Patria Bank deschide drumul spre digitalizarea serviciilor bancare prin introducerea aplicatiei de tranzactionare Patria IBA, disponibila in sucursalele Patria Bank si in alte puncte de vanzare, accesata si utilizata de client prin folosirea semnaturii biometrice pe un dispozitiv tip tableta, conectat la statia de lucru a functionarului bancar sau agentului de vanzari.

"Solutiile tehnice actuale, comportamentul clientilor si orientarea noastra spre digitalizarea serviciilor bancare in vederea deservirii clientilor direct sau asistat in orice punct de interactiune, ne-au determinat sa gandim un model operational si o platforma care sa permita clientilor rapiditate, siguranta si simplitate sporite in tranzactionare si o mobilitate maxima fortei de vanzari. Suntem in faza pilot a aplicatiei si incepand de la jumatatea lunii septembrie Patria IBA va fi disponibila in toate sucursalele Patria Bank" a declarat Valentin Vancea, coordonatorul implementarii proiectului Patria IBA la nivelul Grupului Patria Bank.

Solutia propusa de Patria IBA aduce o serie de imbunatatiri in modalitatea de deservire a clientului, rapiditatea, siguranta si consumul redus de hartie fiind principalele avantaje oferite de aceasta, astfel:
  • Simplificarea procesului de deschidere a relatiei cu clientii: aplicatia va permite preluarea automata a datelor de identificare a clientului in documente, fara a fi nevoie ca acesta sa completeze formulare pe suport de hartie, printr-un sistem de OCR-izare (drept element de rapiditate a indeplinirii formalitatilor de inrolare si masura anti-frauda). Clientul va semna fizic doar o singura data, pe contract. 
  • Siguranta data de inregistrarea semnaturii biometrice a clientului: semnatura biometrica este de fapt o semnatura data de client pe tableta atasata sistemului IBA, aceasta asigurand unicitate si un grad mare de securitate prin combinarea aspectelor caligrafice cu presiunea semnaturii, in momentul inregistrii acesteia.
  • Rapiditate in tranzactionare: odata inregistrat, clientul poate realiza toate tranzactiile ulterioare prin simpla autorizare cu ajutorul semnaturii date pe tableta, fara alte documente completate.
Operatiunile pe care clientii le pot realiza in acest mod simplu sunt pentru moment: operatiuni cu numerar (retrageri si depuneri din cont), ordine de plata, transfer de , constituire depozite, schimburi valutare.

Lansarea aplicatiei Patria IBA este doar o prima etapa a unui proiect mai amplu de digitalizare a serviciilor Patria Bank si anume Patria Digital Office, o platforma complexa care va permite concomitent: acces rapid si functional tuturor canalelor de vanzari (forta mobila si parteneri) si, cel mai important, posibilitatea inrolarii on-line direct de catre client.

Sursa: Patria Bank