PRIMA PAGINĂ Finzoom.ro Lanseaza Calculatorul pentru Depozite Resurse WEB Parteneri Despre Noi Publicitate
Navigare
Intreaba Expertul

Cauta in Stiri si Sfaturi

Credit pentru Rau Platnici de Grad 4

Adauga comentariu
Notare: Notari totale: 14 Numar total afisari: 40179
postat pe 21.02.2008

Mai pot lua un credit imobiliar daca sunt in baza de risc ca si rau platnic grad 4 cu o intirziere de 200 de zile? Daca se poate spuneti-mi la ce banca.

Comentarii si Raspunsuri
postat din   FinZoom / Alin Dumitru
Notare: Notari totale: 2
postat pe   21.02.2008

Majoritatea bancilor ofera credite solicitantilor cu incidente de plata minore, intarzieri de pana la 60 de zile in achitarea datoriilor de pana la 100 RON

 

De la inceputul lunii martie durata de stocare a datelor in baza de date a Biroului de Credit va fi de 4 ani de la achitarea ultimei restante. In baza de date a Centralei Riscurilor Bancare datele sunt stocate timp de 7 ani. Daca participarea la BC este una optionala, la CRB insa toate bancile din Romania sunt obligate sa raporteze datoriile restante de peste 30 de zile care au o valoare de peste 20.000 RON incepand din aprilie 2007.

 

Se acorda derogari si de la aceste reguli in functie de politica fiecarei banci in parte. Insa fiind inregistrat ca rau platnic de grad 4 cu o intarziere de 200 de zile sansele acordarii unui credit sunt extrem de mici. Este alegerea fiecarei banci daca va acorda sau nu credit insa practica a demonstrat ca pana in momentul achitarii datoriei si stergerii inregistrarilor din BC si CRB este dificil sa va acorde un imprumut, indiferent de natura lui, deoarece exista un grad ridicat de risc, pe care nici unele eventuale motive personale nu constituie o justificare acceptata de catre aceste institutii.

 

Daca aveti documentele care atesta faptul ca dumneavoastra nu mai aveti datorii, puteti incerca sa obtineti un credit de la orice banca posibilitatea contractarii acestuia ramanand. Verificarile facute la Biroul de Credit si Centrala Riscurilor Bancare reprezinta numai o etapa a procesului de creditare care nu mai este una eliminatorie.

 

Desi exista in prezent discutii cu privire la acordarea unor credite solicitantilor cu astfel de probleme, in conditii de dobanzi si comisioane crescute, pana in acest moment nu exista oferte pentru “rau platnici” bancile si institutiile financiare nebancare nedorind sa-si asume riscul de neplata. Primii pasi au fost facuti, asa cum am mai spus, in sensul acceptarii existentei unor datorii achitate relativ mici si pe termene relativ reduse.

postat din   ghiran
Notare: Notari totale: 4
postat pe   02.03.2008
Ce banca acorda imprumuturi taximetristilor dupa incasarile facute in ceasul fiscal, taximetristul fiind persoana fizica autorizata, si in ce conditii, respectiv ce procent din veniturile incasate pe ceasul fiscal se ia in calcul?
postat din   FinZoom / Diana Tarus
Notare: Notari totale: 2
postat pe   02.03.2008

Din informatiile pe care le avem pana la acest moment Pro Credit Bank este banca ce acorda imprumuturi persoanelor fizice autorizate care obtin venituri din activitatea de taximetrie.

Tehnologia de creditare a ProCredit Bank permite luarea in calcul a tuturor veniturilor obtinute din activitatea de taximetrie precum si alte venituri ale familiei (salarii, pensii, chirii) fara a folosi un coeficient de ponderare a acestora.

Documentatia minima necesara contractarii unui credit cuprinde actele legale necesare desfasurarii activitatii de taximetrie si ultima decizie de impunere.

Sfatul nostru ar fi sa va prezentati la o sucursala Pro Credit Bank si sa discutati cu un ofiter de credite. Acesta va analiza situatia dumneavoastra personala si va va putea oferi mai multe detalii.

postat din   almasan tatiana
Notare: Notari totale: 2
postat pe   05.03.2008
Am o intarziere de 120 de zile la un fost credit. As vrea sa stiu daca mai pot sa mai contractez vrodata un credit si de la care banca?
postat din   FinZoom / Maria Muresan
Notare: Notari totale: 1
postat pe   05.03.2008
In general, acestea nu afirma faptul ca accepta si creditarea rau platnicilor dar majoritatea ofera credite si persoanelor cu intarzieri de pana la 60 de zile.
Daca doriti, noi va oferim posibilitatea de a aplica online la produsele dorite si in maxim 48 de ore veti fi contactata de catre banca. Acest serviciu se afla in dreapta fiecarui produs, este complet gratuiti si nu va aduce niciun fel de obligatie.
postat din   trandafir
Notare: Notari totale: 0
postat pe   11.03.2008
Mai pot lua credit daca sunt rau platnic, cu o intarziere mai mare de 90 de zile si, daca da, de la ce banca?
postat din   FinZoom / Diana Tarus
Notare: Notari totale: 1
postat pe   11.03.2008

In ceea ce priveste faptul ca sunteti inregistrata cu datorii catre banci, va pot spune ca majoritatea bancilor ofera credite solicitantilor cu incidente de plata minore, intarzieri de pana la 60 de zile in achitarea datoriilor de pana la 100 RON.

 

Posibilitatea contractarii unui credit in conditiile pe care le-ati enumerat dumneavoastra (nu conteaza numai perioada pe care ati intarziat ci si suma datorata) ramane insa obtinerea acestuia depinde de mult mai multi factori, datoriile restante reprezentand numai o etapa a procesului de analiza a dosarului de creditare care nu mai este una eliminatorie. Scoring-ul pe care il face banca tine cont si de acest aspect.

Dumneavoastra va puteti prezenta la orice banca cu dosarul de creditare urmand ca aceasta sa-l analizeze si sa se pronunte.

 

Asa cum precizeaza si colegul meu mai sus, desi exista in prezent discutii cu privire la acordarea unor credite solicitantilor cu astfel de probleme, in conditii de dobanzi si comisioane crescute, pana in acest moment nu exista oferte pentru “rau platnici” bancile si institutiile financiare nebancare nedorind sa-si asume riscul de neplata. Primii pasi au fost facuti, asa cum am mai spus, in sensul acceptarii existentei unor datorii achitate relativ mici si pe termene

relativ reduse.


In general, bancile de pe piata romaneasca, opereaza in aceleasi conditii in ceea ce-i priveste pe rau platnici, neexistand o banca care sa ofere conditii de creditare speciale pentru aceasta categorie.


Daca totusi stiti faptul ca sunteti inregistrata cu datorii, sfatul nostru ar fi sa va prezentati la banca care v-a inscris in baza de date si sa cereti un document care sa ateste motivul inscrierii precum si faptul ca nu aveti datorii la banca respectiva. Aceste documente va pot fi utile in viitoarele relatii cu bancile, dumneavoastra putandu-va prezenta la orice banca si solicita un credit, asa cum am precizat deja.

postat din   ispas dacian adrian
Notare: Notari totale: 2
postat pe   05.06.2008
Daca sunt inregistrat in baza de date cu intarziere de 3 luni la BCR, mai pot face un credit de 4.000 EUR sau o refinantare a acelui credit?
postat din   FinZoom / Diana Tarus
Notare: Notari totale: 0
postat pe   05.06.2008

Dumneavoastra puteti incerca o refinantare a acestui credit, insa acceptarea acestei refinantari depinde de situatia exacta a restantei, asa cum aceasta a fost inregistrata in bazele de date ale Biroului de Credit si/sau ale Centralei Riscurilor Bancare. Acelasi lucru este valabil si pentru obtinerea unui nou credit.

 

Ceea ce va pot spune este ca majoritatea bancilor ofera credite solicitantilor cu incidente de plata minore, intarzieri de pana la 60 de zile in achitarea datoriilor de pana la 100 RON. Se acorda derogari si de la aceste reguli in functie de politica fiecarei banci in parte. Nu exista conditii speciale de creditare in situatia in care sunteti inregistrat ca rau platnic. Practic, dumneavoastra in acest moment, prezentanti un anumit grad de risc pe care bancile sunt dispuse sa si-l asume sau nu.

 

Acest grad de risc il puteti vedea daca obtineti raportul de la Biroul de Credit unde vi se prezinta exact categoria in care ati fost incadrat. In functie de acest grad bancile acorda sau nu credite.

 

Pentru a va verifica situatia la Biroul de Credit, trebuie sa adresati in scris catre Biroul de Credit o cerere datata si semnata, la care sa anexati o copie lizibila dupa actul de identitate (buletin sau carte de identitate) si, dupa caz, dovada platii serviciului solicitat. Puteti trimite aceasta cerere, insotita de actul de identitate si daca este cazul de documentul de plata (scanate daca se trimit prin e-mail), la adresa postala (S.C. Biroul de Credit S.A., Adresa: Calea Victoriei, nr.15, cod 030 023, sector 3, Bucuresti, Romania, Tel:  04 021 315 1017; 04 021 311 0267) sau la adresa de e-mail: situatie@birouldecredit.ro. De asemenea o puteti completa si depune personal la cutia postala amplasata la sediul Biroului de Credit la aceeasi adresa de mai sus.

Numai prima solicitare adresata Biroului de Credit pe parcursul aceluiasi an calendaristic este gratuita. Incepand cu a 2-a cerere inclusiv, serviciul solicitat va fi comisionat cu suma de 6 RON, dovada platii urmand sa o trimiteti impreuna cu cererea. Plata se va face la orice unitate a Bancii Comerciale Romane S.A., folosind urmatoarele instructiuni: 

  • suma: 6 RON
  • beneficiar: S.C. Biroul de Credit S.A. (cod fiscal R 16140132)
  • cont: RO93 RNCB 0090 0005 8898 0001
  • deschis la banca: BCR Lipscani


In cazul in care doriti sa verificati daca sunteti la a doua cerere in decursul unui an, puteti solicita o confirmare telefonica de la numerele de telefon de mai sus.Informatiile solicitate cu privire la propria persoana, prezentate prin “Situatia inscrierii la Biroul de Credit”, vor fi transmise catre dvs. prin Posta Romana (caz in care cheltuielile postale vor fi suportate de catre solicitant) sau prin e-mail, in termenul legal de la data inregistrarii cererii.

Pentru a afla daca dumneavoastra sunteti inregistrat in Centrala Riscurilor Bancare acest lucru se poate face prin intermediul unei cereri care trebuie depusa la sediul BNR fie personal daca treceti prin Bucuresti, fie prin intermediul postei. Aceasta cerere trebuie sa contina, codul numeric personal si adresa si sa fie insotita de o copie a buletinului.

 

Desi exista in prezent discutii cu privire la acordarea unor credite solicitantilor cu astfel de probleme, in conditii de dobanzi si comisioane crescute, pana in acest moment nu exista oferte pentru “rau platnici” bancile si institutiile financiare nebancare nedorind sa-si asume riscul de neplata. Primii pasi au fost facuti, asa cum am mai spus, in sensul acceptarii existentei unor datorii achitate relativ mici si pe termene relativ reduse.

postat din   dan claudiu marian
Notare: Notari totale: 0
postat pe   15.07.2008
Daca sunt rau platnic, cu intirzieri mari, dar am achitat toate creditele integral, pot sa mai iau un credit cu garantie imobiliara? La ce banca as putea sa incerc contractarea unui credit?
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   15.07.2008
In general nu exista conditii speciale de creditare in situatia in care sunteti inregistrat ca rau platnic. Dumneavoastra, in functie de situatia creditului si a restantelor, prezentanti un anumit grad de risc pe care bancile sunt dispuse sa si-l asume sau nu. Bancile analizeaza fiecare dosar de credit si in functie de capacitate dumneavoastra de a rambursa creditul fara probleme, decid daca va pot acorda acel credit. Pentru intarzieri mari de plata, este mai dificil sa va fie acordat un credit, dumneavoastra prezentand un grad ridicat de risc.

Majoritatea bancilor ofera credite solicitantilor cu incidente de plata minore, intarzieri de pana la 60 de zile in achitarea datoriilor de pana la 100 RON. Se acorda derogari si de la aceste reguli in functie de politica fiecarei banci in parte.

Daca aveti documentele care atesta faptul ca dumneavoastra v-ati achitat datoriile, puteti incerca sa obtineti un credit de la orice banca posibilitatea contractarii acestuia ramanand. Verificarile facute la Biroul de Credit si Centrala Riscurilor Bancare reprezinta numai o etapa a procesului de creditare care nu mai este una eliminatorie.

Pentru a alege un credit cat mai avantajos , puteti accesa site-ul  www.FinZoom.ro , unde puteti compara intreaga oferta de produse si alege produsul care se potriveste cel mai bine nevoii dumneavoastra.

postat din   Mirica Florina
Notare: Notari totale: 0
postat pe   29.07.2008
Sunt inregistrata in CRB ca rau platnic. Creditele au fost achitate intre timp si de la achitarea lor au trecut 2 ani. Gradul de risc cu care figurez este B, dar eu nu stiu ce anume insemna acest lucru.
postat din   FinZoom / Maria Muresan
Notare: Notari totale: 0
postat pe   29.07.2008
Daca rubrica "Serviciul datoriei" este completata cu litera "B", aceasta semnifica faptul ca ati avut intarzieri de plata intre 16 si 30 de zile inclusiv.
postat din   violeta
Notare: Notari totale: 0
postat pe   28.08.2008
Vreau sa fac un leasing auto la reprezentanta OPEL care am inteles ca lucreaza cu OTP BANK. Problema este ca verificand ieri prin cineva la o banca am vazut ca apar ca rau platnic, istoricul incadrarii in categoria de intarziere fiind pe iunie, iulie, august si septembrie deci asta inseamna aproximativ 180 de zile intarziere. Intrebarea mea este daca fac leasing si platesc avansul care mi-au spus cei de la reprezentanta, adica 15% + taxe, pot sa fiu respinsa?
postat din   FinZoom / Ivan Irinel
Notare: Notari totale: 0
postat pe   28.08.2008
Nu numai bancile dar si companiile de leasing verifica solicitantii in Biroul de Credit. Daca dosarul a fost acceptat si vi se solicita avansul si taxele aferente inseamna ca nu ati fost respinsa.
postat din   suteu daniela
Notare: Notari totale: 0
postat pe   26.10.2008
De la ce banca mai pot lua credit ca sa ma achit de datoria pe care o mai am? Nu este prea mare, iar perioada cu care am intarziat este de 3 luni.
postat din   FinZoom / Maria Muresan
Notare: Notari totale: 0
postat pe   26.10.2008
Ce va putem spune este faptul ca majoritatea bancilor acorda credite si persoanelor cu intarzieri de plata de pana la 60 de zile si cu sume sub 10 RON. In cazul dumneavoastra, posibilitatea de a contracta un nou credit depinde si de suma, dar foarte mult si de ceilalti factori generali care influenteaza acest lucru si care alcatuiesc scoring-ul facut de catre banca. Printre acestia intra si venitul net, numarul persoanelor aflate in intretinere, cheltuielile de subzistenta, gradul de indatorare.
Daca doriti, FinZoom va pune la dispozitie serviciul "APLICA" situat in dreapta fiecarui produs. Este complet gratuit si nu va aduce nicio obligatie. Accesandu-l, in maxim 48 de ore veti fi contactata de catre banca.
postat din   voicu Mihaela-Madalina
Notare: Notari totale: 0
postat pe   27.10.2008
As dori sa fac un credit, dar sunt bagata in baza de date. As vrea sa stiu daca imi puteti oferi vreun credit chiar daca sunt bagata in baza de date?
postat din   FinZoom / Maria Muresan
Notare: Notari totale: 1
postat pe   27.10.2008
FinZoom Romania nu este o institutie de creditare. FinZoom.ro este un portal financiar care are ca obiective informarea consumatorilor cu privire la produsele existente pe piata si usurarea eforturilor de cautare celor mai bune oferte in functie de propriile necesitati.
Ca raspuns la intrebarea dumneavoastra, tot ce va pot spune este faptul ca majoritatea bancilor acorda credite persoanelor cu restante de plata de pana la 60 de zile si cu sume sub 100 RON.
Numarul bancilor care colaboreaza cu Biroul de Credit este de 30 insa numele acestora nu sunt facute publice.
In ceea ce privesc institutiile financiare non-bancare, Provident este una dintre ele care nu verficia inregistrarea solicitantului in Biroul de Credit.
postat din   Bogdan
Notare: Notari totale: 0
postat pe   02.11.2008
As dori sa fac un credit, am un credit deja la care ratele le-am platit la timp, dar am ceva probleme cu Vodafone am avut o datorie la ei pe care am platit-o, zilele trecute am vrut sa imi fac un abonament si mi-au zis ca am inca o datorie la ei am sunat la relatii cu clientii si am o datorie de 1 leu vechi, am fost am platit, ma poate afecta cu ceva daca vreau sa fac un credit eu dupa cate am citit pe net telefonia mobila nu furnineaza informatii catre Biroul de Credit. Ma poate afecta cu ceva chiar daca am avut o datorie la Vodafone pe care am platit-o?
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 1
postat pe   02.11.2008
Sunt raportate şi înregistrate la Biroul de Credit informaţii de natură negativă şi pozitivă referitoare la persoanele fizice care au contractat credite şi au intârzieri la plata ratelor scadente mai mari de 30 de zile calendaristice, la fraudulenti si declaratii cu inadvertente.

 

Faptul ca ati avut o datorie la Vodafone nu va afecteaza in niciun fel in contractarea unui credit.

 

Pentru a alege un credit cat mai avantajos si a va decide in privinta bancii, accesati site-ul www.FinZoom.ro , sectiunea “ Credite Consum”, completati criteriile de cautare si in urma filtrarii va vor fi afisate cele mai avantajoase oferte, in functie de dobanda anuala efectiva. In partea dreapta a fiecarui produs, se gaseste butonul Aplica, accesarea caruia va deschide formularul de aplicatie online.

 

Aici, dupa completarea tuturor campurilor, puteti trimite aplicatia care va ajunge la consultantii bancii alese.

In 24 de ore lucratoare de la trimiterea aplicatiei veti fi contactata de un reprezentant al institutiei care va va raspunde la toate intrebarile, va face un prescorring si dupa caz, va fixa o intalnire la sucursala.

 

Mentionam faptul ca aceasta aplicatie nu va obliga in nici un fel pe mai departe, fiind insa cea mai eficienta modalitate de a intra in contact cu reprezentantii bancilor partenere din zona dumneavoastra.

postat din   dima mirela
Notare: Notari totale: 0
postat pe   18.11.2008
Cu un salariu net de 620 RON, pot face refinatare la credite in valoare de 20 000 RON.
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 1
postat pe   18.11.2008
Acordarea unui credit de refinantare depinde de gradul de indatorare pe care il permite venitul dumneavoastra. Gradul de indatorare, reprezinta procentul din veniturile lunare pe care institutia financiara considera ca il poate aloca platii unei rate pentru  credit. Calculul acestuia se face in felul urmator: din veniturile nete se scad cheltuielile de subzistenta (aproximativ 250 RON  de persoana), se aplica acest procent iar apoi, dupa caz, se scad celelalte rate aferente unor alte credite/carduri de credit. Rezultatul il reprezinta rata lunara maxima pe care o puteti sustine.

 

Accesand sectiunea “Calculatoare” din cadrul site-ului www.FinZoom.ro, puteti calcula suma maxima pe care o puteti obtine in functie de veniturile pe care le detineti.

postat din   amuraritei iuliana gabriela
Notare: Notari totale: 0
postat pe   25.11.2008
Am un credit cu rata de 250 RON si 2 carduri de credit la care anm intarzieri de peste 3 luni. Este posibil sa mai pot face o refinantare undeva sa raman cu o singura rata? Salariul meu net este de 600 RON.
postat din   FinZoom / Maria Muresan
Notare: Notari totale: 0
postat pe   25.11.2008
Majoritatea bancilor acorda si solicitantilor cu restante de plata de pana la 60 de zile si cu sume sub 100 RON. 
Suma pe care o puteti obtine printr-un credit depinde de mai multi factori cum ar fi: venitul net, celelalte obligatii financiare, numarul persoanelor aflate in intretinere, valoarea cheltuielilor de subzistenta, gradul de indatorare. Pentru a fi calculata aceasta suma, din salariul dumneavoastra net vor fi scazute celelalte obligatii financiare lunare, valoarea totala a cheltuielilor de subzistenta (pentru solicitant si pentru fiecare persoana aflata in intretinere) urmand ca apoi sa fie aplicat gradul de indatorare.

Daca doriti, FinZoom.ro va pune la dispozitie serviciul "aplica". Daca veti gasi un produs de creditare care sa corespunda cerintelor si nevoilor dumneavoastra, serviciul este situat in dreapta lui. Accesandu-l, in maxim 48 de ore veti fi contactat de catre banca. Mentionez ca acest serviciu este complet gratuit si nu va aduce nicio obligatie. Puteti solicita, daca doriti, o refinantare la aceeasi banca de la care ati contractat creditul sau cardurile de credit, aceasta fiind prima interesata de recuperarea banilor.
postat din   trandafir
Notare: Notari totale: 0
postat pe   08.12.2008
Am intirzieri foarte mari la credit. Mai pot lua credit pe o perioada de 10 ani de la institutii nonbancare si care sint acelea?
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   08.12.2008
In general, in ceea ce privesc restantele de plata, IFN-urile nu sunt atat de restrictive ca si bancile. Nu toate institutiile financiare non-bancare sunt participanti la Biroul de Credit, dar numele celor participante nu este facut public.

 

Printre institutiile nefinanciare care acorda astfel de credite se numara: Cofidis, Provident Financial Romania, Cetelem, TBI Credit, Profi Credit, Credex.

 

Pentru a alege un credit rapid cat mai avantajos accesati site-ul www.FinZoom.ro , sectiunea “ Credite Rapide. In partea dreapta a fiecarui produs, se gaseste butonul Aplica, accesarea caruia va deschide formularul de aplicatie online.

 

Aici, dupa completarea tuturor campurilor, puteti trimite aplicatia care va ajunge la consultantii institutiei alese. In cel mai scurt timp posibil veti fi contact de un reprezentant al IFN-ului ales pentru a va face un prescorring.

 

Mentionam faptul ca aceasta aplicatie nu va obliga in nici un fel pe mai departe, fiind insa cea mai eficienta modalitate de a intra in contact cu reprezentantii institutiilor financiare nebancare din zona dumneavoastra.

postat din   constantina emil-marian
Notare: Notari totale: 0
postat pe   18.12.2008
Am o datorie la BCR de 3.000 RON, nu am platit de un an jumate si s-a facut 7000. Mai pot face o refinantare la o banca?
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   18.12.2008
Majoritatea bancilor ofera credite solicitantilor cu incidente de plata minore, intarzieri de pana la 60 de zile in achitarea datoriilor de pana la 100 RON. Se acorda derogari si de la aceste reguli in functie de politica fiecarei banci in parte.

 

Dumneavoastra, in functie de situatia creditului si a restantelor, prezentanti un anumit grad de risc pe care bancile sunt dispuse sa si-l asume sau nu. Avand o intarziere atat de mare, este putin probabil sa puteti contracta un alt credit.

postat din   SANDU PETRE STEFAN
Notare: Notari totale: 0
postat pe   20.12.2008
Am o datorie la un credit de tip Flanco, care nu este prea mare (17 milioane lei vehi), cu o intarziere de 90 de zile.Care sunt posibilitatile de a obtine un alt credit si de la ce banca, pentru plati datoria mai veche de la Flanco? Mentionez faptul ca mai am un credit la Raiffeissen Bank dar sunt la zi cu ratele, nu am restante.
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   22.12.2008
 Nu exista conditii speciale de creditare in situatia in care sunteti inregistrat ca rau platnic. Dumneavoastra, in functie de situatia creditului si a restantelor, prezentanti un anumit grad de risc pe care bancile sunt dispuse sa si-l asume sau nu.

Majoritatea bancilor ofera credite solicitantilor cu incidente de plata minore, intarzieri de pana la 60 de zile in achitarea datoriilor de pana la 100 RON. Se acorda derogari si de la aceste reguli in functie de politica fiecarei banci in parte.

Daca aveti documentele care atesta faptul ca dumneavoastra v-ati achitat datoriile, puteti incerca sa obtineti un credit de la orice banca posibilitatea contractarii acestuia ramanand. Verificarile facute la Biroul de Credit si Centrala Riscurilor Bancare reprezinta numai o etapa a procesului de creditare care nu mai este una eliminatorie.

postat din   dan claudiu marian
Notare: Notari totale: 0
postat pe   06.01.2009
Am achitat creditele de un an si jumate, gradul de risc 4 la ce banca as putea lua un credit?
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   06.01.2009
Nu exista conditii speciale de creditare in situatia in care sunteti inregistrat ca rau platnic. Dumneavoastra, in functie de situatia creditului si a restantelor, prezentanti un anumit grad de risc pe care bancile sunt dispuse sa si-l asume sau nu.

 

Majoritatea bancilor ofera credite solicitantilor cu incidente de plata minore, intarzieri de pana la 60 de zile in achitarea datoriilor de pana la 100 RON. Se acorda derogari si de la aceste reguli in functie de politica fiecarei banci in parte.

 

Daca aveti documentele care atesta faptul ca dumneavoastra v-ati achitat datoriile, puteti incerca sa obtineti un credit de la orice banca posibilitatea contractarii acestuia ramanand. Verificarile facute la Biroul de Credit si Centrala Riscurilor Bancare reprezinta numai o etapa a procesului de creditare care nu mai este una eliminatorie.

postat din   bogdan
Notare: Notari totale: 0
postat pe   10.01.2009
Am 2 carduri de credit in valoare de 5.200 RON. Mai pot obtine un credit , ma afecteaza la obtinerea creditului?
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 1
postat pe   10.01.2009
Acordarea unui nou credit depinde de gradul de indatorare pe care il permite venitul dumneavoastra. Gradul de indatorare, reprezinta procentul din veniturile lunare pe care institutia financiara considera ca il poate aloca platii unei rate pentru  credit. Calculul acestuia se face in felul urmator: din veniturile nete se scad cheltuielile de subzistenta, se aplica acest procent iar apoi, dupa caz, se scad celelalte rate aferente unor alte credite/carduri de credit. Rezultatul il reprezinta rata lunara maxima pe care o puteti sustine.
postat din   kann
Notare: Notari totale: 0
postat pe   17.01.2009
Am depus actele pentru obtinerea unui credit la Bancpost acum o luna jumate, problema este ca nu stie nimeni nimic daca fost aprobat sau nu. Functionarul de la banca spune ca nu stie, zice ca in fiecare zi se intereseaza dar nu afla nimic, este in curs. Nu stiu ce sa cred, ma puteti sfatui ce sa fac?
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   17.01.2009
Sfatul nostru este sa vorbiti cu cineva superior functionarului si sa faceti o cerere scrisa in care sa solicitati un raspuns pentru cererea dumneavoastra de credit.
postat din   elena
Notare: Notari totale: 0
postat pe   24.01.2009
Am un card de credit si m-ar interesa ce inseamna un descoperit de cont.
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   24.01.2009
Overdraft-ul (sau descoperitul de cont) este o linie de credit oferita solicitantului in functie de veniturile sale pe cardul de salariu (debit).

 

Pentru a afla mai multe informatii despre descoperitul de cont click aici.

postat din   Tanase Alexandru
Notare: Notari totale: 0
postat pe   31.01.2009
In urma unui imprumut la care am fost girant am fost inregistrat in baza de date a rau platnicilor. Lucrez la EM Petrila si am un salariu de 1.800 RON si as dori sa fac un imprumut.
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   31.01.2009
Nu exista conditii speciale de creditare in situatia in care sunteti inregistrat ca rau platnic. Dumneavoastra, in functie de situatia creditului si a restantelor, prezentanti un anumit grad de risc pe care bancile sunt dispuse sa si-l asume sau nu.

Majoritatea bancilor ofera credite solicitantilor cu incidente de plata minore, intarzieri de pana la 60 de zile in achitarea datoriilor de pana la 100 RON. Se acorda derogari si de la aceste reguli in functie de politica fiecarei banci in parte.

 

In ceea ce priveste inregistrarea dumneavoastra in Biroul de Credit, la 4 ani de la achitarea ultimei datorii, aceasta se va sterge in mod automat.

 

Daca aveti documentele care atesta faptul ca dumneavoastra v-ati achitat datoriile, puteti incerca sa obtineti un credit de la orice banca posibilitatea contractarii acestuia ramanand. Verificarile facute la Biroul de Credit si Centrala Riscurilor Bancare reprezinta numai o etapa a procesului de creditare care nu mai este una eliminatorie.

postat din   florin
Notare: Notari totale: 0
postat pe   06.02.2009
Am un credit din 2003 neachitat cu rata lunara de 119 RON pe 36 de luni, dar nu l-am acHitat si acum apar ca rau platnic la Biroul de Credit. Ce sanse mai am la un alt credit? Dupa cat timp sunt scot din baza de date ale Biroului de Credit?
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   06.02.2009
Nu exista conditii speciale de creditare in situatia in care sunteti inregistrat ca rau platnic. Dumneavoastra, in functie de situatia creditului si a restantelor, prezentanti un anumit grad de risc pe care bancile sunt dispuse sa si-l asume sau nu.

Majoritatea bancilor ofera credite solicitantilor cu incidente de plata minore, intarzieri de pana la 60 de zile in achitarea datoriilor de pana la 100 RON. Se acorda derogari si de la aceste reguli in functie de politica fiecarei banci in parte.

 

In ceea ce priveste inregistrarea dumneavoastra in Biroul de Credit, la 4 ani de la achitarea ultimei datorii, aceasta se va sterge in mod automat.

 

Daca aveti documentele care atesta faptul ca dumneavoastra v-ati achitat datoriile, puteti incerca sa obtineti un credit de la orice banca posibilitatea contractarii acestuia ramanand. Verificarile facute la Biroul de Credit si Centrala Riscurilor Bancare reprezinta numai o etapa a procesului de creditare care nu mai este una eliminatorie.

postat din   mirele
Notare: Notari totale: 0
postat pe   23.02.2009
Am credit imobiliar si mai multe credite de  nevoi personale la alte banci. am intrat in incapacitate de plata la cele de nevoi personale dar exista intentia de plata asta insemnind sume destul de mici. Exista riscul sa imi scoata apartamentul la vanzare avind in vedere ca la apartament platesc. Ma tot ameninta cu executare silita cei la care am nevoi personale, fara garantie, fara giranti intirzierea fiind de 90 zile acutal.
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   23.02.2009
Multe institutii financiare au o serie de proceduri destinate clientilor care se afla in imposibilitatea de a-si achita ratele. Astfel le sunt oferite optiuni cum ar fi reducerea ratelor si extinderea perioadei de rambursare. Astfel, sfatul nostru este sa vorbiti cu cei de la banca si sa solicitati reesalonarea ratelor creditului, astfel incat sa le puteti plati. De asemenea, sfatul nostru este sa cititi cu atentie contractul de credit, aici fiind mentionate masurile care se impugn in cazul in care creditul nu este rambursat in conditiile prevazute in acesta.
postat din   rus cristian
Notare: Notari totale: 0
postat pe   18.03.2009
Am o restanta de 110 zile la un credit de nevoi personale, dupa cat timp voi fi executat silit?
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   18.03.2009
Inceperea procedurii de executare silita depinde de procedurile interne ale bancii, de tipul creditului, de valoare datoriei. Pentru a nu se ajunge in aceasta situatie, sfatul nostru este sa vorbiti cu cei de la banca astfel incat sa ajungeti la o intelegere pentru a putea achita datoria.
postat din   Ciprian
Notare: Notari totale: 0
postat pe   28.04.2009
Daca sunt trecut in baza de date cu litera L, dar am achitat rata care cu care am avut probleme ce sanse mai am sa primesc un imprumut?
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   28.04.2009
Nu exista conditii speciale de creditare in situatia in care sunteti inregistrat ca rau platnic. Dumneavoastra, in functie de situatia creditului si a restantelor, prezentanti un anumit grad de risc pe care bancile sunt dispuse sa si-l asume sau nu.

Majoritatea bancilor ofera credite solicitantilor cu incidente de plata minore, intarzieri de pana la 60 de zile in achitarea datoriilor de pana la 100 RON. Se acorda derogari si de la aceste reguli in functie de politica fiecarei banci in parte.

 

Daca aveti documentele care atesta faptul ca dumneavoastra v-ati achitat datoriile, puteti incerca sa obtineti un credit de la orice banca posibilitatea contractarii acestuia ramanand. Verificarile facute la Biroul de Credit si Centrala Riscurilor Bancare reprezinta numai o etapa a procesului de creditare care nu mai este una eliminatorie.

postat din   Armanco Crina
Notare: Notari totale: 0
postat pe   18.05.2009
Am o rata la banca de 390 RON pe 10 ani. Ratele le platesc intotdeauna la timp. Eu am un salariu net de 870 RON . Credeti ca as mai putea face un credit? Si daca da la ce banca?
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   19.05.2009
Avand in vedere ca la majoritatea bancilor gradul de indatorare maxim acceptat este de 50%-60% din venit si ca dumneavoastra plati o rata care se apropie de 45% din venitul dumneavoastra, exista putine posibilitati sa puteti contracta un alt credit.
postat din   Cristina
Notare: Notari totale: 0
postat pe   22.05.2009
O prietena foarte buna de a mea mi-a cerut sa fiu girant pentru un credit. Ma poate afecta aceasta calitate de girant pentru un eventual credit(pentru locuinta) pe care as vrea sa il iau in viitor?
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   25.05.2009
In calitate de girant atunci cand veti dori sa contractati un credit,in calcularea gradului de indatorare banca va lua in considerare si rata pentru creditul la care sunteti girant. Acest lucru poate duce la scaderea sumei maxe pe care o puteti obtine sau la neacordarea unui alt credit in cazul in care venitul nu va permite.
postat din   Ovidiu
Notare: Notari totale: 1
postat pe   08.07.2009
Cum as putea sa aflu daca sunt bagat la rau platnici si pe cate zile?
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   08.07.2009
Acestea sunt informatii cu caracter personal pe care le puteti afla doar dumneavoastra. Pentru aceasta trebuie adresata in scris catre Biroul de Credit o cerere – al carei formular il gasiti atasat – datata si semnata, la care sa anexati o copie lizibila dupa actul de identitate (buletin sau carte de identitate) si, dupa caz, dovada platii serviciului solicitat. Puteti trimite aceasta cerere, insotita de actul de identitate si daca este cazul de documentul de plata (scanate daca se trimit prin e-mail), la adresa postala (S.C. Biroul de Credit S.A., Adresa: Calea Victoriei, nr.15, cod 030 023, sector 3, Bucuresti, Romania, Tel:  04 021 315 1017; 04 021 311 0267) sau la adresa de e-mail: situatie@birouldecredit.ro. De asemenea o puteti completa si depune personal la cutia postala amplasata la sediul Biroului de Credit la aceeasi adresa de mai sus.

 

Prima solicitare adresata Biroului de Credit pe parcursul aceluiasi an calendaristic este gratuita. Incepand cu a 2-a cerere inclusiv, serviciul solicitat va fi comisionat cu suma de 6 RON, dovada platii urmand sa o trimiteti impreuna cu cererea. Plata se va face la orice unitate a Bancii Comerciale Romane S.A., folosind urmatoarele instructiuni: 

  • suma: 6 RON
  • beneficiar: S.C. Biroul de Credit S.A. (cod fiscal R 16140132)
  • cont: RO93 RNCB 0090 0005 8898 0001
  • deschis la banca: BCR Lipscani.
postat din   dorin
Notare: Notari totale: 0
postat pe   22.07.2009
Am credite restante de peste 3 luni,la 2 banci,vreau sa stiu ce pot sa imi faca daca am masina pe numele meu si alte bunuri mobile,dar sunt in casa tatalui meu,unde locuiesc si eu separat.
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   22.07.2009
Recuperarea banilor se va face in functie de contractul de asigurare incheiat cu compania de asigurari incheiat de banca.
 
In cazul in care asigurarea acopera integral riscul de neplata, banca isi recupereaza valoarea imprumutului de la compania de la asigurari, iar restanta debitorului trece in patrimoniul companiei de asigurari. Aceasta, va cesiona datoria unor companii specializate in recuperarea de creante.
 
Daca asigurarea nu acopera riscul de neplata integral sau nu exista o asigurare incheiata pentru creditul contractat, banca apeleaza direct la o societate de recuperari creante. Companiile de recuperari creante percep penalizari de neplata ridicate, deci din start, cresterea considerabila a datoriei. In cazul in care nu se ajunge la o intelegere intre rau platnic si compania de recuperari, aceasta din urma actioneaza in judecata pe debitor si in ultim caz, rau platnicul poate fi executat silit in baza unui ordin judecatoresc. Masurile care se impun vor fi stabilite in instanta.

postat din   cristi
Notare: Notari totale: 0
postat pe   29.07.2009
Am avut un credit Flanco, eram in baza de date, l-am achitat. Au trecut 2 ani nu mai am nici o restanta la nici o banca. Pot sa mai fac un credit daca sunt in baza de date?
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   29.07.2009
 Nu exista conditii speciale de creditare in situatia in care sunteti inregistrat ca rau platnic. Dumneavoastra, in functie de situatia creditului si a restantelor, prezentanti un anumit grad de risc pe care bancile sunt dispuse sa si-l asume sau nu.

Majoritatea bancilor ofera credite solicitantilor cu incidente de plata minore, intarzieri de pana la 60 de zile in achitarea datoriilor de pana la 100 RON. Se acorda derogari si de la aceste reguli in functie de politica fiecarei banci in parte.

Daca aveti documentele care atesta faptul ca dumneavoastra v-ati achitat datoriile, puteti incerca sa obtineti un credit de la orice banca posibilitatea contractarii acestuia ramanand. Verificarile facute la Biroul de Credit si Centrala Riscurilor Bancare reprezinta numai o etapa a procesului de creditare care nu mai este una eliminatorie

postat din   dan claudiu marian
Notare: Notari totale: 0
postat pe   17.08.2009
As vrea sa situ daca pot sa iau un credit si de la ce banci daca figurez la riscuri bancare. De doi ani am achitat creditele integral.
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   17.08.2009
Nu exista conditii speciale de creditare in situatia in care sunteti inregistrat ca rau platnic. Dumneavoastra, in functie de situatia creditului si a restantelor, prezentanti un anumit grad de risc pe care bancile sunt dispuse sa si-l asume sau nu.

Majoritatea bancilor ofera credite solicitantilor cu incidente de plata minore, intarzieri de pana la 60 de zile in achitarea datoriilor de pana la 100 RON. Se acorda derogari si de la aceste reguli in functie de politica fiecarei banci in parte.

Daca aveti documentele care atesta faptul ca dumneavoastra v-ati achitat datoriile, puteti incerca sa obtineti un credit de la orice banca posibilitatea contractarii acestuia ramanand. Verificarile facute la Biroul de Credit si Centrala Riscurilor Bancare reprezinta numai o etapa a procesului de creditare care nu mai este una eliminatorie

postat din   maciuca aneta
Notare: Notari totale: 0
postat pe   22.08.2009
Pot sa aflu daca o persoana are datorii la S.C. Cetelem IFN S.A ?
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   22.08.2009
cerere Biroul de Credit.pdf
Acestea sunt informatii cu caracter personal pe care le puteti afla doar titularul creditului. Pentru aceasta trebuie adresata in scris catre Biroul de Credit o cerere – al carei formular il gasiti atasat – datata si semnata, la care sa anexati o copie lizibila dupa actul de identitate (buletin sau carte de identitate) si, dupa caz, dovada platii serviciului solicitat. Puteti trimite aceasta cerere, insotita de actul de identitate si daca este cazul de documentul de plata (scanate daca se trimit prin e-mail), la adresa postala (S.C. Biroul de Credit S.A., Adresa: Calea Victoriei, nr.15, cod 030 023, sector 3, Bucuresti, Romania, Tel:  04 021 315 1017; 04 021 311 0267) sau la adresa de e-mail: situatie@birouldecredit.ro. De asemenea o puteti completa si depune personal la cutia postala amplasata la sediul Biroului de Credit la aceeasi adresa de mai sus.

Prima solicitare adresata Biroului de Credit pe parcursul aceluiasi an calendaristic este gratuita. Incepand cu a 2-a cerere inclusiv, serviciul solicitat va fi comisionat cu suma de 6 RON, dovada platii urmand sa o trimiteti impreuna cu cererea. Plata se va face la orice unitate a Bancii Comerciale Romane S.A., folosind urmatoarele instructiuni:
•    suma: 6 RON
•    beneficiar: S.C. Biroul de Credit S.A. (cod fiscal R 16140132)
•    cont: RO93 RNCB 0090 0005 8898 0001
•    deschis la banca: BCR Lipscani.

postat din   ticlean valentina
Notare: Notari totale: 0
postat pe   28.09.2009
De la ce banca pot lua un card de cumparaturi sau de credit,daca sunt in baza de date cu o intarziere de 90 de zile?

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0