaseste deja pe www.FinZoom.ro;
 • folositi formularul de mai jos pentru a adauga intrebarile, comentariile dvs sau noi teme de informare;
 • moderatorul FinZoom va evalua daca intrebarile/ comentariile dvs sunt de interes general, caz in care acestea vor fi postate pe www.FinZoom.ro impreuna cu raspunsurile solicitate;
 • daca aveti nevoie de calcule de eligibilitate (prescoring) va rugam sa aplicati online pentru oricare dintre partenerii FinZoom si reprezentantii bancii va vor contacta fara nici o obligatie.
Nume:   
Adresa de e-mail:   
Numarul de telefon:   
Judet:   
(adresa ta de e-mail si numarul de telefon sunt confidentiale si nu vor fi publicate pe site)
Adauga o Noua Intrebare aici:Platforma competitiva de e-commerce la FinZoom.

Proiect finantat prin Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" Axa prioritara III – “Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public”

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro . Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

Abonare Newsletter Introduceti adresa de e-mail:
02/07/2015 EUR/RON : 4.4749 USD/RON : 4.0394 CHF/RON : 4.2547 HUF/RON : 0.01423
Prima Pagina Contact Publicitate Resurse WEB Parteneri Harta Site Confidentialitate FAQ Dictionar Financiar English 
FINZOOM © 2006 - 2014 - Toate Drepturile Rezervate  ::  Reteaua Finzoom Financial Guide Bulgaria TurkeyInvest in Bulgaria
www.fonduri-ue.ro Oferta Reduceri Regim Hotelier
Cora-Imobiliare.roImobiliare BucurestiAnuntulimobiliar.roProiectCasa.roimobConstruct.roModele caseApartamente noi