PRIMA PAGINĂ Finzoom.ro Lanseaza Calculatorul pentru Depozite Resurse WEB Parteneri Despre Noi Publicitate
Navigare
Intreaba Expertul

Cauta in Stiri si Sfaturi

Evolutie Indice ROBOR 12M

Adauga comentariu
Notare: Notari totale: 2 Numar total afisari: 8540
postat pe 21.04.2010
Categorii complementare
Tag-uri relevante
Vezi

Cum pot afla istoricul cotatiilor ROBOR 12 M din anul 2009 si 2010? Am un credit de nevoi personale in valoare de 20.370 RON pe un termen de 5 ani. Rata dobanzii la acordare a fost de 11.89% iar DAE 21.33%. Creditul se actualizeaza la 12 luni dupa formula ROBOR 12 M + marja bancii care este de 4.9%. Creditul a fost acordat pe 4.05.2009 iar pe 4.05.2010 se recalculeaza. Deoarece nu am gasit un istoric al cotatiilor ROBOR din anul 2009, conform formulei de mai sus indicele ROBOR 12 M in data de 4.05.2009 a fost 6.99? Cat este indicele actual Robor 12 M? Este mai mic sau mai mare fata de luna mai 2009?


Comentarii si Raspunsuri
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   21.04.2010
Evolutie indice ROBOR12M.xls
La creditele a caror dobanda care variaza in functie de un indice precum ROBOR plus marja bancii, dobanda scade sau creste in functie de fluctuatia indicelui. Unele banci adauga la acesta o marja care se poate modifica in timp, iar altele o mentin constanta pe toata perioada de creditare.

In cazul unui credit cu dobanda raportata la indicele ROBOR 12M, dobanda este recalculata in momentul in care se implinesc 12 luni de la ultima actualizare.

Valoare indicelui ROBOR 12 M la 21 aprilie este de 6.03%, iar la data de 4.05.2009, valoarea indicelui era de 13.2%.

Atasat aveti evolutia indicelui ROBOR 12M intre 4.05.2009 si 21.04.2010. Pentru a fii informat in continuare cu valoarea acestui indicem puteti accesa site-ul www.bnr.ro , sectiunea "Statistica", iar aici selectati "Seturi de date".

postat din   CIOROGARIU IOAN
Notare: Notari totale: 0
postat pe   06.05.2010
Sunt pensionat pe caz de boala cu handicap grad 1 grav si am facut un imprumut de 8.000 RON, pe o perioada de 10 ani. Cum procedez sa fiu scutit de dobanda?
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   06.05.2010
Conform legii 448/2006, articolul 25“Persoanele adulte cu handicap grav si accentuat pot beneficia de credit a carui dobanda se suporta din bugetul de stat, prin bugetul Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap, pentru achizitionarea unui singur mijloc de transport si pentru adaptarea unei locuinte conform nevoilor individuale de acces, cu conditia platii la scadenta a ratelor creditului.” Doar pentru un credit folosit pentru una dintre aceste 2 destinatii puteti beneficia de dobanda subventionata.

Pentru a beneficia de prevederile articolului 25 din lege, persoana cu handicap grav sau accentuat trebuie sa se adreseze Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap si sa depuna prin registratura urmatoarele documente:

•    cerere;
•    copie de pe documentul care atesta incadrarea in grad de handicap;
•    copie de pe documentul de identitate;
•    declaratie pe propria raspundere referitoare la faptul ca indeplineste conditiile articolului 25 din lege;
•    declaratie pe propria raspundere referitoare la faptul ca va comunica Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap orice modificare privind incadrarea in grad de handicap.

In urma acestui demers, Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap (ANPH) elibereaza persoanei cu handicap o adeverinta referitoare la acordul platii dobanzii, eventualele comisioane urmand a fi suportate tot de catre beneficiarul creditului. Astfel FinZoom recomanda alegerea unui credit avand numai comisioane up-front (care se platesc o singura data la acordarea creditului urmand ca pe parcursul duratei de creditare sa se plateasca numai dobanda si principalul).


Sunteti invitatul nostru sa adaugati intrebarile si comentariile dvs iar expertii FinZoom va vor raspunde in cel mai scurt timp posibil.

Scurt ghid de utilizare:
  • verificati daca raspunsul la intrebarile dvs nu se regaseste deja pe www.FinZoom.ro;
  • folositi formularul de mai jos pentru a adauga intrebarile, comentariile dvs sau noi teme de informare;
  • moderatorul FinZoom va evalua daca intrebarile/ comentariile dvs sunt de interes general, caz in care acestea vor fi postate pe www.FinZoom.ro impreuna cu raspunsurile solicitate;
  • daca aveti nevoie de calcule de eligibilitate (prescoring) va rugam sa aplicati online pentru oricare dintre partenerii FinZoom si reprezentantii bancii va vor contacta fara nici o obligatie.
Nume:   
Adresa de e-mail:   
Numarul de telefon:   
Judet:   
(adresa ta de e-mail si numarul de telefon sunt confidentiale si nu vor fi publicate pe site)
Adauga o Noua Intrebare aici:Platforma competitiva de e-commerce la FinZoom.

Proiect finantat prin Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" Axa prioritara III – “Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public”

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro . Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

Abonare Newsletter Introduceti adresa de e-mail:
06/07/2015 EUR/RON : 4.4819 USD/RON : 4.0321 CHF/RON : 4.2825 HUF/RON : 0.01424
Prima Pagina Contact Publicitate Resurse WEB Parteneri Harta Site Confidentialitate FAQ Dictionar Financiar English 
FINZOOM © 2006 - 2014 - Toate Drepturile Rezervate  ::  Reteaua Finzoom Financial Guide Bulgaria TurkeyInvest in Bulgaria
www.fonduri-ue.ro Oferta Reduceri Regim Hotelier
Cora-Imobiliare.roImobiliare BucurestiAnuntulimobiliar.roProiectCasa.roimobConstruct.roModele caseApartamente noi