Volksbank isi redeseneaza oferta de produse si servicii destinate operatiunilor curente ale IMM-urilor, pentru a raspunde mai bine nevoilor tranzactionale ale acestora.

Incepand din luna octombrie, antreprenorii si/sau managerii de companii pot alege, in functie de volumul de activitate, unul dintre cele trei tipuri de pachete de produse si servicii, care includ operatiuni necomisionate. Toate pachetele din oferta Volksbank contin acces gratuit la Internet Banking, plati si incasari in lei, cont curent si de debit fara comision de administrare, precum si posibilitatea de a realiza schimburi valutare la un curs preferential.

"In baza analizei profilului tranzactional al clientilor persoane juridice, am definit trei tipuri de pachete de cont ce ofera posibilitatea optimizarii costurilor financiare ale companiei. Totodata, accesand pachetul adaptat dimensiunii activitatii, IMM-ul reduce timpul alocat relatiei cu prin utilizarea platformei de Internet Banking", declara Anca Balasu, sef departament Management Produse Persoane Juridice in cadrul Volksbank Romania.

Potrivit unui studiu realizat de Volksbank, peste 50% din clientii persoane juridice sunt utilizatori de Internet Banking si activeaza in sectorul comercial, in distributie sau servicii. De la an la an, chiar si in randul firmelor mici si afacerilor de familie, se observa o tendinta de crestere a utilizarii Internet Bankingul. Pentru acesti clienti, Volksbank a definit pachetul "Perfect Simplu", care include 10 incasari si 5 plati in lei prin Internet Banking cu comision zero in fiecare luna, acoperind astfel toate operatiunile curente pe care le realizeaza firma.

"Clientul plateste astfel un singur comision lunar (30 de lei) si beneficiaza de un cont curent prin care poate realiza operatiunile curente (plati de salarii, plati de taxe), fara a fi comisionat la fiecare operatiune. In plus, clientului i se ofera in mod gratuit cardul de debit Visa Business pentru managerii companiei", explica Anca Balasu.

Pe langa Pachetul "Perfect Simplu", Volksbank ofera IMM-urilor inca doua tipuri de pachete - "Perfect Compus" si "Mai mult ca Perfect", care se adreseaza companiilor cu un volum mai mare de operatiuni bancare curente.

Studiile interne au aratat de asemenea ca foarte multe IMM-uri obisnuiesc sa faca tranzactii si plasamente in valuta, spre exemplu pentru acoperirea ratelor la , chiar daca nu au operatiuni de import-export. In acest context, Volksbank a inclus in beneficiile oferite in cadrul noilor pachete, posibilitatea de a realiza un numar nelimitat de schimburi valutare prin Internet Banking, la un curs preferential.

Caracteristicile pachetelor Volksbank

Produse si servicii incluse Perfect Simplu Perfect Compus Mai mult ca perfect
Conturi curente Fara comision de deschidere si administrare
1 cont in Lei 1 cont in Lei
1 cont in Valuta
1 cont in Lei
1 cont in Valuta
Internet Banking Fara comision de administrare
Plati interbancare in Lei,
prin Internet Banking,
<50.000 lei fara comision
5 plati 10 plati 25 de plati
Plati internationale prin
Internet Banking
N/A 1 plata 2 plati
Incasari fara comision 10 incasari 20 incasari nelimitat
Schimb valutar prin
Internet Banking
Toate tranzactiile cu discount fata de cursul standard
Card de debit fara
comision de administrare
1 card 2 carduri
Retrageri numerar ATM
Volksbank fara comision
N/A 1 retragere
Comision lunar 30 Lei 65 Lei 115 Lei

Sursa: Comunicat de Presa Volksbank