Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) recomanda potentialilor creditori de asigurari ai companiei Forte Asigurari-in faliment, sa transmita catre Fond cereri de plata, pentru a putea beneficia de despagubirile cuvenite (Anexa 6 publicata pe site-ul fgaromania.ro ).

In conformitate cu articolul 14, alin. 1 din Legea 213/2015 privind Fondul de garantare a asiguratilor, orice persoana care pretinde un drept de creanta impotriva Forte Asigurari poate formula o cerere de plata, motivata, in termen de 90 de zile de la data ramanerii definitive a hotararii de deschidere a procedurii falimentului sau de la data nasterii dreptului de creanta, atunci cand acesta s-a nascut ulterior.

Termenul prevazut de aceasta dispozitie legala, de 90 de zile, se implineste in data de 24 aprilie 2017, in cazul societatii Forte Asigurari. Dispozitia legala prevede si situatia in care dreptul de creanta al creditorului de asigurari s-a nascut ulterior datei ramanerii definitive a hotararii judecatoresti de faliment, respectiv, ulterior datei de 23 ianuarie 2017. In aceasta situatie, termenul de 90 de zile se va calcula/aplica de la data nasterii dreptului de creanta.

Pana la data de 31 martie 2017, FGA a inregistrat 1206 cereri de plata, atat pentru cele 1626 dosare preluate de la Forte Asigurari, cat si pentru cele 275 de dosare nou deschise de catre Fond.

Reamintim potentialilor creditori de asigurari ai companiei Forte Asigurari ca, potrivit art. 266 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, FGA este in drept sa efectueze plati din disponibilitatile sale doar catre creditorii de asigurari care au depus cereri de plata si care au dosarele complete. Plata se va face in limita a 450.000 de lei pentru fiecare creditor de asigurare, al societatii in faliment.

Sursa: FGA