PRIMA PAGINĂ Finzoom.ro Lanseaza Calculatorul pentru Depozite Resurse WEB Parteneri Despre Noi Publicitate
Navigare
Intreaba Expertul

Cauta in Stiri si Sfaturi

Evolutie Indice LIBOR

Adauga comentariu
Notare: Notari totale: 0 Numar total afisari: 9250
postat pe 14.04.2009

As dori sa stiu evolutia indicelui LIBOR din noiembrie 2008 si pana in aprilie 2009, deoarece am un imprumut in CHF si vreau sa stiu daca imi poate scadea dobanda sau nu, deoarece in contract este stipulat ca dobanda se calculeaza in functie de acest indice.

Comentarii si Raspunsuri
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   14.04.2009
Puteti vedea evolutia indicelui LIBOR aici.
postat din   apostu
Notare: Notari totale: 0
postat pe   24.10.2009
Buna ziua!Am contractat un credit de nevoi personale garantat cu ipoteca in iunie 2008, creditul fiind in chf.Am avut dobanda fixa un an de zile , dupa care e variabila.Problema este ca in momentul de fata dobanda mi-a ramas aceeasi.In contract e prevazut ca dobanda se calculeaza in functie de LIBOR.As vrea sa stiu daca banca trebuia sa-mi scada sau nu dobanda tinand cont ca indicele LIBOR a scazut.

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   24.10.2009
La creditele care variaza in functie de un indice de dobanda precum LIBOR plus marja bancii dobanda scade sau creste dupa cum LIBOR scade sau creste. Unele banci adauga la acesta o marja care se poate modifica in timp in timp ce altele o mentin constanta pe toata perioada, ceea ce inseamna ca dobanda nu variaza doar in functie de acesta, banca avand o libertate mai mare in stabilirea dobanzii.
postat din   mihai
Notare: Notari totale: 0
postat pe   27.08.2010
As dori sa stiu daca este normal acest lucru: "Astfel, dobanda de referinta din contractul dumneavoastra de credit va fi formata, conform noilor prevederi legale, prin insumarea valorii indicelui ROBOR/LIBOR/EURIBOR cu valoarea diferentei dintre dobanda de referinta aplicabila in baza prevederilor contractuale si indicele ROBOR/LIBOR/EURIBOR. La valoarea dobanzii astfel calculate se va adauga marja fixa din contractul dumneavoastra de credit. Prin urmare, dobanda din contractul dumneavoastra de credit va fi egala cu valoarea indicelui ROBOR/LIBOR/EURIBOR + marja (formata din valoarea diferentei dintre dobanda de referinta aplicabila in baza prevederilor contractuale si indicele ROBOR/LIBOR/EURIBOR plus marja fixa din contract)." Mentionez ca este un credit ipotecar in $ luat in 2003. Daca sunt de acord dobanda va creste fata de ce plateam? Daca nu sunt de acord cu semnarea actului aditional ce pot face?

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   27.08.2010
Dumneavoastra nu sunteti obligat sa acceptati aceasta noua marja formata din valoarea diferentei dintre dobanda de referinta aplicabila si indicele ROBOR/EURIBOR/LIBOR.. Asa cum este specificat si in lege,  marja fixa poate fi modificata doar in beneficiul clientului.

In cazul in care vi se refuza pastrarea marjei in Actul Aditional depuneti o sesizare la ANPC si demarati actiunile legale prin care puteti obtine dreptul conferit de Lege in instantele abilitate.

Pentru a afla mai multe informatii despre cum este indicat sa procedati in cazul adoptarii OUG 50/2000, click aici.
postat din   mihai
Notare: Notari totale: 0
postat pe   02.09.2010
In contractul meu ipotecar ( din 2003 )dobanda este : ,,dobanda curenta se calculeaza in functie de indicele de referinta LIBOR.Cotatia LIBOR functie de care se stabileste dobanda este cea de la 31 decembrie al fiecarui an si se aplica pana la 30 iunie a anului urmator si cea de la 30 iunie si se aplica pana la 31 decembrei a aceluiasi an. Pe parcursul derularii creditului, nivelul dobanzii curente se poate schimba in functie de evolutia indicelui de referinta LIBOR.'' As dori sa stiu daca pot refuza semnarea unui act aditional in care se stipuleaza noua dobanda astfel : "Astfel, dobanda de referinta din contractul dumneavoastra de credit va fi formata, conform noilor prevederi legale, prin insumarea valorii indicelui ROBOR/LIBOR/EURIBOR cu valoarea diferentei dintre dobanda de referinta aplicabila in baza prevederilor contractuale si indicele ROBOR/LIBOR/EURIBOR. La valoarea dobanzii astfel calculate se va adauga marja fixa din contractul dumneavoastra de credit. Prin urmare, dobanda din contractul dumneavoastra de credit va fi egala cu valoarea indicelui ROBOR/LIBOR/EURIBOR + marja (formata din valoarea diferentei dintre dobanda de referinta aplicabila in baza prevederilor contractuale si indicele ROBOR/LIBOR/EURIBOR plus marja fixa din contract)."

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   02.09.2010
In cazul dumneavostra, daca in contractul de credit nu se face nicio referire la modul de calcul al dobanzii variabile, puteti solicita bancii ca modalitatea de calcul a dobanzii sa se faca in functie de valoarea LIBOR 3M (6M sau alta valoare aleasa de banca) de la momentul acordarii creditului iar marja bancii sa devina astfel dobanda (din contract) – LIBOR de la data acordarii creditului
postat din   mihai
Notare: Notari totale: 0
postat pe   02.09.2010
Revin cu o precizare la intrebarea mai inainte adresata cu privire la contractul ipotecar din 2003 unde dobanda este : nivelul dobanzi curente la data semnarii contractului este LIBOR + 7p.p.Este necesar sa semnez un nou act aditional ? Daca il semnez dobanda poate fi mai mare ( conform OUG 50/2010 ) decat cea pe care o am acum?

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   02.09.2010
In art 37 din OUG 50/2010 se specifica: "Dobanda va fi raportata la fluctuatiile indicilor de referinta EURIBOR/ROBOR/LIBOR/rata dobanzii de referinta a BNR, in functie de valuta creditului, la care creditorul poate adauga o anumita marja, fixa pe toata durata derularii contractului".

In cazul dvs., formula dobanzii este in conformitate cu prevderile legale si nu va fi necesara modificarea acesteia (ar trebui sa aveti precizate si datele de actualizare ex: se modifica din 6 in 6 luni cu valoarea LIBOR din ultima zi lucratoare a lunii precedente). In cazul in care vi s-a propus totusi sa va prezentati la banca pentru semnarea unui act aditional este bine sa va duceti si sa va asigurati ca dobanda dvs. va ramane neschimbata
postat din   Sabin Ivascu
Notare: Notari totale: 0
postat pe   16.09.2010
Am un credit ipotecar in CHF din 2007. In contract , nivelul dobanzii variabile este egal cu Indicele de referinta al bancii pentru creditul ipotecar acordat in CHF plus o marja de 0 puncte procentuale. Acum dobanda este de 6.85 %. Am primit o scrisoare de la banca in care se stipuleaza, printre altele, "calcularea dobanzii intr-un mod transparent care va avea ca referinta evolutia unui indicator public(Index) dupa urmatoarea formula: Rata anuala a dobanzii =Index +Marja fixa, unde Index= Libor la 3 luni. Marja Fixa = Dobanda actuala - Index. Intrebarea mea este: daca e ok ca aceasta marja sa fie dobanda actuala ? Atunci cand Libor va creste dobanda anuala va creste in consecinta, sau formula urmatoare: Marja Fixa = Dobanda actuala - Index se va actualiza la fiecare 3 luni ?
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   16.09.2010
Daca in cazul dumneavoastra marja precizata in contractul initial este 0, trebuie sa insistati ca aceasta sa fie mentinuta si in actul aditional.

Pentru a afla mai multe informatii despre cum trebuie sa procedati in cazul adoptarii OUG 50/2010, click aici
postat din   roxana
Notare: Notari totale: 0
postat pe   17.09.2010
Unde as putea gasi informatii despre istoricul indicelui LIBOR, evolutia sa?

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   17.09.2010
Pentru a urmari evolitia indicelui LIBOR, click aici

Sunteti invitatul nostru sa adaugati intrebarile si comentariile dvs iar expertii FinZoom va vor raspunde in cel mai scurt timp posibil.

Scurt ghid de utilizare:
  • verificati daca raspunsul la intrebarile dvs nu se regaseste deja pe www.FinZoom.ro;
  • folositi formularul de mai jos pentru a adauga intrebarile, comentariile dvs sau noi teme de informare;
  • moderatorul FinZoom va evalua daca intrebarile/ comentariile dvs sunt de interes general, caz in care acestea vor fi postate pe www.FinZoom.ro impreuna cu raspunsurile solicitate;
  • daca aveti nevoie de calcule de eligibilitate (prescoring) va rugam sa aplicati online pentru oricare dintre partenerii FinZoom si reprezentantii bancii va vor contacta fara nici o obligatie.
Nume:   
Adresa de e-mail:   
Numarul de telefon:   
Judet:   
(adresa ta de e-mail si numarul de telefon sunt confidentiale si nu vor fi publicate pe site)
Adauga o Noua Intrebare aici:Platforma competitiva de e-commerce la FinZoom.

Proiect finantat prin Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" Axa prioritara III – “Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public”

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro . Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

Abonare Newsletter Introduceti adresa de e-mail:
07/07/2015 EUR/RON : 4.481 USD/RON : 4.0816 CHF/RON : 4.3113 HUF/RON : 0.01419
Prima Pagina Contact Publicitate Resurse WEB Parteneri Harta Site Confidentialitate FAQ Dictionar Financiar English 
FINZOOM © 2006 - 2014 - Toate Drepturile Rezervate  ::  Reteaua Finzoom Financial Guide Bulgaria TurkeyInvest in Bulgaria
www.fonduri-ue.ro Oferta Reduceri Regim Hotelier
Cora-Imobiliare.roImobiliare BucurestiAnuntulimobiliar.roProiectCasa.roimobConstruct.roModele caseApartamente noi