Revista, aparuta sub coordonarea dnei Ligia Georgescu-Golosoiu - consilier in Banca Nationala si doctor in economie, sprijinita de reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei (BNR) si sponsorizata de Consiliul de Administratie al TRASNFOND SA, se adreseaza elevilor, dascalilor, inspectorilor scolari, parintilor si altor autoritati implicate in sustinerea proiectului "Educatia Financiara" pentru invatamantul primar.

Revista e disponibila mai jos:
click aici.

Revista Educatie Financiara pe Intelesul Tuturor are ca scop:
  • Diseminarea informatiilor referitoare la implementarea la nivelul invatamantului primar a educatiei financiare ca disciplina optionala la decizia scolii (CDS);
  • Crearea unei atitudini pozitive la nivelul publicului tinta pentru receptarea informatiilor si mesajelor rezultate din proiect;
  • Asimilarea mesajelor si informatiilor de catre publicul tinta;
  • Crearea unui de imagine pozitiva pentru institutiile implicate in proiect in vederea comunicarii cu success a informatiilor si mesajelor referitoare la proiect.
Cea de-a doua editie a revistei in care sunt descrise modalitatile de abordare si implementare a proiectului "Educatie financiara" in unitatile scolare din Romania debuteaza cu un material semnat de presedintele CEC Bank, dl Radu Gratian Ghetea intitulat "Ganduri de inceput" in care este descrisa vizita elevilor de clasa a VI-a la Palatul CEC.

Revista cuprinde in paginile sale impresiile dnei Ligia Georgescu Golosoiu, coordonatorul proiectului de educatie financiara si autoarea manualului pe baza caruia sunt instruiti elevii, de la Summit-ul international organizat de Child and Youth Finance International la Istanbul si de la Festivalul International al Educatiei organizat in luna iunie la Iasi.

In sectiunea dedicata personalitatilor, revista prezinta o scurta bibliografie a lui Nicolae Iorga, precum si elementele de siguranta ale bancnotei de 1 leu pe care se gaseste figura acestei personalitati marcante a culturii romanesti.

Capitolul drumuri europene ii poarta pe cititori prin muzeul Bancii Nationale a Belgiei si este urmat de un interviu acordat de dna Golosoiu unei eleve din Scoala Gimnaziala Herastrau dar si de impresiile elevilor din clasa a IV a liceului Mihai Eminescu din Dumbraveni, jud Suceava, care studiaza optionalul Educatie financiara.

Circulatia banilor descrie activitatea practica realizata de elevii Scolii Gimnaziale "Dan Barbilian" din Constanta, iar revista continua cu prezentarea aparitiilor programului in presa economica.

In ultimele pagini ale revistei, regasim, ca si in numarul anterior, impresiile si desenele celor mici atat despre optional cat si despre Festivalul National al Educatiei de la Iasi. Ultima pagina a revistei contine glosarul de termeni in care sunt definiti pe intelesul tuturor urmatorii termeni: bancomatul, bugetul, banii si convertibilitatea.

Ca urmare a popularizarii disciplinei optionale Educatie financiara, target-ul de 10.000 de elevi propus initial a fost depasit la inceputul lunii septembrie ac, respectiv numarul acestora se ridica la: 11.121 de elevi, 506 dascali si 27 de inspectori scolari din Municipiul Bucuresti si 25 de judete (Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Buzau, Calarasi, Caras Severin, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Maramures, Neamt, Salaj, Sibiu, Suceava, Tulcea, Valcea si Vaslui).

Educatia Financiara pe Intelesul Tuturor, Nr 2