Care este diferenta dintre un cont bancar local si un cont bancar offshore? Un cont bancar offshore, cunoscut si ca un un cont bancar extrateritorial sau international, este un cont care se afla in alta tara decat cea de bastina a unei persoane. Multi oameni care au de-a face cu complexitatea vietii internationale cum ar fi, de exemplu, expatii care se muta in strainatate pentru a munci sau pentru a se retrage sau investitorii care administreaza active in mai multe monede din mai multe tari isi deschid de regula un cont offshore pentru a-si face viata mai usoara.

Sunt unelte utile pentru cei interesati de castiguri mai mari decat cele oferite de dobanzile la minime istorice de la bancile locale in timp ce persoanele instarite le gasesc utile pentru sporul de confidentialitate si securitate. Dar conturile offshore nu sunt doar pentru persoanele foarte bogate. Mai jos sunt sapte motive legitime pentru care are logica sa-ti deschizi azi un cont de economii offshore cu Vivier & Co.

1. Protejeaza-ti activele

Un cont bancar offshore reprezinta cea mai simpla metoda de protejare a activelor. Ii poate proteja pe posesori de a deveni tinte financiare, in cazul unui proces sau chiar de guvernele care propun sa usureze blocarea activelor financiare sau chiar accesul la conturi bancare in anumite conditii.

Odata ce un cont offshore a fost deschis, economiile sunt garantate si puse in afara spatiului de control al institutiilor statului din tara de rezidenta. Astfel, acestea nu pot fi usor confiscate, inghetate, devalorizate si, cel mai important, fondurile pot fi mereu accesate atunci cand e nevoie.

2. Diversifica-ti portofoliul

Detinerea de capital in mai multe monede este o metoda de baza folosita pentru a reduce riscul de tara. Este de asemenea un mod practic de a diversifica riscul portfoliului, de a proteja puterea de cumparare si de a "internationaliza" agoniseala. Conturile locale au de regula optiuni putine si/sau scumpe pentru cei ce le deschid in valuta. Lucrurile stau altfel pentru activitatea bancara offshore, care ofera celor care economisesc platforme convenabile pentru detinerea capitalului in monede multiple.

3. Bucura-te de rate de mai mari

Pentru oamenii strangatori care s-au saturat de ratele de aflate la minime istorice in tara lor de bastina, activitatea bancara offshore ofera castiguri semnificativ mai mari. De exemplu, Vivier & Co ofera castiguri garantate cu dobanzi favorabile.

Este o realitate faptul ca Bancile Centrale tin dobanzile la minime istorice. Pe scurt, aceste dobanzi artificial de mici transfera castiguri de la cei ce economisesc catre cei care se imprumuta. Desi ratele de au inceput sa creasca, acestea se situeaza totusi cu mult sub mediile istorice. Cu toate acestea, persoanele care economisesc si isi fac timp pentru a se uita in afara granitelor vor gasi ca exista companii care ofera servicii financiare, cum ar fi Vivier & Co, care platesc rate de pentru conturi de economii semnificativ mai mari decat bancile locale.

4. Un raspuns rapid

Accesul la un cont offshore, indiferent de cantitatea de bani pe care o contin, ofera posesorilor avantaje semnificative. Pe langa accesul la banking modern si accesibil, serviciu de clienti imbunatatit, bancomate in lumea intreaga, conturi administrate MasterCard, depozite sigure si rate de mai mari, le mai permite utilizatorilor sa actioneze rapid si sa transfere bani peste hotare daca nevoia se va ivi vreodata.

Intr-adevar, devine din ce in ce mai greu sa deschizi un cont bancar, cu atat mai mult unul offshore; intr-o zi ar putea deveni chiar imposibil. De aceea, chiar daca nu au de gand sa foloseasca noul cont imediat, cei care au fonduri disponibile ar trebui sa actioneze din timp.

5. Mai mult decat un singur cos

In timpul crizei financiare unele dintre cele mai mari banci din lume s-au prabusit peste noapte. In Europa, sistemele bancare din Spania si Italia au avut nevoie de mai multe interventii. Sistemul bancar din Grecia inca este intr-o criza, criza cu caracter semi permanent. In 2013, si sistemul bancar din Cipru a intrat in stare de insolventa, iar guvernul a intervenit inghetand conturile bancare si confiscand fonduri de la cei care detineau cele mai mari depozite.

Cu aceste evenimente in trecutul nu prea indepartat, a-ti tine 100% din fonduri intr-un singur loc e la fel de riscant ca a-ti tine toate ouale in acelasi cos. Asadar, a tine o parte din bani intr-un cont offshore este de bun simt si poate actiona ca un fel de asigurare impotriva riscurilor bancare in timp ce ofera acces la fonduri de urgenta.

6. Liniste sufleteasca

Stim deja ca a deschide un cont bancar offshore ii poate feri pe cei ce economisesc de actiunile guvernelor falimentare si de riscul sistemelor bancare subrede. Luarea acestei masuri practice pentru a te proteja iti poate oferi si un fel de liniste sufleteasca. La Vivier & Co, noi inca urmam metodele bancare traditionale si conservatoare. Obiectivul nostru este sa detinem niveluri ridicate si precaute de capital si lichiditate si avem intotdeauna extrem de multa grija cu fondurile cu greu castigate ale clientilor nostri.

7. Libertate personala

Fara urma de indoiala, a detine un cont bancar offshore ofera mai multe optiuni, ceea ce inseamna mai multa libertate. Folosind un card MasterCard legat la un cont offshore pentru a-si achita cheltuielile internationale si a-si plati cumparaturile din strainatate, posesorii isi pot maximiza confidentialitatea cand calatoresc sau locuiesc in strainatate.

Vivier & Co te poate ajuta sa deschizi azi un cont de economii offshore care te va ajuta sa-ti administrezi, protejezi si sa-ti sporesti banii.