PRIMA PAGINĂ Finzoom.ro Lanseaza Calculatorul pentru Depozite Resurse WEB Parteneri Despre Noi Publicitate
Navigare
Stiri Financiare

Cauta in Stiri si Sfaturi

Ministerul IMM-urilor, Comertului si Mediului de Afaceri si BCR sprijina dezvoltarea IMM-urilor

Adauga comentariu
Notare: Notari totale: 0 Numar total afisari: 2095
postat pe 09.04.2009
Categorii complementare
Tag-uri relevante
 Finantare ,  IMM
Vezi

Bucuresti, 09 aprilie – Ministerul IMM-urilor, Comertului si Mediului de Afaceri si Banca Comerciala Romana (BCR) au semnat azi un protocol de colaborare privind sprijinirea dezvoltarii IMM-urilor din Romania.

„Ma bucur ca BCR a fost printre primele banci de pe piata care a raspuns apelului nostru de a gasi solutii pentru inlesnirea conditiilor de creditare a firmelor mici si mijlocii in contextul crizei internationale. In conditiile in care principala problema cu care se confrunta oamenii de afaceri romani in acest moment este reprezentata de lipsa lichiditatilor in economie, ministerul pe care il conduc a propus tuturor bancilor din Romania sa se alature eforturilor guvernului de a sustine dezvoltarea IMM-urilor si, implicit, pastrarea si crearea de locuri de munca”, declara ministrul Constantin Nita.

“Unul dintre obiectivele noastre majore este sa ajutam in continuare IMM-urile cu banii de care au nevoie pentru continuarea si dezvoltarea activitatii. BCR asigura finantarea tuturor afacerilor bune, viabile pe termen mai lung si dispune de fondurile si expertiza necesare”, a declarat Dominic Bruynseels, Presedinte Executiv al BCR. „Protocolul de colaborare incheiat cu ministerul deschide noi oportunitati pentru consolidarea mediului de afaceri, pentru ca banii, inclusiv din fonduri europene, sa ajunga mai rapid si cu eficienta sporita la intreprinderile care au nevoie. BCR este un partener important pe termen lung al companiilor si economiei romanesti”, a adaugat Dominic Bruynseels.

Principalele directii pe care se va axa cooperarea dintre cele doua institutii se refera la:
  • sprijinirea IMM-urilor care au contractat credite si nu pot, din cauza crizei financiare si economice actuale, sa isi achite partial sau integral obligatiile ce decurg ca urmare a creditarii;
  • participarea prin programe/scheme comune, insotite de finantari guvernamentale pentru sprijinirea dezvoltarii IMM-urilor;
  • informarea IMM-urilor privind modalitatile de finantare din surse BCR si/sau surse internationale. Astfel banca ofera imprumuturi pe termen lung si/sau mecanisme de sprijin (exemplu: fondurile de garantare, posibilitatea finantarii bazata pe cash flow fata de finantare bazata pe depozite colaterale). Totodata, BCR acorda gratuit consultanta nefinanciara;
  • informarea IMM-urilor despre modalitatile de finantare si sprijin din surse BCR si/sau surse nationale/internationale - imprumuturi pe termen lung, mecanisme de sprijin (exemplu: fondurile de garantare, finantare bazata pe cash flow fata de finantare, bazata pe depozite colaterale), sprijin gratuit in acordarea de consultanta nefinanciara;
  • diseminarea de informatii pentru IMM-uri, cu privire la facilitatile oferite pentru finantari comerciale, in special pentru productia cu ciclu lung de fabricatie.

Prin aceste masuri MIMMCMA si BCR doresc sa ofere IMM-urilor acces mai rapid la programele si produsele de finantare specifice, sprijin in absorbtia fondurilor europene precum si diferite facilitati pentru firmele aflate temporar in dificultate.

Actualul protocol a fost semnat pe o perioada de un an cu posibilitatea de prelungire.

Comentarii si Raspunsuri

Sunteti invitatul nostru sa adaugati intrebarile si comentariile dvs iar expertii FinZoom va vor raspunde in cel mai scurt timp posibil.

Scurt ghid de utilizare:
  • verificati daca raspunsul la intrebarile dvs nu se regaseste deja pe www.FinZoom.ro;
  • folositi formularul de mai jos pentru a adauga intrebarile, comentariile dvs sau noi teme de informare;
  • moderatorul FinZoom va evalua daca intrebarile/ comentariile dvs sunt de interes general, caz in care acestea vor fi postate pe www.FinZoom.ro impreuna cu raspunsurile solicitate;
  • daca aveti nevoie de calcule de eligibilitate (prescoring) va rugam sa aplicati online pentru oricare dintre partenerii FinZoom si reprezentantii bancii va vor contacta fara nici o obligatie.
Nume:   
Adresa de e-mail:   
Numarul de telefon:   
Judet:   
(adresa ta de e-mail si numarul de telefon sunt confidentiale si nu vor fi publicate pe site)
Adauga o Noua Intrebare aici:Platforma competitiva de e-commerce la FinZoom.

Proiect finantat prin Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" Axa prioritara III – “Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public”

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro . Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

Abonare Newsletter Introduceti adresa de e-mail:
07/07/2015 EUR/RON : 4.4854 USD/RON : 4.0566 CHF/RON : 4.2943 HUF/RON : 0.01421
Prima Pagina Contact Publicitate Resurse WEB Parteneri Harta Site Confidentialitate FAQ Dictionar Financiar English 
FINZOOM © 2006 - 2014 - Toate Drepturile Rezervate  ::  Reteaua Finzoom Financial Guide Bulgaria TurkeyInvest in Bulgaria
www.fonduri-ue.ro Oferta Reduceri Regim Hotelier
Cora-Imobiliare.roImobiliare BucurestiAnuntulimobiliar.roProiectCasa.roimobConstruct.roModele caseApartamente noi