Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice si inovatoare banci de pe piata locala, a acordat finantari in valoare de 22,5 milioane euro intreprinderilor mici si mijlocii locale, in urma acordului de creditare cu International Finance Corporation (IFC), membra a World Bank Group.

Acordul de creditare a fost realizat pentru a veni in sprijinul IMM-urilor din Romania, in special a celor conduse de femei antreprenor, urmand strategia Garanti Bank de a sprijini economia locala si companiile detinute sau administrate de catre femei.

Fondurile au fost acordate catre mai mult de 160 de IMM-uri care isi desfasoara afacerile in Romania, dintre care majoritatea au ca domeniu principal de activitate comertul. Alte segmente principale de activitate sunt industria textilelor si constructii, urmate de turism si domeniul serviciilor. In baza acordului cu IFC, un IMM putea obtine o finantare de maximum 2 milioane USD. Fondurile au fost acordate la nivel national, o parte importanta din aceste finantari fiind acordate companiilor care au in actionariat sau la conducere femei.

"Programul lansat in urma cu un an si jumatate, pe baza acordului de creditare cu IFC, s-a dovedit a fi un succes. Garanti Bank a acordat integral cele 22,5 milioane euro segmentului care are cea mai mare nevoie de finantare, cu scopul de a sprijini dezvoltarea economica a Romaniei. Strategia noastra consta in a sustine in continuare intreprinderile mici si mijlocii, alimentand astfel motorul economiei", spune Ufuk Tandogan, CEO Garanti Group Romania.

"Garanti Bank a devenit una dintre platformele principale ale IFC pentru cresterea treptata a finantarii IMM-urilor din Romania", spune Ana Maria Mihaescu, sefa misiunii IFC in Romania. "Sustinem activ participarea femeilor in sectorul privat romanesc. Femeile au un impact direct atat asupra tipului de crestere economica pe care o experiementeaza o tara, precum si a calitatii acesteia", adauga Ana Maria Mihaescu.

Garanti Bank a fost prima ce a introdus in 2010 un pachet complex de finantare creat special pentru afacerile conduse de femei. De atunci, a lansat mai multe oferte adresate femeilor antreprenor.

Garanti Bank are un portofoliu de aproximativ 21.000 de clienti IMM, in crestere cu 10% fata de anul trecut. Valoarea totala a creditelor pentru IMM reprezinta 25% din portofoliul bancii, in crestere fata de anul precedent.

Banca inoveaza prin oferte personalizate, adaptate nevoilor fiecarui IMM, pentru a le asigura acestor companii un flux constant de lichiditati, operatiuni in derulare si .

Sursa: Comunicat de Presa Garanti Bank