PRIMA PAGINĂ Finzoom.ro Lanseaza Calculatorul pentru Depozite Resurse WEB Parteneri Despre Noi Publicitate
Navigare
Intreaba Expertul

Cauta in Stiri si Sfaturi

Rambursare anticipata

Adauga comentariu
Notare: Notari totale: 2 Numar total afisari: 11350
postat pe 09.02.2008

Daca rata lunara este de 250 EUR, din care doar 50 EUR se scad din suma imprumutata, diferenta de 200 EUR reprezentand dobanda, comosioane, etc. (toate astea la un credit ipotecar) intrebarea mea este: daca doresc sa achit lunar 300 euro, in ce directie se duc cei 50 euro in plus? Se scad din soldul imprumutat si automat dobanda si comisioanele din perioada urmatoare vor fi putin mai mici, tinand cont ca lunar se achita in avans 50 euro, sau doar pur si simplu opresc comisionul de rambursare in avans si termin creditul putin mai devreme, toate comisioanele si taxele ramanand in piciore? 

Comentarii si Raspunsuri
postat din   FinZoom / Diana Tarus
Notare: Notari totale: 1
postat pe   20.02.2008

Acest lucru depinde de banca la care aveti creditul respectiv. Dumneavoastra trebuie sa cititi cu atentie contractul incheiat cu banca la acordarea creditului. In acest contract sunt stipulate conditiile de rambursare anticipata. Exista banci care accepta rambursarea anticipata in orice conditii asa cum exista banci care solicita ca rambursarea anticipata sa acopere cel putin valoarea a trei rate lunare. Ceea ce trebuie avut in vedere este comisionul de rambursare anticipata care se va scadea inainte de reesalonarea soldului.

 

Practic daca dumneavoastra aveti rata lunara de 250 de EUR, asa cum ati precizat, si achitati lunar 300 de EUR, diferentei de 50 de EUR i se va aplica acest comision. Aceste comisioane au valori si conditii de percepere diferite de la banca la banca. Daca luam ca exemplu un comision de rambursare anticipata de 4.5% minim 30 de EUR, care se percepe in primii 3 ani de la acordarea creditului, din cei 50 de EUR achitati de dumneavoastra in plus, practic numai 20 de EUR vor fi scazuti din soldul creditului, rambursarea aceasta dovedindu-se profitabila pentru banca dar nu si pentru dumneavoastra. Cei 20 de EUR vor fi scazuti din soldul creditului dumneavoastra urmand ca banca sa reesaloneze soldul ramas pe perioada de creditare pe care o mai aveti. Acest lucru se va intampla la fiecare rata mai mare pe care o platiti. Comisioanele aplicabile la sold vor fi intr-adevar mai mici pe masura ce valoarea acestuia scade.

Cand rambursati anticipat o parte a creditului exista si varianta diminuarii perioadei de rambursare. Este alegerea dumneavoastra daca doriti rate mai mici sau sa terminati de achitat creditul mai repede.

 

Sfatul nostru este, repet, sa cititi cu atentie contractul de creditare, sa vedeti care sunt conditiile de rambursare anticipata aplicabile in cazul dumneavoastra, putand apoi decide daca aceasta modalitate de achitare a ratelor va este favorabila sau nu.

postat din   Pocol Beniamin
Notare: Notari totale: 0
postat pe   22.02.2008
La ce se refera ,,perioada scadentei pentru suma minima de rambursat,, in cazul cardurilor de credit cu gratie de rambursare?
postat din   FinZoom / Diana Tarus
Notare: Notari totale: 0
postat pe   28.02.2008

Perioada de gratie, in cazul cardurilor de credit, reprezinta o perioada pe parcursul careia, pentru platile efectuate la comercianti, nu se percepe dobanda. Astfel daca dumneavoastra aveti un card de credit cu o perioada maxima de gratie de 50 de zile si achitati astazi suma de 100 RON la un magazin alimentar prin intermediul cardului de credit, pentru aceasta suma dobanda incepe sa curga peste 50 de zile daca nu achitati aceasta datorie. Daca intre timp rambursati aceasta suma bancii prin alimentarea cardului, dumneavoastra nu veti plati dobanda pentru utilizarea acestei sume.

Ceea ce trebuie precizat este faptul bancile practica un interval de acordare a acestei perioade de gratie.

In general, atunci cand calculeaza perioada de gratie, acestea pornesc de la premisa ca tranzactiile se efectueaza in prima zi a lunii.

Perioada afisata este cea maxima insa pentru a beneficia de aceasta (in cazul nostru 50 de zile) trebuie sa folositi creditul in prima zi a acestui interval.

Astfel, daca banca are intervalul 1 – 20 a lunii urmatoare, perioada de gratie se calculeaza in functie de acest interval. Platilor efectuate pe data de 1 a lunii in curs (se ia in calcul o luna de 30 de zile) nu li se va percepe dobanda pana pe data de 20 a lunii urmatoare (dumneavoastra beneficiind astfel de intreaga perioada de gratie de 50 de zile). Insa daca efectuati o plata la comerciant pe data de 28 a lunii in curs (am luat in calcul tot o luna de 30 de zile), pentru suma cheltuita se va percepe dobanda tot incepand cu data de 20 a lunii urmatoare (dumneavoastra beneficiind in acest caz numai de 22 de zile de gratie).

 

Aceasta este perioada de gratie.

 

Suma minima de rambursat reprezinta o suma pe care dumneavoastra trebuie sa o achitati bancii lunar (un procent din suma datorata ce difera in functie de banca) pana la achitarea integrala a creditului utilizat de dumneavoastra pe o anumita perioada. In prima instanta, banca nu solicita achitarea integrala a creditului utilizat ci numai aceasta suma minima. Ceea ce trebuie precizat este faptul ca, daca perioada de gratie se aplica platilor efectuate la comercianti, suma minima se aplica sumei totale utilizate din credit (plata prin intermediul cardului, retragere numerar, etc.).

 

Astfel la utilizarea cardului pentru efectuarea platilor la comercianti, beneficiati de perioada de gratie. La scurgerea acestei perioade banca incepe sa perceapa dobanda, insa, daca la data scadenta a sumei minime de rambursat, dumneavoastra nu returnati aceasta suma minima, banca va incepe sa perceapa penalitati.

postat din   MIli
Notare: Notari totale: 0
postat pe   12.04.2008
As dori sa stiu daca in cazul rambursarii anticipate a unui leasing, integral, se mai platesc ratele calculate initial, cu tot cu dobanda, sau se aplica in locul dobanzii doar comisionul de rambursare anticipata de 2%. De exemplu, daca rata de leasing este de 200 EUR, din care 50 EUR este dobanda, in cazul in care se achita anticipat 24 de luni, se vor plati 24 x 200 (incluzand dobanda) + 2% sau 24 x 150 (soldul in fapt) + 2%.
postat din   FinZoom / Ivan Irinel
Notare: Notari totale: 0
postat pe   12.04.2008
Rambursarea anticipata a leasingului nu este posibila inainte de un an. Dupa aceasta perioada este posibila, calculandu-se toate ratele ramase, fara dobanda, la care se va adauga procentul de rambursare anticipata.
postat din   RUS MARIA
Notare: Notari totale: 0
postat pe   29.04.2008
Am luat un credit imobiliar in 2004 si acum am rambursat jumatate din imprumut, vreau sa stiu daca la creditul ramas as putea sa stabilesc eu in cate rate sa-l rambursez avand in vedere ca venitul lunar imi permite acest lucru.
postat din   FinZoom / Maria Muresan
Notare: Notari totale: 0
postat pe   29.04.2008
Aveti posibilitatea de a rambursa valoarea creditului achitand lunar rate mai mari decat precedentele prin doua modalitati. Prima modalitate este prin recalculare, efectuand plata in avans iar cea de-a doua este refinantarea cu reducerea perioadei de rambursare.
Sfatul nostru este sa alegeti refinantarea creditului prin scurtarea perioadei deoarece in primul caz veti avea de platit lunar un anumit procent din suma creditata, acest procent reprezentand comisionul de rambursare anticipata
.
postat din   Erika
Notare: Notari totale: 0
postat pe   01.08.2008
Am un credit de nevoi personale din care mai am de rambursat 11.500 EUR, doresc sa achit integral toate suma creditata ramasa. Stiu ca la plata anticipata se aplica si un comision de plata anticipata, in cazul meu este de 4.5%. In cazul in care achit integral creditul mai am si alte comisioneane de platit decat comisionul de plata anticipata? Cum ar fi DAE, mai trebuie platita in acest caz?
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   01.08.2008

DAE- reprezinta costul total al creditului calculat sub forma unui procent anual in care sunt incluse atat dobanda cat si toate comisioanele aferente acestuia.

 

In momentul in care rambursati anticipat un credit, costurile cu dobanda perceputa de banca sunt inlocuite de comisionul de rambursare anticipata care se aplica la suma platita bancii mai repede decat prevedea graficul initial de returnare a banilor. In cazul in care exista, mai poate fi perceput un comision de inchidere a contului.

postat din   dragomir mihaela
Notare: Notari totale: 0
postat pe   07.08.2008
Am un credit ipotecar la BT contractat in august 2006 pe 25 de ani. As vrea da dau anticipat jumatate din soldul ramas, dar nu stiu cum e mai putin costisitor: sa dau lunar 1600 RON timp de 8 luni sau sa dau 13 000 RON o data ? In contract scrie ca e 0% comisionul pentru plata in avans , iar comisionul pentru rescadentare, reesalonare e de 1% din valoarea creditului rescadentat, reesalonat. Cum e mai putin costisitor pentru mine?
postat din   FinZoom / Maria Muresan
Notare: Notari totale: 0
postat pe   07.08.2008
Comisionul de rambursare in avans are menirea de a descuraja initiativele consumatorilor de a plati in avans (integral sau sistematic) pentru a sustine calculul bancii de profitabilitate a acordarii creditului conform scenariului initial (rambursarea creditului in cei 25 de ani a cate 12 rate lunare).

In cazul dumneavoastra, daca doriti sa efectuati o rambursare partiala a creditului, nu vi se va percepe niciun comision. Daca alegeti reesalonarea creditului, prin scurtarea perioadei sau prin plata unor rate mai mari, atunci veti avea de platit comisionul prevazut in contract, respectiv cel de reesalonare. Acelasi lucru se va intampla si in cazul in care efectuati plata partiala in avans (cei 13 000 RON) si in continuarea perioadei creditare veti dori o rescadentare.
postat din   Roxana
Notare: Notari totale: 0
postat pe   19.09.2008
As dori sa stiu in ce consta exact rambursarea anticipata. Pentru un credit de 35.500 EUR (pe 18 ani), rata in primul an la Banca Romaneasca este de 270 euro/luna si 330 euro/luna din al doilea an. Daca vreau sa platesc anticipat cum se procedeaza? Platesc rata normala + suma pe care vreau sa o dau in avans? As dori sa stiu care sunt avantajele acestei plati? Eu vreau sa-mi scad din rata cat mai mult, dar cum ramane cu dobanda? Cand platesc anticipat scade numai soldul, sau se diminueaza si din dobanda? Se poate face un calcul? Daca platesc timp de 10 luni 630 euro in avans, la creditul specificat, care ar fi rata ulterioara?
postat din   FinZoom / Diana Tarus
Notare: Notari totale: 0
postat pe   19.09.2008

Rambursarea anticipata reprezinta o metoda pe care posesorii creditelor o pot utiliza in momentul in care urmaresc fie scaderea valorii ratelor lunare, fie a perioadei de creditare. Aceasta poate fi facuta in doua feluri: fie se ramburseaza integral suma datorata (din surse proprii sau prin intermediul refinantarii) achitandu-se intreg creditul la o data anterioara decat cea stabilita, fie se pot face rambursari partiale ale sumei datorate.

 

Daca va uitati pe scadentarul pe care l-ati primit de la banca veti observa ca rata lunara este compusa din principal (o parte din sold) , dobanda si (daca exista) comisioane. Datoria dumneavoastra catre banca este suma imprumutata care se regaseste sub forma soldului. Dobanda reprezinta costul perceput de banca pentru ca v-a imprumutat respectiva suma iar comisioanele (in masura in care exista) reflecta la modul teoretic costurile suportate de catre banca pentru creditul dumneavoastra (pentru diferite operatiuni specificate in denumirea comisionului), costuri transferate dumneavoastra. Avand in vedere faptul ca dumneavoastra ati contractat creditul la Banca Romaneasca, dumneavoastra cel mai probabil nu aveti de achitat comisioane lunare.

 

Dobanda se plateste numai pentru perioada existentei soldului. Daca dumneavoastra achitati intreg creditul intr-o singura transa, nu veti mai plati dobanda. Ultima dobanda este cea aferenta ultimei rate, sau daca nu se face plata exact in data scadentei ratei se plateste dobanda aplicata la soldul creditului in data rambursarii anticipate.

 

Daca veti rambursa anticipat o parte din suma datorata (asa cum precizati) aceasta suma va fi scazuta din sold. Dobanda se calculeaza de regula ca % din soldul creditului – asa cum este cazul creditelor de la Banca Romaneasca. Din moment ce soldul se va diminua si valoarea dobanzii va fi mai mica.  

 

Trebuie sa va atrag insa atentia asupra unor aspecte care intervin odata cu rambursarea anticipata partiala. In primul rand este vorba de plata comisionului de rambursare anticipata. Acesta este in momentul de fata de 4% pentru creditele cu ipoteca acordate de Banca Romaneasca.  In cazul dumneavoastra poate avea o alta valoare mentionata in contractul de credit.

 

Comisionul de rambursare anticipata se aplica sumei pe care dumneavoastra doriti sa o rambursati astfel: pe langa rata normala, din suma pe care o veti plati in plus se va scadea acest comision iar ceea ce ramane va fi scazut din sold. De exemplu daca in locul ratei lunare de 270 EUR dumneavoastra veti achita 500 EUR destinatia acestor bani va fi urmatoarea: 270 EUR in contul ratei iar din cei 230 EUR ramasi 9.2 EUR vor reveni bancii sub forma comisionului de rambursare anticipata iar 220.8 EUR vor fi scazuti din sold. In cazul acesta banca este obligata sa va emita un nou scadentar (cu rata lunara mai mica pe aceeasi perioada de timp sau cu aceeasi rata pe o perioada mai mica – este decizia dumneavoastra).

 

Un alt aspect important este faptul ca dumneavoastra trebuie sa precizati la achitarea acestei sume faptul ca doriti rambursare anticipata (si sa completati o cerere in acest sens) si implicit reesalonarea scadentarului. Mentionez acest lucru deoarece banca ofera si posibilitatea ca acesti bani sa ramana in contul dumneavoastra si din ei sa se retraga ratele lunare pana la epuizarea lor, lucru ce nu duce la scaderea soldului si deci nici a ratei lunare.

 

Un avantaj ar fi faptul ca Banca Romaneasca nu percepe comisioane pentru reesalonarea scadentarului prin urmare puteti face acest lucru lunar fara costuri suplimentare.

 

Pentru a va putea face un calcul exact am avea nevoie de scadentarul creditului dumneavoastra deoarece nu dispun de toate detaliile creditului dumneavoastra. Insa dumneavoastra puteti cere un calcul unui ofiter de credite de la Banca Romaneasca (chiar si telefonic) dansii putand sa va spuna rapid exact ce se va intampla atat cu rata cat si cu soldul dumneavoastra.

postat din   mirela
Notare: Notari totale: 0
postat pe   14.10.2008
Doresc sa contractez un credit de 20.000 EUR pe 25 de ani. Daca dupa cateva luni fac rost de 5.000 EUR si doresc sa ii achit pentru a-mi diminua din perioada de creditare si comisionul este de 4% din ce suma 4 % din cei 5000 de EUR sau din toata suma?
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 1
postat pe   14.10.2008

Comisionul de rambursare anticipata se aplica la sold.

 

www.FinZoom.ro va ofera posibilitatea de a compara si afla comisionul de rambursare anticipata. Accesati una din sectiunile “Credite Locuinta”, sau completati criteriile de cautare si in scadentarul aferent fiecarui produs puteti vedea comisionul de rambursare anticipata perceput de fiecare banca.

 

Pentru a afla mai multe detalii despre rambursarea anticipata CLICK AICI.

postat din   Simion Octavian
Notare: Notari totale: 0
postat pe   11.12.2008
Am un credit ipotecar la OTP Bank contractat in 05/2006 in CHF. Intrebare pot sa optez pentru rambursare anticipata cu scaderea perioadei de creditare? Comisionul de rambursare anticipata este de 2,5% si de minim 3 rate- dar nu acest lucru este important. As dori sa stiu daca pot scadea perioada de rambursare.
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   11.12.2008
Sfatul nostru este sa cititi cu atentie contractul de creditare, sa vedeti care sunt conditiile de rambursare anticipata aplicabile in cazul dumneavoastra, putand apoi decide daca aceasta modalitate de achitare a ratelor va este favorabila sau nu. Banca la care aveti creditul va poate oferi informatii despre posibilitatea scaderii perioadei de rambursare.
postat din   ENACHE GEANINA
Notare: Notari totale: 0
postat pe   11.01.2009
Am un credit de nevoi personale cu ipoteca la Volksbank si as dori sa achit anticipat jumatate din credit. Mai perecepe banca comision de rambursare anticipata de 2% daca plata anticipata nu se face integral ci doar jumatate?
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   11.01.2009
Chiar daca creditul nu este rambursat integral, banca va percepe comisionul de rambursare anticipate prevazut in contract.
postat din   Liviu Bogdan
Notare: Notari totale: 0
postat pe   10.10.2009
Am luat prin credit ipotecar de nevoi personale, in 2007, de la Volksbank, 32.500 EUR, pe o perioada de 30 ani. La finalul perioadei de 30 ani ar trebui sa achit 86500 EUR. Doresc sa achit anticipat 10000 Euro. Acesti 10000 mi se vor scadea din 32500 , ramanand de achitat 22500 reesalonati pe cei 30 ani sau mi se vor scadea din 86500, urmand a avea de achitat diferenta de 76500 Euro?

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   12.10.2009
Daca veti rambursa anticipat o parte din suma datorata (asa cum precizati) aceasta suma va fi scazuta din sold (86.500 EUR).

postat din   Liviu Bogdan
Notare: Notari totale: 0
postat pe   12.10.2009
As mai dori sa stiu ce as putea sa solicit astfel incat sa nu mi se scada din cei 86500 si sa se scada din 32500 Euro, caci eu asa consider ca ar fi corect si normal ( 10000 ii platesc acum, deci practic banca nu ma mai finanteaza 30 ani si pentru ei deoarece ii dau inapoi.

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   12.10.2009
Acest lucru depinde de banca la care aveti creditul respectiv. Dumneavoastra trebuie sa cititi cu atentie contractul incheiat cu banca la acordarea creditului. In acest contract sunt stipulate conditiile de rambursare anticipata.

Cand rambursati anticipat o parte a creditului exista si varianta diminuarii perioadei de rambursare. Este alegerea dumneavoastra daca doriti rate mai mici sau sa terminati de achitat creditul mai repede.

 

Sfatul nostru este, repet, sa cititi cu atentie contractul de creditare, sa vedeti care sunt conditiile de rambursare anticipata aplicabile in cazul dumneavoastra, putand apoi decide daca aceasta modalitate de achitare a ratelor va este favorabila sau nu.

postat din   Parvan Aurica
Notare: Notari totale: 0
postat pe   15.10.2009
La un contract de imprumut acordat pentru cumpararea de locuinte in conf.cu Legea nr.61/1990 pe o perioada de 15 ani (cu termen final mai 2014)se doreste o rambursare anticipata totala. Conform contract in aceasta perioada (iunie 1999-mai 2014)cumparatorul avea de plata rate lunare egale:69 lei rata si 26 lei dobanda. Cumparatorul are platite ratele pana la 1 ianuarie 2010.Suma pe care trebuie sa o plateasca este formata din soldul creditului??? Dupa parerea mea el nu trebuie sa plateasca dobanda (26 leixnr.luni pana in mai 2014)deoarece achitand creditul si nemaiavand sold, logic nu mai am la ce calcula dobanda, si incasez o suma nedatorata.Dati-mi temeiul legal al raspunsului.
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   15.10.2009
 Temeiul legal il reprezinta contractul de credit in baza caruia a fost acordat imprumutul.

In cazul prezentat de dumneavoastra, suma care trebuie platita este formata din soldul creditului si comisionul de rambursare anticipata.
postat din   Luca Luminita Petrina
Notare: Notari totale: 0
postat pe   29.12.2009
As dori sa ma sfatuiti cum este mai avantajos pentru mine sa achit o parte din creditul contractat la Alpha Bank in conditiile in care comisionul de rambursare anticipata este de 2% , nu stiu daca este mai avantajos sa scad perioada de creditare sau valoarea ratei. Mentionez ca imprumutul este in EUR pe 10 ani din care am platit 3, credit pentru nevoi personale in suma de 9750 euro DAE 13%.

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   29.12.2009
Acest lucru depinde de banca la care aveti creditul respectiv. Dumneavoastra trebuie sa cititi cu atentie contractul incheiat cu banca la acordarea creditului. In acest contract sunt stipulate conditiile de rambursare anticipata.

Cand rambursati anticipat o parte a creditului exista si varianta diminuarii perioadei de rambursare. Este alegerea dumneavoastra daca doriti rate mai mici sau sa terminati de achitat creditul mai repede.

 

Sfatul nostru este, repet, sa cititi cu atentie contractul de creditare, sa vedeti care sunt conditiile de rambursare anticipata aplicabile in cazul dumneavoastra, putand apoi decide daca aceasta modalitate de achitare a ratelor va este favorabila sau nu.

postat din   Alexandru Matei
Notare: Notari totale: 0
postat pe   18.03.2010
Permiteti-mi o întrebare va rog: <http://www.raiffeisen.ro/persoane-fizice/credite/casa-ta> Traduceti-mi va rog propozitia de mai jos legata de comisionul de rambursare anticipata. Conform celor scrise pe site, acest comision de rambursare anticipata la credit ipotecar este de 3%. Ce înseamna propozitia de mai jos? >Comisionul poate fi 0% doar pentru nu mai mult de 20% din soldul creditului. Adica cum pentru nu mai mult de 20% din sold? Sa luam ca exemplu un credit de 10000 de euro pe 10 ani, dobânda alegeti Dvs care-o fi. În acest caz 20% din întreaga suma înseamna 2000 de euro. Ce înseamna în acest caz propozitia de mai sus cu litere îngrosate ? Ca un client beneficiaza de 0% comision de rambursare anticipata, daca face ce?
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   18.03.2010
Din informatiile pe care le detinem, acest comision de rambursare anticipata de 0% pentru nu mai mult de 20% din soldul creditului, se poate aplica astfel:
  • 0% in cazul in care optati pentru rambursare anticipata partiala si doriti sa rambursati o suma mai mica decat 20% din valoarea creditului (ca in exemplul dumneavoastra, daca doriti sa ramburati 2.000 EUR din 10.000 EUR , nu veti plati comision);

  • 0% in cazul in care mai aveti de plata mai putin de 20% din credit : ati platit 8.000 EUR, mai aveti 2.000 EUR de platit. Nici pentru aceasta suma nu se va percepe comision de rambursare anticipata .
postat din   Livia
Notare: Notari totale: 0
postat pe   08.06.2010
Am contractat in urma cu 2 ani un credit ipotecar la Alpha Bank, in valoare de 82.500 euro. In prezent, valoarea principalului ramasa de achitat este de 80.000 euro. Daca doresc sa rambursez anticipat 500 euro, in afara ratei lunare (540 euro), acestia se vor scadea din cei 80.000 din principal, urmand ca luna urmatoare sa primesc un nou scadentar in care valoarea principalului a fost redusa cu 500 euro? Sau se scad din valoarea reprezentata de principal + dobanda bancii?

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   08.06.2010

Daca veti rambursa anticipat o parte din suma datorata (asa cum precizati) aceasta suma va fi scazuta din sold. Dobanda se calculeaza de regula ca % din soldul creditullui. Din moment ce soldul se va diminua si valoarea dobanzii va fi mai mica.  

 

postat din   romeo
Notare: Notari totale: 0
postat pe   20.07.2010
De la 1 iunie 2010 se mai perecpe comision de rambursare anticipata la contractele de leasing?

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   20.07.2010
Ordonatanta 50/2010, care vizeaza eliminarea comisionului de rambursare anticipata se aplica si contractelor de leasing.
postat din   Marius
Notare: Notari totale: 0
postat pe   27.06.2011
 Am contractat in urma cu 1 an si 3 luni un credit prin Prima Casa la Alpha Bank pe 20 de ani, in valoare de 57.000 euro. Daca doresc sa rambursez anticipat 5000 euro(comision rambursare Prima Casa 0%), obtand pentru scaderea perioadei, valoarea ratei lunare ramanand la fel(385 euro in acest moment), acestia se vor scadea din principal, urmand ca luna urmatoare sa primesc un nou scadentar in care valoarea principalului a fost redusa cu 5.000EUR? Sau se scad din valoarea reprezentata de principal + dobanda bancii pe care o lua in aceasta perioada cat plateam esalonat suma de 5000 euro?

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   27.06.2011
Cand rambursati anticipat o parte a creditului exista si varianta diminuarii perioadei de rambursare. Este alegerea dumneavoastra daca doriti rate mai mici sau sa terminati de achitat creditul mai repede.

 

Sfatul nostru este sa cititi cu atentie contractul de creditare, sa vedeti care sunt conditiile de rambursare anticipata aplicabile in cazul dumneavoastra, putand apoi decide daca aceasta modalitate de achitare a ratelor va este favorabila sau nu.


Sunteti invitatul nostru sa adaugati intrebarile si comentariile dvs iar expertii FinZoom va vor raspunde in cel mai scurt timp posibil.

Scurt ghid de utilizare:
  • verificati daca raspunsul la intrebarile dvs nu se regaseste deja pe www.FinZoom.ro;
  • folositi formularul de mai jos pentru a adauga intrebarile, comentariile dvs sau noi teme de informare;
  • moderatorul FinZoom va evalua daca intrebarile/ comentariile dvs sunt de interes general, caz in care acestea vor fi postate pe www.FinZoom.ro impreuna cu raspunsurile solicitate;
  • daca aveti nevoie de calcule de eligibilitate (prescoring) va rugam sa aplicati online pentru oricare dintre partenerii FinZoom si reprezentantii bancii va vor contacta fara nici o obligatie.
Nume:   
Adresa de e-mail:   
Numarul de telefon:   
Judet:   
(adresa ta de e-mail si numarul de telefon sunt confidentiale si nu vor fi publicate pe site)
Adauga o Noua Intrebare aici:Platforma competitiva de e-commerce la FinZoom.

Proiect finantat prin Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" Axa prioritara III – “Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public”

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro . Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

Abonare Newsletter Introduceti adresa de e-mail:
06/07/2015 EUR/RON : 4.4819 USD/RON : 4.0321 CHF/RON : 4.2825 HUF/RON : 0.01424
Prima Pagina Contact Publicitate Resurse WEB Parteneri Harta Site Confidentialitate FAQ Dictionar Financiar English 
FINZOOM © 2006 - 2014 - Toate Drepturile Rezervate  ::  Reteaua Finzoom Financial Guide Bulgaria TurkeyInvest in Bulgaria
www.fonduri-ue.ro Oferta Reduceri Regim Hotelier
Cora-Imobiliare.roImobiliare BucurestiAnuntulimobiliar.roProiectCasa.roimobConstruct.roModele caseApartamente noi