PRIMA PAGINĂ Finzoom.ro Lanseaza Calculatorul pentru Depozite Resurse WEB Parteneri Despre Noi Publicitate
Navigare
Intreaba Expertul

Cauta in Stiri si Sfaturi

Reclamatie Credite CHF - Piraeus Bank

Adauga comentariu
Notare: Notari totale: 1 Numar total afisari: 4487
postat pe 08.07.2009

        Doresc sa fac o sesizare asupra practicilor bancii Piraeus Bank:

        Acum 2 ani am contractat un credit in CHF de nevoi personale cu ipoteca (pe un apartament cu 3 camere in orasul Buzau) .

        De-a lungul acestor 2 ani am platit rate, care se modificau o data la 3 luni , conform contractului.

        In Aprilie 2009, am primit o notificare prin care se anunta modificarea dobanzii cu 2% in plus fata de perioada precedenta .Asa cum se vede si din prima scrisoare pe care am trimis-o catre banca , nu inteleg motivul aceastei majorari si consider  ca nu respecta contractul .De ce se considera ca valoarea  garantiei a scazut in mod disproportionat fata de valoarea in sold a creditului. Observatiile facute asupra imobilului depus ca garantie sunt total nefondate.

        Vreau sa mentionez ca nu a venit nici un evaluator care sa evalueze acest imobil , si ca nu am primit nici un fel de notificare prin care sa mi se mentioneze care ar fi noua valoare a acestui imobil , sau ce suma trebuie depusa in avans pentru a acoperi diferenta de valoare .

         Nu este adevarat ca evolutia pietei imobiliare a modificat valoarea garantiei acestui credit in mod disproportionat fata de valoarea in sold a creditului . Daca va veni un evaluator la fata locului acest fapt va fi dovedit foarte clar , chiar mai mult de atat , va dovedi ca apartamentul respectiv are o valoare de piata cel putin de doua ori mai mare decat creditul.

        Consider ca situatia generala a pietei nu este un motiv ce poate fi invocat pentru marirea marjei bancii .Piraeus a profitat de faptul ca nivelul indicelui LIBOR a scazut foarte mult datorita Bancii Centrale a Elvetiei si a actionat cu scopul de a-si mari profitul rapid si abuziv pe spatele cetatenilor de rand care si asa au fost cocosati de intarirea francului cu 40%.Ce se va intampla cand LIBOR va creste pana la 2% sau 3%? Vor mari dobanda .Unde va ajunge dobanda ce va fi platita pentru acest credit ?Va depasi cu mult nivelul veniturilor lunare si atunci banca va executa cu mare placere imobilul .

        De asemenea cred ca sursele de finantare ale bancii ar trebui sa se reflecte in creditele pe care aceasta le acorda incepand de acum. Cum este posibil ca cei ce aplica la programul „PRIMA CASA” sa primeasca dobanzi mai mici decat cei ce au facut contracte in urma cu cativa ani .Banuiesc ca majorarea se datoreaza dorintei bancii de a se putea inscrie in acest program .Iar daca ma insel , inseamna ca banca nu doreste decat sa isi mareasca profitul in mod abuziv .

        Din cate am inteles din presa ,ANPC a amendat deja aceasta banca pentru aceasta practica considerata abuziva conform legilor in vigoare .

Mentionez ca am facut si eu o reclamatie la ANPC in acest sens, dar pana acum nu am primit nici un raspuns nici din partea bancii , nici de la ANPC .

        Cu speranta ca aceasta problema (pe care nu o am numai eu ci si alti numerosi cetateni cu credite la aceasta banca )se va rezolva cat mai curand,va multumesc.


Comentarii si Raspunsuri
postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   08.07.2009
Reclamatia dumneavoastra a fost publicata pe site-ul www.FinZoom.ro si transmisa catre reprezentantii bancii Piraeus, in vederea solutionarii problemei dumneavoastre.
postat din   alex
Notare: Notari totale: 1
postat pe   29.07.2009
Bine ai venit in randul celor pagubiti si abuzati pe nedrept de Piraeus Bank. Dupa cum ai spus foarte bine sunt multi cei abuzati de acesti (hai sa fim eleganti) lipsiti de sclipirea de geniu, ce ar fi trebuit sa o aiba pentru atingerea nivelurilor de profit catre actionariatul Piraeus, si printr-o analiza profunda si bine studiata au decis sa-si mareasca marjele cu cel putin 50% fata de cele contractate in cazul creditelor in derulare. Astfel clientii, buni platnici, in perioada de criza si cand CHF-ul si EUR s-au intarit mult in raport cu leul, inteligenta cenusie a "centralei" Piraeus a decis: "sa-i nenorocim, sa-i imbolnavim, sa le luam toti banii, sa le vindem ipotecile si pe urma, ramasi in strada si fara viitor sa-i facem sclavii nostrii". Ce sa le facem celor de banca Piraeus? Atata pot si ei. Au datorii fata de actionariat (99,99% grecii de la Piraeus Bank SA Grecia) si alte solutii nu au. Apoi sa nu se supere nimeni, personal nu am studii economice, dar o astfel de solutie o gaseam si eu fara ma chinui. Din partea lor, oameni educati, cu experienta financiara, cu o consiliere greceasca ma asteptam sa gaseasca alte solutii si in cel mai rau caz, daca ele nu existau sa-si fi redus in perioada aceasta de criza "tinta de profit" estimata pt 2009. Clinetii trebuiau lasati in pace sa-si plateaca cum pot ratele in aceasta perioada cand leul s-a devalorizat atat de mult.Clientii trebuiau chiar ajutati sa treaca mai usor de socul cursului valutar si nicidecum sa primeasca lovitura de cutit "marja cu 50% mai mare" decat cea contractata. Piraeus a dezamagit, a abuzat, abuzeaza si se dezumanizeaza in fata clientilor actuali. Participarea la programul Prima Casa este o ofensa si o jignire adusa celor care li s-a impus unilateral marirea marjei in urma cu 2 luni din cauza conditiilor financiare actuale. Rusine, rusine, rusine Piraeus Bank. Toti cei care sunt in situatia aceasta nu au decat o singura sansa ANPC-ul, OPC-ul si instantele de judecata. Trebuie sa le aratam ca nu suntem de acord cu aceste abuzuri. Doar asa vor renunta la aceste practici nedemne de o banca internationala de prestigiul de care se bucura Piraeus Bank.

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   29.07.2009
Reclamatia dumneavoastra a fost publicata pe site-ul www.FinZoom.ro si transmisa catre reprezentantii bancii Piraeus.
postat din   AVRAM IONUT
Notare: Notari totale: 0
postat pe   13.04.2010
Si eu am aceeasi problema ca si domnul ce a facut sesizarea pe 08.07.2009 si as vrea sa stiu daca avem noi dreptate sau banca?

postat din   nina
Notare: Notari totale: 0
postat pe   03.12.2010
Am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca in 2007. In timp foarte scurt rata a crescut exagerat de mult. Sunt de acord ca e un abuz si bataie de joc. Ce putem face pentru a iesi din aceasta situatie? Cerem o reanaliza a dosarului,cerem o schimbare de moneda a creditului sau?

postat din   FinZoom / Alexandra Sare-Alba
Notare: Notari totale: 0
postat pe   03.12.2010
Sfatul nostru este sa cititi cu atentie contractul de credit pe care l-ati semnat si sa vedeti daca banca respecta prevederile mentionate in acesta. In cazul in care banca practica masuri abuzive, sfatul nostru este sa va adresati catre ANPC.

Sunteti invitatul nostru sa adaugati intrebarile si comentariile dvs iar expertii FinZoom va vor raspunde in cel mai scurt timp posibil.

Scurt ghid de utilizare:
  • verificati daca raspunsul la intrebarile dvs nu se regaseste deja pe www.FinZoom.ro;
  • folositi formularul de mai jos pentru a adauga intrebarile, comentariile dvs sau noi teme de informare;
  • moderatorul FinZoom va evalua daca intrebarile/ comentariile dvs sunt de interes general, caz in care acestea vor fi postate pe www.FinZoom.ro impreuna cu raspunsurile solicitate;
  • daca aveti nevoie de calcule de eligibilitate (prescoring) va rugam sa aplicati online pentru oricare dintre partenerii FinZoom si reprezentantii bancii va vor contacta fara nici o obligatie.
Nume:   
Adresa de e-mail:   
Numarul de telefon:   
Judet:   
(adresa ta de e-mail si numarul de telefon sunt confidentiale si nu vor fi publicate pe site)
Adauga o Noua Intrebare aici:Platforma competitiva de e-commerce la FinZoom.

Proiect finantat prin Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" Axa prioritara III – “Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public”

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro . Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

Abonare Newsletter Introduceti adresa de e-mail:
30/06/2015 EUR/RON : 4.4931 USD/RON : 4.0469 CHF/RON : 4.3251 HUF/RON : 0.01431
Prima Pagina Contact Publicitate Resurse WEB Parteneri Harta Site Confidentialitate FAQ Dictionar Financiar English 
FINZOOM © 2006 - 2014 - Toate Drepturile Rezervate  ::  Reteaua Finzoom Financial Guide Bulgaria TurkeyInvest in Bulgaria
www.fonduri-ue.ro Oferta Reduceri Regim Hotelier
Cora-Imobiliare.roImobiliare BucurestiAnuntulimobiliar.roProiectCasa.roimobConstruct.roModele caseApartamente noi