Raiffeisen Bank anunta ca ofera a soldului cu 25% clientilor ce au dificultati la plata creditelor in franci elvetieni (CHF).

Pe langa discountul de 25%, clientii beneficiaza si de o avantajoasa, fixa in primii 5 ani (4,5%), ulterior variabila formata din ROBOR 3M +3%, pentru restul perioadei.

"Avand in vedere clarificarile legislative recente oferite de Curtea Constitutionala a Romaniei cu privire la Legea Darii in Plata, am reluat oferta de solutii de conversie, intr-o varianta imbunatatita. Principiul nostru a ramas acelasi: dorim sa venim cu solutii pentru clientii care vor sa ramburseze creditul, dar nu pot din motive obiective. De data aceasta oferta e valabila o perioda determinata si oferim reducerea datoriei cu 25%, la data conversiei" precizeaza Mihai Rauta, director executiv, Retail Risc in cadrul unui comunicat de presa.

Cine se incadreaza in aceasta oferta?

Pot beneficia de conversie clientii cu in CHF cu garantie imobiliara, al caror grad de indatorare al familei depaseste 60% si care nu inregistreaza intarzieri mai mari de 90 de zile la data cererii.

Atentie! Termenul maxim pana cand se poate depune cererea de conversie este 30 aprilie 2017.

De ce documente ai nevoie?

Documentele necesare vor putea fi obtinute din agentiile banci si constau in cerere de conversie si acordul de verificare la Biroul de Credit si ANAF.

Important! Conversia in lei a creditului se va face la cursul BNR din ziua conversiei.

Conform unui exemplu de calcul realizat de banca pentru un de 50.000 CHF (rata de 338 CHF), pentru o perioada de 25 ani, dupa apelarea la aceasta conversie rata clientului se va diminua cu aproximativ 500 lei.
  • Rata actuala - 1.418 lei (prin conversia ratei din CHF in lei - Curs CHF/RON = 4.1947 lei)
  • Rata in primii 5 ani, dupa conversia cu discout - 874 lei
  • Rata dupa primii 5 ani, cu variabila - 825 lei (ROBOR 3M = 0,83%)