Linie de finantare de 40 milioane euro pentru IMMM-uri

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) acorda o finantare de 40 milioane euro, in trei transe, catre Credit Europe Bank, cel mai nou partener al sau in Romania. Prin aceasta colaborare, cele doua institutii doresc sa continue sustinerea acordata intreprinderilor mici.

Infiintata in anul 1993, Credit Europe Bank (Romania) ofera produse si servicii bancare pentru persoane fizice, intreprinderi mici si mijlocii si companii mari din Romania. Strategia bancii se axeaza pe dezvoltarea intreprinderilor micro, mici si mijlocii (IMMM) si are ca scop consolidarea pozitiei pe piata locala, prin oferirea unor produse competitive in acest sector.

Matteo Patrone, Director Regional BERD pentru Romania si Bulgaria, a declarat: "Suntem incantati de colaborarea cu Credit Europe Bank (Romania) in vederea imbunatatirii accesului la finantare pentru IMMM-urile romanesti, coloana vertebrala a economiei locale. Finantarea bancara si non-bancara pentru intreprinderile mici ramane limitata si cresterea accesului la finantare este una din prioritatile BERD in Romania."

Lucyna Stanczak-Wuczynska, Director BERD pentru institutii financiare din UE, a mentionat: "Finantarea noastra va sprijini Credit Europe Bank (Romania) sa isi majoreze si sa isi diversifice sursele de finantare. Imprumutul BERD va asigura finantarea pe termen lung, fapt ce va sustine planurile de dezvoltare ale Credit Europe Bank (Romania) in sectorul IMMM-urilor si va contribui la cresterea pietei de creditare catre IMMM-urile din Romania."

Yakup Cil, Chief Executive Officer pentru Credit Europe Bank (Romania), a declarat: "Recentul parteneriat intre Credit Europe Bank (Romania) si BERD accentueaza pozitionarea bancii pe piata IMMM-urilor si ii permite sa isi consolideze in continuare serviciile de calitate in finantarea intreprinderilor mici, mijlocii si medii. Diversificarea surselor de finantare va asigura o flexibilitate sporita in alocarea resurselor, ce va imbunatatii accesul la finantare pentru intreprinderile mici si mijlocii din Romania."

Credit Europe Bank (Romania) este detinuta de Credit Europe Bank NV, parte a Fiba Holding AS Turkey.
BERD este cel mai important investitor institutional din Romania. Pana in prezent a investit peste 7.3 miliarde euro in peste 380 proiecte si a mobilizat peste 14 miliarde euro din alte surse de finantare.

Sursa: BERD