Compania romaneasca specializata pe domeniul eLearning Ascendia (ASC) va intra la tranzactionare in data de 7 iulie 2016, pe piata AeRO administrata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Ascendia creeaza produse educationale digitale si dezvolta software educational personalizat, fiind unul dintre cei mai creativi jucatori pe piata de aplicatii educationale (eLearning) din Romania. Produsele Ascendia se adreseaza atat sistemului de invatamant, cat si angajatilor din corporatii, prin programe de pregatire digitala.

Pentru copiii prescolari si scolari, compania a creat produsele marca EduTeca, revista EduTeca, precum si manualele scolare tiparite si digitale. Pentru segmentul de pregatire a specialistilor din corporatii, Ascendia produce platforme de management al invatarii si ofera servicii de dezvoltare de module educationale personalizate, catre un portofoliu de clienti sau parteneri format din companii cu renume din domenii diverse, precum ING Bank, Orange, Raiffeisen Bank, BricoDepot, Groupama, Samsung Romania, Microsoft Romania, Allianz, AdPharma etc.

Domeniul de aplicatii educationale (eLearning) - reprezentat pe de o parte de continut educational in format digital pentru corporatii si mediul academic, iar pe de alta parte de platforme educationale - va atinge 150 miliarde de dolari la nivel global pana in anul 2020. Romania se situeaza in top 4 la nivel global in ceea ce priveste cresterea frecventei utilizarii cursurilor in format digital.

Ascendia a inregistrat in anul 2015 o triplare a cifrei de afaceri, la 0,9 milioane euro si o marja a profitului net de 33%.

"Ascendia este o companie cladita pe baza pasiunii pentru educatia de calitate si a credintei ca putem contribui la schimbarea in bine a modului in care prescolarii, scolarii si adultii invata. Consideram ca ”listam educatia la bursa” pentru ca dorim sa ne concentram eforturile in directia reasezarii procesului de invatare pe noi piloni, care sa includa tehnologia si produsele de eLearning si in Romania, nu doar pe pietele externe. Potentialul industriei globale este enorm, cu cresteri anuale previzionate de doua cifre. Am demonstrat prin proiectele pe care le-am dezvoltat ca avem determinarea si capacitatea de a contribui la ascensiunea acestui tip de educatie, bazata pe instrumente moderne, in pas cu tehnologia. Suntem increzatori ca viziunea noastra, confirmata de profesori, parinti, specialisti in educatie si manageri, va fi impartasita si de investitori", a declarat Cosmin Malureanu, Director General al Ascendia.

Ca parte a procesului de listare pe piata de capital, Ascendia a adus in actionariatul companiei fondul roman de investitii Certinvest Dinamic, care a preluat 10% din actiunile acesteia, oferind premisele si suportul pentru dezvoltarea viitoare a companiei.

Consultantul Autorizat care a derulat procedura de admitere la tranzactionare a actiunilor Ascendia este este SSIF Intercapital Invest. Actiunie Ascendia vor avea simbolul de tranzactionare „ASC”. Listarea Ascendia pe piata AeRO va fi marcata printr-o deschidere oficiala a sedintei de tranzactionare, care va avea loc la Bursa de Valori Bucuresti, pe 7 iulie 2016, la ora 9.30.

"As dori sa felicit Ascendia pentru decizia de a deveni o companie listata, pe o piata ce pare a fi una dintre cele mai promitatoare piete de capital din Sud-Estul Europei si in unele aspecte una dintre cele mai atractive pentru investitori si antreprenori din intrega Europa Centrala si de Est. Suntem multumiti ca putem merge mai departe spre modernizare impreuna cu Ascendia si restul partenerilor nostri ce ne impartasesc viziunea, avand totodata determinare si curaj - valori ce vor aduce companii noi pe piata de capital." a declarat Ludwik Sobolewski, Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti" a spus Ludwik Sobolewski, Director General la Bursa de Valori Bucuresti.

"Prin listarea Ascendia pe piata AeRO, dorim sa consolidam segmentul companiilor private care se listeaza la bursa si utilizeaza piata de capital pentru finantare. Prin acest proiect, prezentam investitorilor o companie inovatoare, dintr-un domeniu foarte cautat pe pietele bursiere si care are un potential important de crestere. Aceasta listare continua strategia Intercapital Invest de diversificare continua a instrumentelor financiare prezentate investitorilor. Dorim ca acest eveniment sa reprezinte o referinta importanta pentru listarile viitoare ale unor companii IT romanesti inovatoare", a declarat Razvan Pasol, Director General al SSIF Intercapital Invest.

Sursa: BVB