PRIMA PAGINĂ Finzoom.ro Lanseaza Calculatorul pentru Depozite Resurse WEB Parteneri Despre Noi Publicitate
Navigare
Intreaba Expertul

Cauta in Stiri si Sfaturi

Poprire Salariu

Adauga comentariu
Notare: Notari totale: 0 Numar total afisari: 3468
postat pe 29.10.2009

Am un credit de nevoi personale pe care datorita cresterii cursului EUR de la 3.5 RON (cat era la data contractarii creditului) la 4.3 actualmente, nu-mi mai pot permite sa platesc rata, mai ales in conditiile in care am si 2 carduri de credit care ma obliga lunar la o rata lunara. Bancile bineinteles, sunt reci si indiferente la nevoile mele, indiferent de faptul ca eu sunt bine intentionat si incerc sa gasesc o cale de mijloc prin care sa le platesc principalul, o cota de dobanda care sa acopere bancii dobanda banilor imprumutati cat si profit dar totodata si micsorarea ratei mele pt macar 1 an de zile, intr-o maniera care sa-mi permita sa si traiesc, sa si achit ratele. Tinand cont de aspectele de mai sus si de faptul ca nu-mi pot acorda o reesalonare/restructurare a creditului decat daca le dovedesc ca am ramas fara loc de munca, am decis sa nu le mai platesc, obligandu-i astfel sa trimita poprire pe salariu in speranta ca poprirea va fi mult mai decenta decat rata actuala, tinand cont de cheltuiele mele curente: carduri de credit, utilitati, etc. Imi puteti explica va rog ce cota din salariu mi se va opri pentru aceasta rata si daca poprirea tine totusi cont de obligatiile mele la alte banci/institutii? N-as vrea ca prin neplata ratei sa ma aleg si cu un istoric negativ in biroul de credit si sa raman tot cu aceeasi suma de plata in continuare ci o poprire pt o rata mai mica si poate astfel un semnal de alarma pt ei si lacomia de care dau dovada si datorita careia au de pierdut mai mult. Ca sa va fie mai usor, salariul meu lunar, net este de 2.500 RON, rata in valoare 220 EUR(aprox 950 RON), 2 carduri de credit insumand 700 RON rata lunara + 100 RON reprezentand o parte din utilitati care vin pe numele meu si le pot dovedi cu chitanta.


Comentarii si Raspunsuri
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   29.10.2009
In cazul in care se va pune poprire pe salariu, limita legala acceptata este de 1/3 din salariu si nu vor fi luate in calcul alte rate sau cheltuieli.
postat din   alina
Notare: Notari totale: 0
postat pe   15.04.2011
Iau salariu la banca Raiffeisen unde am un credit de nevoi personale, un card de cumparaturi si descoperire de card ( adica trei salari) de 5 luni banca mi-a blocat contul de salariu ca sa imi retraga intreaga suma la cardul de cumparaturi. Nu am luat nici un ban de 5 luni. Se poate sa imi retraga intreaga suma pana la lichidarea cardului 100%. Ce pot sa fac sa imi i-au drepturile salariale?
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   15.04.2011
 In cazul in care se ajunge poprire pe salariu, limita legala acceptata este de 1/3 din salariu. Daca insitutia financiara nu respecta aceasta prevedere, sfatul nostru este sa consultati un avocat.Sunteti invitatul nostru sa adaugati intrebarile si comentariile dvs iar expertii FinZoom va vor raspunde in cel mai scurt timp posibil.

Scurt ghid de utilizare:
  • verificati daca raspunsul la intrebarile dvs nu se regaseste deja pe www.FinZoom.ro;
  • folositi formularul de mai jos pentru a adauga intrebarile, comentariile dvs sau noi teme de informare;
  • moderatorul FinZoom va evalua daca intrebarile/ comentariile dvs sunt de interes general, caz in care acestea vor fi postate pe www.FinZoom.ro impreuna cu raspunsurile solicitate;
  • daca aveti nevoie de calcule de eligibilitate (prescoring) va rugam sa aplicati online pentru oricare dintre partenerii FinZoom si reprezentantii bancii va vor contacta fara nici o obligatie.
Nume:   
Adresa de e-mail:   
Numarul de telefon:   
Judet:   
(adresa ta de e-mail si numarul de telefon sunt confidentiale si nu vor fi publicate pe site)
Adauga o Noua Intrebare aici:Platforma competitiva de e-commerce la FinZoom.

Proiect finantat prin Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" Axa prioritara III – “Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public”

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro . Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

Abonare Newsletter Introduceti adresa de e-mail:
03/07/2015 EUR/RON : 4.4749 USD/RON : 4.0394 CHF/RON : 4.2547 HUF/RON : 0.01423
Prima Pagina Contact Publicitate Resurse WEB Parteneri Harta Site Confidentialitate FAQ Dictionar Financiar English 
FINZOOM © 2006 - 2014 - Toate Drepturile Rezervate  ::  Reteaua Finzoom Financial Guide Bulgaria TurkeyInvest in Bulgaria
www.fonduri-ue.ro Oferta Reduceri Regim Hotelier
Cora-Imobiliare.roImobiliare BucurestiAnuntulimobiliar.roProiectCasa.roimobConstruct.roModele caseApartamente noi