Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM SA) si CEC Bank extind accesul la creditare pentru IMM-urile din portofoliul CEC Bank, atat pentru capital de lucru, cat si pentru investitii. Masura este posibila in urma semnarii unui act aditional la Conventia Cadru Plafon de garantare.

Incepand din 17 octombrie 2016, start-up-urile si IMM-urile care respecta criteriile de eligibilitate vor beneficia de garantii din partea FNGCIMM de pana la 80% si vor putea urma o procedura simpla si rapida pentru obtinerea de la CEC Bank a finantarii potrivite planurilor de dezvoltare a afacerilor. Documentul semnat reflecta noua politica a FNGCIMM de acordare a garantiilor de tip plafon, bazata pe indicatori de previzionare a riscului de . Acesta permite bancii-partener o mai buna administrare a riscului, generand in egala masura premizele dezvoltarii durabile a mediului de afaceri reprezentat de IMM-uri si Start-up-uri.

In calitatea sa de exponent al capitalului de stat, FNGCIMM isi propune consolidarea rolului pe piata financiar-bancara, ca partener de incredere intre mediul de afaceri si cel financiar. Institutia sustine intreprinzatorii locali si doreste sa extinda parteneriatele traditionale si sa castige noi clienti. Proiectele implementate au ca obiectiv sustinerea IMM-urilor din Romania si vor dovedi pragmatismul, receptivitatea si adaptabilitatea FNGCIMM la tendintele actuale ale mediului de afaceri.

Prin misiunea asumata, CEC Bank urmareste cu precadere finantarea IMM-urilor, agriculturii si administratiilor publice locale, fiind un element activ in sprijinirea clientilor pentru accesarea Fondurilor Europene si a Programelor Guvernamentale.

"Banca noastra este un partener de traditie al Programelor START si SRL-D si gratie colaborarii cu FNGCIMM si Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, am in sprijinul indeplinirii planurilor de afaceri a peste 1.200 de tineri", a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedinte Director General CEC Bank.

Oferta de finantare a CEC Bank destinata clientilor persoane juridice include: pentru investitii, linii de , pentru stocuri, pentru finantarea activitatii curente (inclusiv factoring), plafoane pentru deschiderea si derularea acreditivelor, pentru activitatea de leasing, scrisori de garantie bancara etc. In plus, in cadrul campaniei promotionale curente dedicate creditelor de investitii in lei, clientii persoane juridice beneficiaza de dobanzi incepand cu 2,95%/an, de o perioada de creditare extinsa pana la 15 ani pentru unele produse din campanie, precum si de includerea in soldul creditelor a comisioanelor de refinantare, in cazul refinantarii creditelor de investitii aflate in derulare la alte banci. Campania vizeaza Creditul pentru investitii, Linia de pentru investitii standard, Creditele dedicate finantarii proiectelor de investitii prin Fonduri Europene, precum si Creditele de investitii din surse externe.

Prin semnarea acestui parteneriat s-au creat premisele unei mai bune colaborari intre finantator si garant, in beneficiul intreprinzatorilor. Astfel, FNGCIMM si CEC Bank isi consolideaza rolul de sustinatori ai dezvoltarii economice a Romaniei, contribuind activ la crearea si mentinerea locurilor de munca.

Sursa: CEC Bank