• "Fundatia Dreptul la Educatie" lanseaza primele module de cursuri de orientare in cariera, in cadrul programului "Scoala Altfel";
  • Inscriere gratuita;
  • Participarea la toate cele 4 module este recompensata cu premii, prin tragere la sorti;
  • Cursurile fac parte din proiectul european "Career Program – Going beyond Borders" si sunt realizate in parteneriat cu programul Erasmus+.
Peste 200 de elevi din Romania vor beneficia, in perioada septembrie 2016 – iunie 2017, de cursurile gratuite de orientare in cariera oferite de Fundatia "Dreptul la Educatie" a OTP Bank Romania.

In parteneriat cu programul european Erasmus+, fundatia "Dreptul la Educatie", dedicata proiectelor educationale non-formale, a dezvoltat cursuri diferentiate pentru elevii de gimnaziu si de liceu, potrivite varstei si nivelului lor de educatie. Astfel, din aceasta toamna, elevi din clasele a VII-a si a VIII-a, alaturi de liceeni cu varste cuprinse intre 13 si 18 ani, vor participa activ la trei, respectiv patru sesiuni (gimnaziu: 3 sesiuni, liceu: 4 sesiuni) de cursuri de orientare in cariera. Durata fiecarei sesiuni este de 4 ore. Trainerii fundatiei vor indruma grupe de cate 10 elevi, prin activitati creative si o abordare diferita fata de cursurile clasice.

Activitatile vor consta in exercitii de autocunoastere pentru elevi, care ii vor ajuta sa-si constientizeze propriile aptitudini si sa isi stabileasca obiective SMART de dezvoltare pentru indeplinirea aspiratiilor profesionale. Impreuna cu tutorii, elevii vor analiza oprtunitatile existente pe piata muncii si vor invata cum sa isi planifice timpul, cum sa se prezinte la un interviu, cum sa comunice eficient si sa isi construiasca un brand personal.

Modulul de cursuri este adaptat noii structuri a anului scolar 2016 - 2017 comunicata de Ministerul Educatiei, in special programului national "Scoala Altfel". Proiectul vine si in sprijinul directorilor de scoli si licee, oferind activitati suplimentare relevante pentru elevi, in cadrul programului "Scoala Altfel".

"Cursurile de educatie financiara pe care le-am sustinut in ultimii doi ani scolari, in toata tara, prin intermediul fundatiei noastre, Dreptul la Educatie, au avut un real succes. Peste 2.000 de copii cu varste cuprinse intre 10 si 18 ani, din 41 de scoli din 18 orase au participat la 126 de cursuri gratuie de educatie financiara. Reactiile copiilor sunt de fiecare data peste asteptari: <<ar trebui sa infiintati un centru in care sa aveti aceste activitati zi de zi>>; <<cand mai veniti pe la noi?>>; <<noi de ce nu facem si la scoala astfel de activitati?>>. Copiii sunt incantati de informatiile noi pe care le afla si isi doresc sa participe in continuare la asfel de activitati. Continuam investitia in dezvoltarea tinerei generatii si, la inceput de an scolar, lansam noile cursuri de orientare in cariera. Cu cat elevii au acces mai repede la asemenea informatii, cu atat este mai mare probabilitatea ca ei sa se transforme in aduti capabili sa-si gestioneze cariera intr-un mod responsabil.", László Diósi – CEO, OTP Bank Romania si Presedite al Fundatiei Drepul la Educatie.

"Suntem convinsi ca acest program va avea si in Romania un succes la fel de rasunator precum in Ungaria, aducand solutii concrete pentru rezolvarea unor nevoi identificate pe piata locala a fortei de munca. Toate premisele exista: traineri bine pregatiti, specialisti care contribuie la mentinerea unui standard inalt al performantei trainerilor in salile de curs, module de training adaptate la mediul din Romania, precum si metodologia recunoscuta pe plan international, bazata pe cercetari de peste 20 de ani si pe o pedagogie interactiva si inspirationala, ce reuneste concepte din psihologie, comunicare si marketing.", declara Péter Schrankó, Director Executiv al Fundatiei OTP Fáy András din Ungaria.

Modulele de orientare in cariera sunt gratuite, iar inscrierea poate fi realizata atat de catre profesori, cat si de catre parinti, la adresa nouageneratie@estedreptulmeu.ro. Cei interesati pot obtine detalii suplimentare la aceeasi adresa de e-mail sau pe wesite-ul fundatiei, www.estedreptulmeu.ro.

Copiii care participa la toate cele 4 module vor participa automat la o tragere la sorti, in urma careia 3 elevi vor castiga o excursie de 2 zile in Ungaria, la inceputul lunii decembrie, in timp ce alti 10 elevi vor castiga cate o baterie externa pentru dispozitive mobile plus renumita carte de dezvoltare personala, “Comportament inadecvat. Nasterea economiei comportamentale”, scrisa de Richard H. Thaler.

Sursa: OTP Bank