FinZoom.ro, in parteneriat cu CETELEM IFN, a organizat dezbaterea "Cum Folosesc Romanii Cardurile de Credit" luni, 24.09.2012, incepand cu ora 10.00, la Howard Johnson, sala Colorado, etajul 1.

Cu aceasta ocazie, FinZoom.ro a lansat si oficial cele doua noi proiecte finalizate cu ocazia implinirii a 6 ani de existenta in Romania:
 1. Sectiunea Statistica ofera trei categorii de date (Curs Valutar BNR, Indici de Referinta si Index-urile DAE FinZoom.ro) si multe optiuni de analiza si interpretare ale acestora;
 2. Compara Beneficii - Carduri de Credit, lansat in exclusivitate pentru Romania de FinZoom.ro, acesta fiind un nou tip de comparator pentru produsele financiar-bancare.
In deschiderea evenimentului FinZoom.ro a prezentat rezultatele sondajului de opinie realizat in parteneriat cu CETELEM IFN pe parcursul lunii august a.c., bazat pe raspunsurile a peste 1.100 de respondenti (posesori si neposesori de de credit). In perioada urmatoare vom detalia, in cadrul mai multor articole, rezultatele acestui studiu de piata.

Conferinta a continuat cu lansarea unei premiere romanesti din partea
CETELEM IFN: SmartCard - primul de solicitat online din Romania.

Principalele avantaje ale solicitarii online sunt:
 • se obtine foarte simplu (clientul completeaza cererea de in timp real si primeste raspuns imediat);
 • procesul de aprobare se distinge prin confort si securitate;
 • clientii pot solicita de de acasa, de la birou sau chiar dintr-o cafenea;
 • aplicatia de este prietenoasa si transmite utilizatorilor informatii clare;
 • clientii au in permanenta la dispozitie un numar de telefon pentru suport precum si un video tutorial care simuleaza o cerere de .
FinZoom.ro si CETELEM IFN au invitat presa financiar-bancara prezenta la eveniment sa se alature demersului celor doi parteneri de a sustine in urmatoarele trei saptamani un serial de materiale educative care sa-i informeze pe consumatori cu privire la cele mai importante elemente pe care trebuie sa le cunoasca acestia atunci cand vor sa cumpere un de .

Dintre temele dezbatute in cadrul dialogului cu mass-media amintim:
 • care sunt nevoile consumatorilor si circumstantele pentru care cardurile de reprezinta produsul potrivit;
 • mituri si prejudecati legate de cardurile de credit;
 • cum influenteaza nivelul de cunostinte al consumatorilor apetitul lor pentru a folosi un de credit;
 • care sunt ultimele tendinte ale industriei, ce urmeaza ca zone de extindere si dezvoltare pentru cardurile de .
Pentru informatii suplimentare:
 • Ruxandra Andrei (FinZoom.ro) - ruxandra [at] finzoom [punct] com
 • Ana Jitarita (Cetelem IFN SA) - ana.jitarita [at] r-g [punct] ro
Impreuna cu Partenerul Proiectulului Compara Beneficii - CETELEM IFN, in urmatoarea perioada vom lansa un serial de educare a romanilor pe tema cardurilor de .

FinZoom.ro este castigatorul pentru doi ani consecutivi (2008 si 2007) al Premiului Internetic pentru Cel mai Bun Site de Servicii Financiare (fiind si singurul site din nisa comparatoarelor financiar-bancare care a obtinut pana in prezent acest premiu in cadrul competitiei Internetics).

FinZoom.ro a fost lansat oficial in SEP 2006 si face parte din 
Grupul FinZoom Financial Network care este prezent in Bulgaria (MoitePari.bg, CreditLand.bg, InvestNet.bg, Zadrujno.bg, MoiteDelski.bg, EastiSoft.com), Romania (FinZoom.ro, CreditLand.eu, OfertaReduceri.ro) si Turcia (FinZoom.com.tr).

CETELEM IFN - Membru al grupului BNP Paribas, Cetelem (BNP Paribas Personal Finance) este numarul 1 pe piata creditului de consum la nivel european.