Desi in uma privatizarii in masa multi romani au devenit actionari, sunt destui si cei care au uitat ca detin actiuni sau pur si simplu nu au stiut de unde mai pot afla informatii despre societatile la care au fost actionari sau despre dividendele la care aveau dreptul in calitatea lor de actionari.

Daca si dumneavostra sunteti unul dintre ei si vreti sa va interesati de soarta actiunilor pe care le detineti, trebuie sa stiti ca in cadrul evenimentului "World Investor Week", organizat de ASF, Depozitarul Central va elibera gratuit extrase de cont detinatorilor de instrumente financiare prezenti la sediul institutiei, in data de 3 octombrie 2018.

Citeste si: Si tu poti afla daca ai actiuni de la Marea Privatizare!

"Astfel, miercuri, 3 octombrie 2018, intre orele 9.00-16.30, Depozitarul Central va oferi extrase de cont celor interesati sa afle daca au detineri in cadrul companiilor listate la Bursa de Valori Bucuresti. Documentele se elibereaza in mod absolut gratuit pe parcursul intregii zile, exclusiv celor care vor avea asupra lor un act de identitate in original", a declarat Silvia Buicanescu, director general al Depozitarului Central.

Pentru a intra in posesia extrasului de cont, cei interesati trebuie sa se prezinte personal la sediul institutiei din Bdul Carol 34-36, sector 2, Bucuresti.

La ce va ajuta extrasul de cont si ce trebuie sa faceti mai departe pentru a intra in posesia dividendelor?

Extrasul de cont reprezinta dovada dreptului de proprietate asupra unui numar de actiuni la o anumita data.

Primul pas dupa ce ati aflat ca sunteti actionar, este sa va interesati de compania la care aveti actiuni.

Citeste si:
Pentru a afla informatii despre compania la care aveti actiuni si pasii ce trebuie facuti va recomandam sa cititi articolul Marea Privatizare: Cum aflu informatii despre compania la care am actiuni?

Dupa gasirea companiei la care detineti actiuni, este important sa aflati daca aceasta distribuie dividende si cum le puteti incasa.

Mai multe detalii gasiti in articolul Marea Privatizare: Afla cine plateste dividende si cum poti primi banii automat in contul bancar.

Citeste si: