Pentru a putea raspunde tuturor capriciilor si provocarilor financiare de zi cu zi, consumatorul modern apeleaza frecvent la cardul de . Finantarea prin cardul de este foarte avantajoasa deoarece:

  • Presupune o perioada de aprobare rapida;
  • Solicita acte usor de obtinut: cerere de emitere card; adeverinta de si copie dupa actul de identitate;
  • Suma pusa la dispozitie este, in medie, echivalentul a 3 salarii medii lunare.

Daca v-ati hotarat sa deschideti un card de si prospectati piata, puteti intra pe www.FinZoom.ro portal financiar care calculeaza pentru toate ofertele de carduri de credit 2 tipuri de DAE (Dobanda Anuala Efectiva): DAE pentru retragere numerar si DAE pentru cumparaturi, motivul fiind acela de a va informa cu privire la avantajele utilizarii cardurilor de direct la achitarea cumparaturilor zilnice. Este foarte important sa cunoasteti cu exactitate costurile pe care le implica folosirea cardului la cumparaturi si la retragerea de numerar, daca beneficiati de o perioada de gratie sau nu, minimul de rambursat pentru fiecare oferta in parte. Sistemul informatic extrem de flexibil care sustine comparatiile www.FinZoom.ro   acopera toate nevoile si cerintele consumatorului prin includerea mai multor filtre de cautare, definite in 2 ecrane din sectiunea de carduri de credite a www.FinZoom.ro
  • Criterii de cautare individuale (dupa compania financiara emitenta, tip card – Premium / Standard, valuta, aria si mediul de utilizare si marca)
  • Scenarii predefinite (Cea mai buna DAE pentru cumparaturi pe card, Cea mai buna DAE pentru retrageri numerar, Cea mai mica pentru cumparaturi pe card, Cea mai mica la retrageri numerar, Cea mai lunga Perioada de Gratie, Cea mai mica taxa anuala de administrare si Suma minima de rambursat)
Motorul de cautare dedicat cardurilor de va identifica si compara dinamic (personalizat individual) toate ofertele de carduri de de pe piata financiara romaneasca (banci si societati financiare nebancare). Informatia este usor de filtrat si contine detalii complete actualizate zilnic (fiecare oferta este detaliata prin 93 parametrii distincti).

Astfel, pentru urmatoarele criterii: card de – bancar, standard in RON, cu arie de utilizare nationala si internationala, acceptat in mediile manual si electonic. Astfel rezulta Top 5 carduri de , ordonate dupa cea mai buna DAE pentru cumparaturi pe card:

 

 

BANCA

Nume produs

DAE (cumparaturi)

DAE (numerar)

Perioada gratie (zile)

Dobanda Cumparaturi

Dobanda Numerar

Taxa Anuala

Taxa Emitere

1

CEC

Mastercard

18,60%

20,62%

59

17,50%

17,50%

36 RON

10 RON

2

Emporiki Bank

Mastercard Standard

21,27%

21,19%

0

18,50%

18,50%

1 EUR

2 EUR

3

Romexterra Bank

Visa Clasic

21,31%

21,44%

50

19,90%

19,90%

24 RON

10 RON

4

Alpha Bank

Alpha Card Visa

22,65%

27,41%

45

21,00%

21,00%

25 RON

20 RON

5

Banca Transilvania

Mastercard Forte

22,96

23,29

55

25,00%

25,00%

10 RON

10 RON

www.finzoom.ro

DAE este calculata pentru un credit de 2000 RON.

Ipoteze folosite la calculul DAE: intregul este retras sub forma de numerar la ATM (sau folosita la comerciant) din prima zi (printr-o singura tranzactie) si la sfarsitul fiecarei luni se ramburseaza numai suma minima aferenta fiecarui card. Taxa de emitere si taxa de analiza si aprobare card se platesc odata, la inceput. Taxa de administrare card si cont se platesc anual. Dobanda se calculeaza zilnic, la 360 sau 365 zile (in functie de fiecare banca), luand in considerare perioada de gratie, atat pentru plati la comercianti cat si pentru retrageri numerar.

FinZoom Financial Guide® Network (www.FinZoom.com) administreaza portaluri financiare de succes in Bulgaria (www.moitepari.bg; www.creditland.bg), Romania (www.FinZoom.ro) si Turcia (www.finzoom.com.tr).

www.FinZoom.ro s-a lansat in toamna lui 2006 si ofera comparatia detaliata si completa pentru credite de (nevoi personale), pentru locuinta (imobiliare, ipotecare), & leasing auto. In urmatoarele luni www.FinZoom.ro (Compara. Decide. Aplica) va lansa noi categorii de produse comparate: Depozite, Fonduri de Investitii, Credite pentru IMM-uri etc.