GoSwiff, lider global in plati digitale, a anuntat astazi, alaturi de UniCredit Bank, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Romania, si MasterCard, operatorul celei mai rapide retele globale de procesare a platilor, un parteneriat pentru extinderea platilor mobile in Romania. Parteneriatul introduce pe piata locala posibilitatea acceptarii platii cu cardul pentru primele de asigurare aferente politelor emise de Allianz-Tiriac Asigurari. Astfel, Allianz-Tiriac Asigurari devine prima companie din Romania ce va pune la dispozitia clientilor sai aceasta solutie, prin echiparea agentilor sai cu mPOS-uri, astfel incat clientii sa poata plati primele de asigurare cu cardul, direct la agentul care ii incheie polita.

Allianz-Tiriac are peste 2.800 de agenti specializati in vanzarea produselor companiei. Compania si-a largit portofoliul de servicii prin integrarea unei solutii inovatoare de acceptare a platilor in regim mobil, astfel incat agentii sa poata finaliza procesul de contractare chiar in timpul intalnirilor, iar clientul sa poata plati primele de asigurare fara a mai fi nevoie sa se deplaseze la o sucursala a companiei sau la alte puncte in care poate face plata primelor de asigurare (sucursale ale bancilor partenere, ATM etc.).

"Pentru Allianz-Tiriac, introducerea sistemului de plati mobile (mPOS) reprezinta inca un pas catre imbunatatirea experientei clientilor nostri in interactiunea cu compania. Trebuie sa subliniez faptul ca suntem prima companie de asigurari din Romania care a introdus aceasta metoda inovatoare de plata, iar parteneriatul cu UniCredit Bank, MasterCard si GoSwiff se aliniaza perfect strategiei digitale a companiei noastre, ajutandu-ne sa oferim clientilor servicii mai rapide la achizitia unui produs de asigurare oferit de Allianz-Tiriac" explica Bogdan Zamfirescu, Director Divizia Operatiuni Back Office in cadrul Allianz-Tiriac Asigurari.

Noua platforma de procesare a platilor prin mPOS inglobeaza toate elementele necesare cresterii vanzarilor unui furnizor de servicii de asigurari, prin acceptarea cardurilor ca instrument de plata, inclusiv un portal pentru administrarea pachetelor de asigurari, a promotiilor, dar si a agentilor de teren, precum si echiparea acestora cu aplicatii de plati mobile si cititoare de carduri de ultima generatie. Datorita acestor noi capabilitati, numarul de agenti care pot accepta plati digitale creste semnificativ, iar un efect pozitiv va fi resimtit inclusiv in ceea ce priveste experienta la plata a clientilor acestora – facand tranzactia mai simpla, mai sigura si mai eficienta.

"In cadrul acestui parteneriat, UniCredit Bank ofera solutia de acceptare a platilor mobile, o solutie care, avem convingerea, va aduce beneficii sporite de eficienta si competitivitate partenerului nostru Allianz-Tiriac Asigurari. Actuala colaborare este in linie cu strategia UniCredit Bank de a oferi intotdeauna cele mai performante tehnologii si servicii de inalta calitate clientilor si partenerilor nostri", adauga Gabriel Jeflea, Director Global Transactional Banking in cadrul UniCredit Bank.

Incepand din 2015, legislatia financiara din Romania prevede plafonarea operatiunilor cu numerar, avand ca principal obiectiv sa sporeasca transparenta, sa mareasca controlul asupra tranzactiilor cu numerar si sa incurajeze utilizarea platilor electronice, stimuland clientii sa utilizeze metode electronice de efectuare a platilor.

"Suntem mandri sa ne aflam, si de aceasta data, pe frontispiciul inovatiei in solutiile de plati mobile. Acest parteneriat subliniaza accelerarea tranzitiei dinspre numerar inspre plati digitale, demonstrand totodata expertiza MasterCard in furnizarea solutiei optime. Dorim sa le multumim partenerilor nostri pentru ca ne impartasesc viziunea, de a conecta consumatorii din Romania cu cele mai moderne servicii financiare. MasterCard isi va continua angajamentul de a sprijini mediul de afaceri si autoritatile pentru a dezvolta infrastructura de acceptare a cardurilor, cu scopul de a extinde beneficiile platilor electronice catre consumatori", a declarat Gabriel Ghita, Head of New Business CEE in cadrul MasterCard.

"Faptul ca una dintre cele mai importante banci din Romania a optat pentru serviciile noastre demonstreaza capacitatea noastra de a opera in piete diferite si, totodata, ne extinde prezenta in Europa de Est. Suntem incantati sa facem parte din acest parteneriat cu scopul de a sprijini Allianz-Tiriac in introducerea acestei solutii inovatoare pe piata din Romania. Experienta cumulata a MasterCard si UniCredit Bank in industria platilor cu cardul completeaza perfect oferta noastra de servicii de plati mobile", a adaugat Stefano Diemmi, Head of Europe & Global Accounts, GoSwiff.

Sursa: MasterCard