Vesti bune pentru romani cu ocazia sarbatoririi Centenarului Marii Uniri. Dupa emisiunea de titluri de stat din luna august, Ministerul Finantelor Publice lanseaza o noua emisiune aniversara de titluri de stat Tezaur - Editia Centenar cu o anuala de 4,5% si scadenta la 2 ani.

Ce trebuie sa stiti despre aceste tiluri de stat?
  • pot fi cumparate de catre persoanele fizice rezidente care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii, inclusiv de cele care au participat si la emisiunile anterioare;
  • sunt nominative, denominate in lei si emise sub forma dematerializata prin inscriere in cont
  • au valoare nominala de 1 leu;
  • au scadenta la 2 ani;
  • dobanda este anuala si are valoarea de 4,5%;
  • veniturile realizate de persoanele fizice rezidente din subscrierea si detinerea titlurilorde stat nu sunt venituri impozabile;
  • in cazul decesului titularului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transfera mostenitorilor, care prezinta documentele legale prin care se atesta calitatea acestora de mostenitori;
  • valoarea maxima a subscrierii pe fiecare investitor este de 200.000 lei pentru subscrierile realizate prin intermediul unitatilor operative ale Trezoreriei Statului si 200.000 lei pentru subscrierile realizate prin subunitatile postale din reteaua C.N. "Posta Romana" S.A.
Citeste si: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE LANSEAZA PROGRAMUL TEZAUR - O ALTERNATIVA DE ECONOMISIRE PENTRU POPULATIE

Cand si de unde se pot cumpara aceste tituluri de stat?

In perioada 26 noiembrie – 14 decembrie a.c., titlurile pot fi achizitionate prin unitatile operative ale Trezoreriei Statului si subunitatilor postale din reteaua Companiei Nationale Posta Romana - S.A, astfel:
  • in perioada 26 noiembrie – 14 decembrie 2018 de la unitatile operative ale Trezoreriei Statului;
  • in perioada 26 noiembrie – 13 decembrie 2018 prin reteaua de oficii postale ale Companiei Nationale Posta Romana, din mediul urban, iar in perioada 26 noiembrie – 12 decembrie 2018 din mediul rural.
Tombola pentru investitori

Incheierea perioadei de subscriere se va finaliza cu organizarea de catre MFP a unei tombole pentru toti investitorii in cadrul programului Tezaur – editia Centenar.

Astfel, 1000 de investitori selectati vor primi un bonus de in valoare de 5.000 lei, care va fi acordat in perioada imediat urmatoare declararii castigatorilor.

Atentie! Castigatorii bonusului de vor fi notificati de catre MFP si se va stabili un termen pentru ridicarea premiului de la o unitate a Trezoreriei Statului, inclusiv cei care au subscris printr-un oficiu postal al Companiei Nationale Posta Romana - S.A.

Citeste si: TITLURILE DE STAT TEZAUR CENTENAR POT FI TRANSFERATE SI RASCUMPARATE INAINTE DE TERMEN. NOI EMISIUNI DE TITLURI DE STAT DESTINATE POPULATIEI