FinZoom.ro, castigator Internetics – Cel mai Bun Site de Servicii Financiare pentru doi ani consecutivi (2008 si 2007), a decis dezvoltarea comparatiei tuturor Conturilor Bancare din Romania (Conturi Curente si Conturi de Economii).

Daca pana anul trecut interesul principal era acela de atragere a noilor clienti prin ofertele de finantare, in 2009 competitia institutiilor financiare s-a axat pe fidelizarea portofoliului de clienti prin oferte competitive pe categoria depozitelor si cea a conturilor bancare. Pe langa dobanzile si facilitatile oferite clientilor, bancile au inceput sa acorde o atentie sporita felului in care oamenii folosesc conturile bancare. Unul dintre cele mai importante aspecte s-a dovedit a fi numarul extrem de mic de tranzactiuni pe care titularii conturilor bancare le opereaza direct din cont (plata cu cardul atasat contului direct la comerciant, plata utilitatilor si facturilor lunare - telefonie mobila, internet, cablu TV etc.).

Cauzele unui astfel de comportament nu sunt greu de identificat. Cei mai multi clienti au un cont bancar datorita companiilor care, din motive practice si realiste, au impus conturile ca modalitate de a transmite lunar salariile angajatilor. Ca urmare a acestui debut de consum plecat nu de la titular ci dintr-un context pe care a trebuit sa-l ia ca atare, cei mai multi nu s-au obisnuit cu acest produs si, dupa atatia ani, inca il mai folosesc exclusiv pentru a retrage in ziua salariului banii cash.

Dincolo de cauzele si responsabilii unui astfel de consum defectuos al conturilor bancare in prezent, clientii trebuie sa se informeze pentru a nu mai pierde bani, ba dimpotriva, de a castiga bani fie si prin simplul motiv ca, intelegand care este mecanismul conturilor bancare si adaptandu-si obiceiurile in functie de cateva reguli simple, isi vor putea acoperi macar comisioanele de administrare sau alte taxe pe care le platesc pentru aceste conturi bancare (pe care oricum le au!).

Stiati, de exemplu, ca pentru oricare alt tip de produs bancar (credite, carduri sau depozite) vi se deschide mai intai de toate un cont bancar care are taxe si comisioane individuale pana la data la care veti merge in Sucursala Bancii unde acesta a fost deschis si veti solicita lichidarea si inchiderea acestuia?

Acesta este motivul pentru care FinZoom.ro a hotarat lansarea unei comparatii a tuturor conturilor bancare, fie acestea conturi curente sau conturi de economii. Daca vreti sa aflati care este diferenta dintre cele doua tipuri de conturi bancare, ce beneficii va ofera un cont de economii fata de un depozit la termen sau pur-si-simplu sa vedeti cum va puteti optimiza costurile, timpul, comisioanele si bancile cu care colaborati va asteptam pe FinZoom.ro - Sectiunea Conturi Bancare.

Pentru intrebari suplimentare va asteptam pe Sectiunea - Intreaba Expertul care va ofera consultanta in mod gratuit iar pentru sugestii si comentarii legate de noua Sectiune de Conturi Bancare asteptam e-mail-urile dumneavoastra pe adresa
Sugestii@FinZoom.ro.