OTP Bank Romania a semnat conventia cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) pentru sprijinirea beneficiarilor Schemei de Plata Unica pe Suprafata (SAPS), prin care beneficiarii eligibili pot obtine pana la 80% din valoarea sumei calculate, conform adeverintei eliberate de APIA, pentru desfasurarea activitatilor curente.

Finantarile acordate in baza conventiei incheiate cu APIA se ofera in conditii de costuri avantajoase si cu o structura de garantii flexibila, fara contributie proprie din partea clientului, in lei, pentru evitarea riscului valutar.

In plus, pe langa produsul APIA SAPS, OTP Bank Romania ca sustinator activ a clientilor din domeniul agricol pune la dispozitia acestora si Creditul pentru dubla prefinantare a subventiilor APIA SAPS, o facilitate unica in acest moment in Romania, care permite prefinantarea in avans a subventiilor pentru doi ani, in baza adeverintei emise de APIA.

Prin intermediul acestei facilitati, clientii care activeaza in domeniul agricol pot beneficia in avans de maximum 160% din subventiile APIA SAPS, respectiv: 80% din valoarea subventiei cuvenite in primul an de finantare, dar nu mai mult de 225.000 euro si 80% din nivelul subventiei ce urmeaza a se incasa in primul an de finantare, dar nu mai mult de 125.000 euro. Mai mult, in cel de-al doilea an al creditarii, suma finantata acordata initial poate fi majorata, cu posibilitatea prelungirii facilitatii pentru o perioada de 12 luni, iar se poate achita lunar, trimestrial sau anual, in functie de prioritatile financiare ale clientului.

Sursa: OTP Bank