PRIMA PAGINĂ Finzoom.ro Lanseaza Calculatorul pentru Depozite Resurse WEB Parteneri Despre Noi Publicitate
Navigare
Intreaba Expertul

Cauta in Stiri si Sfaturi

Contract de Credit / Executor Bancar

Adauga comentariu
Notare: Notari totale: 1 Numar total afisari: 15393
postat pe 28.10.2008

Sotul meu a avut un credit la o banca. Datorita unor motive intemeiate, neputand achita ratele, am solicitat, in scris, o perioada de gratie de 2 luni, pentru achitarea restentelor. La cerere am atasat o hartie prin care se demonstra ca Ministerul de Finante are o datorie catre mine, exigibila, certa si lichida. In momentul in care am primit banii de la minister (a treia luna de la cererea de gratie) am achitat sumele restante in totalitate (aferente a 3 luni). In aceeasi zi, un executor bancar pune poprire pe contul meu pentru intreg creditul restant si nici macar nu ma anunta. Am aflat, intamplator, la peste o luna. Avea dreptul executorul bancar sa faca poprirea fara investirea contractului de credit cu formula executorie, de catre un judecator? Aveam dreptul sa fiu instiintata ca s-a umblat in contul meu curent, pentru a putea, eventual, contesta? Nu am gasit nicaieri normele pentru executarea silita realizata de catre executorii bancari. Fac parte executorii bancari din personalul auxiliar al justititiei? Cum poate fi considerat "titlu executoriu" un contract bancar atata timp cat el poate contine si clauze abuzive?

Comentarii si Raspunsuri
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   28.10.2008
Semnarea contractului de credit da nastere unor drepturi si obligatii pentru ambele parti semnatare; acestea izvorasc din obiectul contractului institutia financiara imprumuta solicitantul cu o suma de bani cu un scop anume: nevoi personale, achizitie imobil etc.

 

In cadrul unei banci, executorul bancar incepe procedura de executare silita, indiferent de izvorul creantei (dintr-un contract de credit de nevoie personale, ipotecar sau dintr-o sentinta judecatoreasca) in baza dispozitiei sefului corpului executorilor bancari, avizate pentru legalitate de departamentul juridic al bancii.

 

Printre atributiile executorului bancar se regasesc: punerea in executare a titlurilor executorii ce apartin bancii, notificarea actelor judiciare si extrajudiciare, comunicarea actelor de procedura, aplicarea masurilor asiguratorii dispuse de instanta de judecata in favoarea bancii, intocmirea proceselor verbale de constatare, intocmirea protestelor de neplata a cambiilor, biletelor la ordin si cecurilor, constatarea starii de insolvabilitate a debitorului urmarit.

 

Aveati dreptul sa fiti instiintata ca urma sa fie pusa proprire asupra contului dumneavoastra. Ceea ce puteti face este sa va adresati Oficiului pentru Protectia Consumatorului din judetul de resedinta printr-o reclamatie la care urmeaza sa se raspunda in termenul legal. Daca nici prin aceasta modalitate nu se solutioneaza problema in maniera dorita ramane ca executorul bancar sa fie actionat in instanta urmand sa se stabileasca astfel si sanctiunile care se impun.

postat din   cristi
Notare: Notari totale: 0
postat pe   05.11.2008
Am un contract la o banca si am fost in imposibilitatea de a mai plati ultima rata. Mentionez ca am fost pus in sutuatia de a-mi vinde si masina. Eu nu am locuinta proprietate personala ,e a parintilor mei (in cazul care executorul ar pune sechestru pe ea), sotia lucreaza dar zice ca ea nu vrea sa mai plateasca nimic din credit. As vrea sa stiu daca celui care i-am vindut masina cu act de vinzare-cumparare i se poate lua masina de catre executor si cum si ar putea banca recupera creditul in cazul meu.
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 1
postat pe   05.11.2008
 Banca poate pune sechestru doar pe bunurile dumneavoastra, nefiind afectati in niciun fel nici parintii si nici cumparatorul masinii.
postat din   catalin4x4
Notare: Notari totale: 0
postat pe   12.12.2008
Am contractat un credit ipotecar la BCR in 2007 fiind casatorit. Acum vom divorta, ea a parasit tara, nevrand sa achite cota parte la imprumutul comun. Daca eu nu voi m-ai achita rata la banca dupa 3 luni am inteles ca vom fi executati silit si casa va fi pusa in vanzare prin licitatie. Ce se va intampla daca suma obtinuta din vanzarea apartamentului nu va acoperi suma imprumutata de la banca? Mentionez ca sotia (momentan), nu va fi de acord sa achite ratele creditului. Daca suma ramasa de plata imi va fi mie impusa, eu cum o pot soma pe ea sa imparta datoria restanta ,deoarece creditul l-am contractat impreuna?
postat din   FinZoom/ Cristina Ungureanu
Notare: Notari totale: 0
postat pe   15.12.2008

Avand in vedere ca imobilul este dobandit in timpul casatoriei acest va face parte din masa bunurilor ce vor fi impartite in procesul de partaj. In cazul in care imobilul va face obiectul unei executari silite si pretul de vanzare nu acopera valoarea creditului titularii acestuia vor fi obligati sa achite suma ramasa solidar.

Echipa FinZoom va sfatuieste sa consultati un avocat in vederea clarificarii aspectelor legale ale acestei spete.

postat din   Draghiciu Loredana
Notare: Notari totale: 0
postat pe   23.02.2009
Am primit o "Notificare Cesiune de creanta" pe numele unui salariat din partea unei banci, care contine stampila unui executor bancar. Salariatul nu este de acord cu retinerea din salariu.
postat din   FinZoom / Cristina Ungureanu
Notare: Notari totale: 0
postat pe   03.03.2009
In momentul in care persoana pentru care ati primit acea notificare a obtinut creditul institutia financiara respectiva a solicitat si gaj pus pe venitul net al acestuia. Angajatul respectiv nu trebuie sa fie de acord cu retinerea sumelor necesare achitarii ratelor bancare restante.
postat din   dumitru
Notare: Notari totale: 0
postat pe   27.03.2009
Sunt codebitor intr-un contract de imprumut nevoi personale, solicitant fiind un prieten, in valoare de 27.000 RON. Acesta nu a achitat ratele si  nu are bunuri personale si nici alte surse de venit. Executorul bancar a pus poprire pe contul meu curent, unde institutia la care lucrez imi vireaza lunar salariul. Mentionez ca, tot la cererea executorului, institutia la care lucrez imi retine deja 1/3 din salariu pentru acelasi credit, restul de bani fiind retinuti de catre executor in baza popririi. Contactat telefonic, executorul bancar mi-a spus ca el nu are de unde sa stie ca acela este contul unde mi se vireaza banii. Deci eu nu mai am nicio sursa de venit, toti banii castigati fiind retinuti de executor. Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac in acest caz sa rezolv acest inconvenient.
postat din   stoica luminita
Notare: Notari totale: 4
postat pe   28.03.2009
Am mai multe credite la banci si datorita unor probleme de sanatate am intirziat cu plata ratelor si dosarele au fost preluate de firme de recuperari. La imprumuturi nu am giranti si nu am garantat cu nimic. Eu locuiesc cu parintii casa e pe numele lor, nu am bunuri pe numele meu. In casa sunt numai lucruri vechi cumparate de parintii mei. Cei de la firma de recuperari imi spun sa achit o suma destul de mare ca sa nu ma execute silit. Eu nu am suma dintr-o data, vreau sa platesc in rate.
postat din   marinescu dorina
Notare: Notari totale: 1
postat pe   09.04.2009
In urma partajului eu am ramas cu doua credite bancare de nevoi personale iar fostul sot cu un credit de nevoi personale dar toate creditele sunt pe numele meu. Banca la care s-a angajat fostul sot sa achite imprumutul,prin angajament in instanta si prin hotarire judecatoreasca definitiva ma poate executa pe mine?
postat din   FinZooom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   09.04.2009
In cazul in care banca nu a fost instiintata de hotararea judecatoreasca prin care fostul sot trebuie sa achite ratele, va urmari sa recupereze banii de la titularul creditului, adica de la dumneavoastra.
postat din   FinZoom / Cristina Ungureanu
Notare: Notari totale: 0
postat pe   14.04.2009
Analistii FinZoom.ro va sfatuiesc sa apleati la serviciile unui avocat pentru a vedea care sunt caile legale de contestare a popriii pe intregul salariu. Conform legislatiei in vigoare nu se poate opri mai mult de 1/3 din salariu.
postat din   FinZoom / Cristina Ungureanu
Notare: Notari totale: 0
postat pe   14.04.2009
Este foarte posibil ca reprezentantii firmei de recupereari sa se fi referit la executarea silita prin poprire asupra veniturilor dumneavostra. Din cunostintele noastre nu se pot executa silit bunuri care nu apartin debitorului.
postat din   vasile laurentiu
Notare: Notari totale: 0
postat pe   26.05.2009
Am facut un credit pentru obiecte de 23 milioane vechi in 2003 si nu am putut plati. In 2006 imi vine de la executorul bancar de plata 5.628 RON adica dublu sumei. Acum am platit aceasta suma iar azi mi-a venit la serviciu inca 2.400 RON de plata. Sunt posibile atatea dobanzi?
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   27.05.2009
Este posibil ca aceasta suma sa reprezinte penalitatile percepute pana la achitarea aceastei sume. Sfatul nostru este sa cereti mai multe informatii despre aceasta suma, inainte de a o achita.
postat din   georgiana
Notare: Notari totale: 0
postat pe   11.07.2009
Acum un an am facut un credit de nevoi persoanale.Cand am facut creditul mi sa spus cu totul altceva despre dobanda ca acum sa ma trezesc ca de la 600 RON cat aveam ratele sa ajung la 1000 RON,eu am intrat in imposibilitatea de a mai plati aceste rate la timp deoarece salariul meu este de 1400 RON. Daca le dau din suma in fiecare luna ei imi pot pune sechestru pe casa?
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   11.07.2009
La 4 ani de la achitarea ultimei datorii, inregistrarea dumneavoastra se va sterge in mod automat din Biroul de Credit.
postat din   IOAN BOGDAN COSTEL
Notare: Notari totale: 0
postat pe   10.09.2009
Am avut un contract de credit de bunuri de consum si am intarziat cu ratele .M-au dat la executor si mi s-a trimis imiediat somatie de plata in termen de o zi sa achit , este normal? Eu as vrea sa-mi dea un termen de o luna sa achit suma, dar executorul deja s-a interesat daca apartamentul este pe numele meu , asa de usor poate sa-mi ia apartamentul pentru o suma de 5000 RON?Ce pot sa fac?

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   10.09.2009
Sfatul nostru este sa cititi cu atentie contractul de credit aici fiind mentionate masurile care se impun in caz de neplata.
postat din   cornellinho
Notare: Notari totale: 1
postat pe   24.12.2009
Ce bunuri imi poate lua executorul judecatoresc? Creditul este garantat prin garantie reala mobiliara fara deposedare asupra venitului net lunar al imprumutatului pana la concurenta a o treime din salariu si din alte venituri periodice realizate din munca sau din activitatile sale profesionale,civile sau comerciale,ca accesoriu si pentru garantarea facilitatii,a dobanzilor,costurilor,majorarilor si penalitatilor aferente. Imi poate lua si altceva in afara de salariu?

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   24.12.2009
  Deoarece creditul este garantat doar cu garantii reale, pentru recuperarea sumei restante banca poate recurge doar la poprirea pe salariu.
postat din   ionsasaran
Notare: Notari totale: 0
postat pe   08.01.2010
Am intrat in vara in somaj si nu am acoperit decat 1.000 RON din 4000RON overdraft card de salariu. Sunt deja 3 luni de somatii telefonice, ce urmeaza? Daca sunt somer ce masuri de recuperare vor lua si in cat timp?
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   08.01.2010
Pentru a afla termenul in care banca demareaza procesul de recuperare a banilir si care sunt masurile la care va recurge, sfatul nostru este sa cititi contractul pe care l-ati semnat la acordarea overdraftului.
postat din   dana
Notare: Notari totale: 0
postat pe   13.01.2010
Sunt titularul unui contract de credit ipotecar iar sora mea este girant. Am garantat cu ipoteca asupra unei case proprietate comuna a mea si a sorei mele ( fiecare avand 50% din proprietate). Eu as dori sa imi vand partea mea pentru a acoperi creditul insa din cauza crizei financiare nu reusesc. In cazul in care banca executa casa pusa ca ipoteca , girantul (sora mea) poate ssa ma dea in judecata pe mine ca si titular al creditului pentru a ma obliga sa o despagubesc? Mentionez ca a semnat din proprie initiativa ca si girant, renuntand la dreptul de disjunctie si diviziune si eu am incercat din rasputeri sa vand partea mea din casa pentru a stinge creditul insa nu am reusit.
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   13.01.2010
Deoarece sora dumneavoastra a fost de acord, ea nu are dreptul sa va dea in judecata pentru a recupera echivalentul partii sale din propietate.
postat din   TAVI
Notare: Notari totale: 0
postat pe   12.02.2010
Am un credit ipotecat in valoare de 13.000 EUR. Am intarziat maxim 50 de zile. Azi m-a sunat o firma de recuperatori sa returnez 13.000 EUR in 2 zile. Poate banca sa vanda contractul fara sa ma anunte?
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   12.02.2010
Pentru a afla mai multe informatii despre masurile la care banca putea sa recurga in caz de neplata, sfatul nostru este sa cititi cu atentie contractul de credit.
postat din   PAUL STERIAN
Notare: Notari totale: 0
postat pe   26.02.2010
Am doua credite la BCR,unul ipotecar si unul cu ipoteca,datorita scaderii salaraiilor si srizei mondiale,precum si a faptului ca la creditul ipotecar banca mi-a calculat o rata promotionala pe un an,sunt in imposibilitate de plata si am incetat sa platesc creditul ipotecar.Ei mi-au vandut care SC SUPORT COLECT SRL-BCR,ambele credite desi unul era cu plata la zi.Este posibil acest lucru.fiind credite separate,contracte separate,imprumue in monezi separate,unul in febr, altul in mai?

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   26.02.2010
Sfatul nostru este sa solicitati mai multe informatii institutiei financiare, pentru a afla de ce a fost prelaut si creditul care avea plata la zi.
postat din   ileana
Notare: Notari totale: 0
postat pe   08.03.2010
Am o datorie la finante si mi s-a poprire pe conturi. Mi se poate pune poprire si pe contul in care platesc ratele la creditul ipotecar.

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   08.03.2010
  Pentru a afla daca acest lucru este posibil, sfatul nostru este sa consultati un avocat.
postat din   ALINA IOAN
Notare: Notari totale: 0
postat pe   09.03.2010
Sotul meu a facut un imprumut la BRD si nu mai putem achita ratele (mentionez ca nu am girat cu nimic , apartament sau alte bunuri imobile si nici eu nu l-am girat) , mi-se tot trimit somatii de la o firma de recuperare .Poate banca sa-mi ia apartamentul care tin sa mentionez este donat de parintii mei mie(adica banii cu care l-am cumparat) si specificand acest lucru in contractul de vanzare-cumparare unde este trecut si sotul meu ?

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   09.03.2010
In cazul in care asigurarea acopera integral riscul de neplata, banca isi recupereaza valoarea imprumutului de la compania de la asigurari, iar restanta debitorului trece in patrimoniul companiei de asigurari. Aceasta, va cesiona datoria unor companii specializate in recuperarea de creante.
 
Daca asigurarea nu acopera riscul de neplata integral sau nu exista o asigurare incheiata pentru creditul contractat, banca apeleaza direct la o societate de recuperari creante. Companiile de recuperari creante percep penalizari de neplata ridicate, deci din start, cresterea considerabila a datoriei. In cazul in care nu se ajunge la o intelegere intre rau platnic si compania de recuperari, aceasta din urma actioneaza in judecata pe debitor si in ultim caz, rau platnicul poate fi executat silit in baza unui ordin judecatoresc. Masurile care se impun vor fi stabilite in instanta.
postat din   DANIELA
Notare: Notari totale: 0
postat pe   19.04.2010
Am trei credite la BCR, din care unul este cu ipoteca, din cauza ca nu am platit ratele au cedat creditele catre SUPORT COLECT, daca achit normal pana la zi se poate ca dupa aia sa ma execute silit si sa-mi ia casa pe care am cumparat-o cu creditul de la BCR, ce-l cu ipoteca? Suport Colect doreste ca eu sa platesc ratele normal, iar in luna a 12-a sa platesc creditul integral ceea ce este imposibil pt mine.
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   21.04.2010
Sfatul nostru este sa incercati sa ajungeti la o intelegere cu firma de recuperari, astfel incat sa puteti plati. In cazul in care nu se ajunge la o intelegere, firma de recuperari va poate actiona in istanta.
postat din   stoica elena
Notare: Notari totale: 0
postat pe   21.04.2010
Am un credit la care sunt restanta de mult timp,la inceput am fost preluata de recuperatori Intrebarea mea este daca nu are ce executa in cazul in care se ajunge la asa ceva sau nu platesti la cat timp se prescrie datoria? Dupa un anumit timp de la ultima plata sau care sunt conditiile? Somata am fost, dar nu am mai facut nici o plata.

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 1
postat pe   21.04.2010
Este alegerea bancii daca va acorda sau nu credit, insa practica a demonstrat ca, pana in momentul achitarii datoriei si stergerii inregistrarilor din Biroul de Credit si/sau Centrala Riscurilor Bancare (in cazul in care ati fost inregistrata si in aceasta baza de date) este dificil sa va acorde un imprumut, mai ales datorita faptului ca ati fost preluata de o firma de recuperari.

Termenul legal de prescriere a datoriilor este de 3 ani. Daca in termenul de prescriere banca nu apeleaza la dreptul sau executoriu (care ii revine prin ordonanta de urgenta nr. 99 din 6 decembrie 2006) sau nu mandateaza un executor extern pentru recuperarea creantei, sau nu trimite in judecata debitorul, debitorul nu mai are obligatia rambursarii datoriei, dupa trecerea a 3 ani de cand nu a mai platit ratele.
postat din   florin
Notare: Notari totale: 0
postat pe   04.06.2010
Ce se poate intampla daca n-am platit ratele la banci si acum sunt in imposibilitatea de a mai plati. Mentionez ca n-am bununuri mobile si imobile?
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   04.06.2010
Pentru a afla mai multe informatii despre masurile la care poate recurge banca in caz de neplata, sfatul nostru este sa cititi cu atentie contractul de credit pe care l-ati semnat.
postat din   otilia
Notare: Notari totale: 0
postat pe   20.08.2010
Este posibil sa imi retina 30% din salariu pentru ca nu am achitat de 3 luni dobanda la un card de fidelizare de la firma CETELEM?Nu am semnat nici un contract cu ei pentru acest card,pur si simplu l-am primit prin posta in urma unui alt imprumut de la firma respectiva care a fost achitat la zi.

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   20.08.2010
Sfatul nostru este sa cititi contractul pe care l-ati semnat initial si sa vedeti ce masuri poate lua institutia in caz de neplata.
postat din   niko
Notare: Notari totale: 0
postat pe   24.08.2010
In cazul in care am un imprumut luat de la o banca dar eu nu am primit nici un contract de credit. Ce pot face ca si persoana imputernicita in obtinerea acestui contract ?

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   24.08.2010
Sfatul nostru este sa mergeti la institutia financiara de la care ati contractat creditul si sa solicitati o copie dupa contractul de credit.
postat din   niko
Notare: Notari totale: 0
postat pe   25.08.2010
Am fost anuntata sa merg la banca cu care colaborez pentru semnarea actului aditional referitor la noua OUG 50/2010 . Undeva la art 41 aliniatu 3 spune clar ca persoana care nu se prezinta pentru semnare acelui act an timpul dat de ei ,ca si cum nu e de acord ,iar in art 95 aliniatu 5 e total invers ,nesemnarea contractului si neprezentarea la banca e ca si semnarea tacita. Ce putem face in cazul in care nu sunt de acord ,eu sunt imputernicita de catre sot, pot sa semnez o cerere daca nu sunt de acord cu legea lor ?

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   25.08.2010
Pentru a afla mai multe informatii despre cum este indicat sa procedati in cazul adoptarii OUG 50/2000, click aici.
postat din   marcu george
Notare: Notari totale: 0
postat pe   04.01.2011
Am un imprumut la banca pentru nevoi personale. Nu mai pot plati rata, in acelasi timp vand locuinta la fiica mea minora prin curator, dar in acelasi timp mai aveam un imprumut de la o persoana fizica cu gaj Acesta face un act adirional la avocat prin care imi da voie sa vand locuinta si bani rezultati din vanzare revine lui mai poate banca anula contractul daca nu platesc ratele sau paote face poprire pe salariu?

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   04.01.2011
Poprirea nu poate depasi mai mult de 1/3 din salariu pentru toate creditele restante. Pentru a afla mai multe informatii despre masurile care pot fi luate in cazul in care nu mai puteti achita ratele, sfatul nostru este sa cititi cu atentie contractul de credit.
postat din   Marin Vintila
Notare: Notari totale: 0
postat pe   04.01.2011
Eu am un credit Banca Romaneasca si-mi opresc 1/3 din salariu. Am si un credit laRFG Retails Service si m-am trezit acum de sarbatori cu cardul de salariu(cardul este la BCR) blocat de RFG Retails Servici.Daca mi se retine 1\3 din salariu,RFG Retails Sercice mai au voie sa-mi retina din salariu,adica tot salariul?

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   04.01.2011
Poprirea nu poate depasi mai mult de 1/3 din salariu pentru toate creditele restante. Pentru a afla mai multe informatii despre masurile care pot fi luate in cazul in care nu mai puteti achita ratele, sfatul nostru este sa cititi cu atentie contractul de credit.
postat din   anton maria
Notare: Notari totale: 0
postat pe   06.05.2011
Daca sunt imputernicita pe contul unui prieten executorul bancar imi poate pune poprire si pe contul acela?

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   06.05.2011
Din informatiile pe care le detinem, poprirea se poate face doar pentru veniturile dumneavoastra. Totusi, pentru a afla mai multe informatii despre aceasta situatie, sfatul nostru este sa consultati un avocat.
postat din   radu marius
Notare: Notari totale: 0
postat pe   08.03.2012
Am un credit de nevoi personale cu ipoteca. Daca banca nu isi poate recupera suma imprumutata,imi va pune poprire pe tot salariu? Daca am un cuantum de insertie deorece am renuntat la concediu ingrijire copil in val de 500 RON imi va pune poprire si pe acesta?

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   08.03.2012
In cazul in care se ajunge poprire pe salariu, limita legala acceptata este de 1/3 din salariu.

Pentru a afla mai multe informatii despre alte masuri care pot fi luate in cazul in care nu mai puteti achita ratele, sfatul nostru este sa cititi cu atentie contractul pe care l-ati semnat.
postat din   gianina nedescu
Notare: Notari totale: 0
postat pe   10.04.2012
Daca prietena mea face imprumut la banca, iar eu girez pentru ea, ce mi se poate intampla mie in cazul in care ea nu isi plateste datoriile?

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   10.04.2012
Girant - persoana care se angajeaza sa plateasca datoriile scadente ale unui tert, in cazul in care acesta din urma este incapabil sa le achite. Veniturile acestuia nu sunt luate in calcul la obtinerea creditului.

Masurile la care poate recurge institutia financiara in caz de neplata, sunt mentionate in contractul de credit.

Sunteti invitatul nostru sa adaugati intrebarile si comentariile dvs iar expertii FinZoom va vor raspunde in cel mai scurt timp posibil.

Scurt ghid de utilizare:
  • verificati daca raspunsul la intrebarile dvs nu se regaseste deja pe www.FinZoom.ro;
  • folositi formularul de mai jos pentru a adauga intrebarile, comentariile dvs sau noi teme de informare;
  • moderatorul FinZoom va evalua daca intrebarile/ comentariile dvs sunt de interes general, caz in care acestea vor fi postate pe www.FinZoom.ro impreuna cu raspunsurile solicitate;
  • daca aveti nevoie de calcule de eligibilitate (prescoring) va rugam sa aplicati online pentru oricare dintre partenerii FinZoom si reprezentantii bancii va vor contacta fara nici o obligatie.
Nume:   
Adresa de e-mail:   
Numarul de telefon:   
Judet:   
(adresa ta de e-mail si numarul de telefon sunt confidentiale si nu vor fi publicate pe site)
Adauga o Noua Intrebare aici:Platforma competitiva de e-commerce la FinZoom.

Proiect finantat prin Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" Axa prioritara III – “Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public”

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro . Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

Abonare Newsletter Introduceti adresa de e-mail:
08/07/2015 EUR/RON : 4.481 USD/RON : 4.0816 CHF/RON : 4.3113 HUF/RON : 0.01419
Prima Pagina Contact Publicitate Resurse WEB Parteneri Harta Site Confidentialitate FAQ Dictionar Financiar English 
FINZOOM © 2006 - 2014 - Toate Drepturile Rezervate  ::  Reteaua Finzoom Financial Guide Bulgaria TurkeyInvest in Bulgaria
www.fonduri-ue.ro Oferta Reduceri Regim Hotelier
Cora-Imobiliare.roImobiliare BucurestiAnuntulimobiliar.roProiectCasa.roimobConstruct.roModele caseApartamente noi