BRD impreuna cu Mastercard au lansat un card cu dobanda zero la orice comerciant din lume, pentru orice tranzactie de peste 200 lei, inclusiv pentru plati . In premiera mondiala, se poate activa planul de fara dobanda direct la POS-ul comerciantului, sau dupa efectuarea cumparaturilor (prin apelarea call center-ului bancii).

Cardul permite de asemenea refinantarea altor carduri de in maxim 36 fara dobanda.

"Venim cu solutii simple, care sa le simplifice viata consumatorilor" a spus Gheorghe Marinel – Director General Adjunct, Retail si IMM, BRD.

Cosmin Vladimirescu, General Manager Mastercard Romania a adaugat: "BRD este prima banca din lume in platforma Mastercard cu plata in (...) Prin acest card se extinde puterea de cumparare a romanilor".

"Acest produs aduce o schimbare fundamentala: este un produs centrat pe beneficii, cu cel mai complet sistem de . Nu este un card pentru a lua (...) nu este un produs de zile negre, pe care sa il ai acasa, sa-l pastrezi si sa-l folosesti la nevoie. Este de folosit zilnic", a precizat Gabriela Simion, Director Executiv BRD, Marketing si Managementul Produselor.Sursa video: Prima Tv

Avantaje si caracteristici noi ale cardului de BRD
 1. Promotie pentru cardurile achizitionate pana la 31.12.2016: Plan de 18 cu dobanda zero la orice comerciant din lume, la tranzactii peste 200 lei. Comisionul de acordare este zero, iar cel de administrare card este zero (in primul an, apoi 50 lei an). Cardurile cu tranzactii peste 1.000 lei in perioada promotionala intra automat in tragerea la sorti pentru premiul in valoare de 15.000 euro cash.
  Dupa perioada promotionala, cardul va beneficia de 6 fara dobanda la orice comerciant din lume.
 2. Plan de cu dobanda promotionala de 16,9%. De exemplu, consumatorul nu are posibilitatea sa plateasca intreaga suma cheltuita de pe cardul de (mai multe tranzactii pana in 200 lei) pana la sfarsitul perioadei de gratie de 55 zile - se pot cumula toate cumparaturile dintr-o luna si se poate activa pentru acestea un plan de 36 cu dobanda promotionala. Noutate: suma minima de plata (de 3,5%) intra in calculul ratei lunare.
 3. Are cea mai buna oferta de refinantare din piata – in 36 cu dobanda zero. Practic se pot refinanta cardurile de de la alte banci, cu dobanda zero
 4. "Cash in rate" ofera posibilitatea de a transfera o parte din limita de in orice al detinatorului si rambursarea acesteia in maxim 36 cu dobanda promotionala de 16,9%
 5. Acces la platforma de beneficii – un program de reduceri de pana la 50% in peste 500 locatii partenere
 6. Livrarea cardului la adresa consumatorului si activarea acestuia prin PIN care este primit prin SMS
 7. Card contactless, alerte SMS, extrase de cont elecronice pe platforma de internet, 3D secure cu parola dinamica, optional: asigurare de calatorie

Capcanele cardurilor de credit

Daca nu este folosit corect, orice card de , inclusiv cele cu plata in fara dobanda, poate aduce o serie de dezavantaje posesorilor.

Regula 1: Nu retrageti de la bancomat cu cardul de credit, fiindca pierdeti de 4 ori:
 • Retragerile de numerar la bancomat nu beneficiaza de perioada de gratie
 • Dobanda pentru sumele retrase de la bancomat este la majoritatea bancilor mai mare decat la platile direct la comercianti. In cazul cardului BRD este de Robor 3M + 23%
 • Retragerile de numerar la bancomat nu beneficiaza de fara dobanda
 • La bancomat se plateste intotdeauna pentru sumele retrase de pe cardul de credit
Regula 2: Nu va rezumati doar la plata sumei minime de rambursat. Orice card de are o suma minima, intre 2%-10% obligatorie de platit lunar si care apare distinct pe extrasul de cont (altfel se aplica dobanzi penalizatoare care pot fi si de 40% la anumite carduri din piata). Suma minima obligatorie pentru cardul BRD este de 3.5% si este inclusa in planul de .

Regula 3: Platiti-va cu sfintenie ratele lunare la termen + eventuale comisioane si dobanzi (fiindca acestea din urma se trag primele din fiecare suma rambursata, apoi lunara).

Regula 4: Pentru a nu plati dobanda la orice card de , rambursati integral sumele imprumutate in perioada de gratie. De exemplu, in cazul cardului BRD, in cele maxim 55 zile perioada de gratie trebuie sa platiti atat lunara cat si toate eventualele tranzactii sub 200 lei efectuate intr-o luna (la care nu se beneficiaza de rate).

Comparati pe FinZoom.ro Cardurile de Credit in functie de DAE (dobanda anuala efectiva, care cuprinde costurile totale ale cardurilor), precum si alte caracteristici ale cardurilor de – perioada de gratie, suma minima, de retragere numerar la bancomatul bancii sau altor banci etc.