• BCR a lansat un canal aditional pentru a facilita transferurile venite din strainatate prin MoneyGram
  • Romanii care primesc din strainatate, prin intermediul MoneyGram, nu mai depind de orarul sucursalelor bancare si ii pot accesa printr-un simplu apel la Contact Center-ul BCR, cu program non-stop
  • Aproximativ 3,2 miliarde de dolari au fost trimise catre Romania, in 2015, prin intermediul transferurilor de , conform datelor Bancii Mondiale
Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat un canal aditional pentru a facilita transferurile venite din strainatate prin intermediul MoneyGram (NASDAQ: MGI), furnizor global de servicii inovatoare pentru transferuri de . Pentru prima data in Romania, clientii au optiunea sa-si transfere facil banii trimisi de peste hotare prin MoneyGram, direct in contul lor BCR.

Destinatarul banilor poate suna la Contact Center-ul bancii pentru a-si directiona banii in contul BCR si a castiga, astfel, timp. Preluarea unui transfer din strainatate nu mai depinde, in acest mod, de programul bancar, in conditiile in care Contact Centerul BCR este disponibil non-stop, 24/7. Singura conditie pentru beneficiar este sa dispuna de un la BCR.

"Continuam sa oferim simplitate si transparenta clientilor nostri prin lansarea, impreuna cu MoneyGram, a unui sistem de transfer de , unic in Romania. Astfel, clientii care folosesc serviciile MoneyGram pentru a primi din strainatate isi pot transfera banii in contul deschis la BCR printr-un simplu apel la Contact Center si apoi ii pot folosi imediat. Pentru a beneficia de aceasta functionalitate, clientii MoneyGram isi pot deschide la BCR cu costuri zero, atat in ceea ce priveste administrarea, cat si retragerea de numerar de la ATM-urile BCR. Clientii BCR au la dispozitie cea mai mare retea de ATM-uri, multifunctionale, echipamente de schimb valutar si aparate de plati, 2.600 de astfel de echipamente fiind disponibile in toata tara", a declarat Marian Ignat, Director Executiv Digital Banking in cadrul BCR.

"Romania este o piata dinamica pentru transferurile de . Exista 19 milioane de romani care traiesc aici si aproape 4 milioane care au emigrat permanent, pana in 2015. Ne dorim sa transformam experienta transferurilor de intr-una extrem de facila si rapida, deoarece stim ce important este sa-i ajuti pe cei dragi. Extinderea colaborarii noastre cu BCR, prin adaugarea unei noi modalitati de a primi , va permite MoneyGram sa deserveasca si mai bine nevoile clientilor sai", a declarat Radu Pojoga, directorul regional MoneyGram.

Conform Bancii Mondiale, aproximativ 3,2 miliarde de dolari au fost trimise catre Romania in 2015, prin intermediul transferurilor de , echivalentul a 1,7% din PIB-ul Romaniei. Peste 930 milioane au fost trimise din Italia, 740 milioane din Spania si 422 milioane din Germania. Valoarea medie a unui transfer din strainatate este de 330 de dolari.

Sursa: BCR