1. Cum imi cresc sansele de incasare a pretului contractului?
  2. Poate o societate aflata in reorganizare judiciara sa emita bilete la ordin?
  3. Putem executa silit o societate aflata in reorganizare judiciara?
  4. Cine este persoana care are capacitate sa negocieze si sa semneze contractul in numele societatii intrate in insolventa?
1. Cum imi cresc sansele de incasare a pretului contractului?

Inainte de toate trebuie sa definim conceptul de societate aflata in reorganizare judiciara. Acest tip de procedura se aplica debitorului in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform planului de reorganizare in cadrul insolventei.

In situatia in care dumneavoastra doriti sa semnati un contract comercial cu o astfel de societate trebuie sa va luati o serie de masuri suplimentare, pentru a nu risca neincasarea banilor, trend financiar din ce in ce mai intalnit in mediul economic actual.

Printre garantiile de acest tip putem enumera:
  • avalizarea biletului la ordin. Ce inseamna acest lucru? Atunci cand o alta persoana fizica sau juridica garanteaza cu patrimoniul propriu, iar in momentul in care recuperarea creantelor nu este posibila direct de la debitor (societatea in reorganizare), va puteti indrepta si impotriva avalistului. Si in aceasta situatie trebuie sa fiti atent, sa faceti o verificare prealabila a viitorului avalist pentru a va sigura ca respectiva persoana fizica sau juridica este solvabila pentru a putea recupera creantele de la aceasta.
  • contractul de cesiune de creanta. Prin acest tip de contract, societatea aflata in reorganizare judiciara va poate ceda, cu titlu gratuit sau oneros, o creanta actuala sau viitoare, pe care trebuie sa o primeasca de la o alta persoana. Din nou, ca si in cazul avalistului, trebuie sa va asigurati ca debitorul cedat (debitorul societatii aflate in reorganizare judiciara) este solvabil si ca respectiva creanta este suficienta pentru a acoperi propria dumneavoastra creanta.
  • girarea biletului la ordin. Daca societatea aflata in reorganizare judiciara este beneficiarul unor bilete la ordin emise de o societate solvabila, aceste bilete la ordin pot fi girate in favoarea dumneavoastra, astfel incat sa va puteti recupera creanta direct de la debitorul societatii aflate in reorganizare judiciara.
Pentru continuarea articolului accesati urmatorul link:
http://www.vacarescu.ro/business/recuperare-creante.html
sau sa contactati Casa de Avocatura Vacarescu
Adresa: Strada Mantuleasa nr. 12, etj. 4, ap. 10 Bucuresti, Sector 3 030554 Romania
Nr. de telefon: +4 0722 372 669