TBI Bank EAD, subsidiara a grupului international 4finance, anunta ca a ajuns la un acord pentru achizitia unui pachet minoritar de actiuni la banca norvegiana Monobank ASA. Compania va investi circa 6 milioane de euro pentru o participatie de aproximativ 9% din actiunile Monobank, listate pe piata de capital din Oslo.

Monobank este o banca digitala de nisa cu operatiuni in Norvegia si Finlanda, axata pe creditarea de consum, care a avut o crestere accelerata de la lansare, in 2015, si care are in prezent un portofoliu net de in valoare de aproximativ 360 de milioane de euro. Monobank este o banca digitala cu operatiuni eficiente si scalabile, bazate pe inovatie si pe tehnologii de ultima generatie.

"La TBI, credem ca aceasta investitie ne va permite sa impartasim cele mai bune practici cu una dintre cele mai importante banci fintech din regiunea nordica, in concordanta cu strategia noastra de a deveni creditor digital de ultima generatie", a spus Petr Baron, CEO al TBIF Financial Services (TBI Bank EAD). "In plus, ca parte a strategiei ample a grupului 4finance, din care facem parte, de a-si dezvolta afacerea in regiunea nordica, acest pachet minoritar de actiuni este primul pas in explorarea unei colaborari viitoare cu Monobank."

Sursa: TBI Bank