Eurobank va incepe transformarea digitala a subsidiarelor sale din Romania, Bulgaria, Serbia, Ucraina cu noua platforma de "infrastructura inteligenta"e oferita de Accenture in baza unui contract de servicii pe zece ani

Eurobank Ergasias S.A. isi va modifica infrastrutura IT si va incepe o transformare digitala prin folosirea unei noi platforme de tip infrastructure-as-a-service (IaaS) oferita de Accenture, unul dintre liderii mondiali in consultanta in management, servicii tehnologice si outsourcing (NYSE: ACN). Contractul, incheiat pe o perioada de zece ani, vizeaza subsidiarele bancii din Romania, Bulgaria, Serbia si Ucraina.

Accenture va furniza astfel servicii de transformare tehnologica pentru o „infrastructura inteligenta” bazata pe o platforma IaaS avansata, care va sustine operatiunile principale ale bancii, inclusiv activitatea de economisire si creditare, banking, procesarea tranzactiilor si serviciile pentru carduri de debit si de .

Initiativa este menita sa vina in intampinarea programului de transformare digitala a grupului si sa sustina cresterea Eurobank in Europa de Sud si de Est prin cresterea calitatii serviciilor si reducerea costurilor aferente infrastructurii IT.

Incheierea acestui contract continua relatia de colaborare de lunga durata dintre Eurobank si Accenture in domeniul serviciilor de infrastructura IT. Accenture furnizeaza Eurobank servicii de consultanta si externalizare de peste 15 ani.

"Aceasta modernizare si transformare a infrastructurii IT a Grupului Eurobank face parte din strategia noastra de a ne imbunatati eficienta si eficacitatea operationala in vederea sustinerii tuturor pietelor europene pe care le deservim. In cadrul acestui proiect inovativ, ne-am unit fortele cu un lider mondial - Accenture", a spus Stavros Ioannou, Deputy CEO, Group COO & International Activities in cadrul Eurobank Ergasias S.A.

"Prin implementarea acestui proiect, Eurobank face un pas important in adaptarea la noua era digitala. IaaS poate ajuta bancile sa isi reduca costurile aferente spatiului ocupat de hardware, sa mareasca gradul de automatizare si sa sustina inovatiile digitale, in prezent sau in viitor", a declarat Razvan Patrunoiu, Country Managing Director al Accenture Romania.

Sursa: Bancpost