Contul curent este un produs indispensabil in relatia cu orice banca. Indiferent ca vorbim despre incasarea veniturilor (salariu, pensie, etc.), despre obtinerea unui sau constituirea unui , deschiderea unui contul curent este primul pas. Cei mai multi dintre noi avem cel putin un cont curent pe care il utilizam in mod frecvent si pentru utilizarea caruia suntem comisionati, comisioane pe care de regula tindem sa le ignoram din cele mai variate motive (au fost alese de angajator, banca aleasa ofera dobanzi mai mari la depozite sau mai mici la , etc.).

Analistii FinZoom.ro va prezinta cele mai avantajoase 
conturi curente in RON in functie de comisioanele standard si cele mai frecvente operatiuni.

Deschidere si administrare cont

Aceste comisioane sunt gratuite pentru produsele de la 3 banci:
  • Banca Transilvania
  • Marfin Bank
  • Millennium Bank: e-cont si contul de salariu
Tot fara comisioane pentru deschidere si administrare este oferit si Contul fara Frontiere de catre Banca Italo Romena insa acesta presupune si deschiderea unui cont curent standard a carui administrare este comisionata cu 2 RON / luna.

Transferuri / plati (OP-uri la ghiseul bancii)

Daca majoritatea transferurilor, platilor intrabancare (in conturi deschise la aceeasi banca) nu sunt comisionate, virarea unor sume in conturi deschise la o alta banca este comisionata diferit, in functie de suma transferata. Analistii FinZoom.ro va prezinta topul celor mai ieftine transferuri interbancare pentru suma de 1.500 RON realizate la ghiseele bancilor.

Acelasi Cont fara Frontiere al bancii Italo Romena ofera transferuri gratuite pentru transferurile in lei ordonate la ghiseul bancii sau prin serviciul de internet banking (BIR WEB) insa este un produs dedicat transferurilor intre bancile din grupul Grupul Veneto Banca.

Posesorii unui cont curent in lei de la OTP Bank vor plati 4,1 RON pentru acest transfer, iar cei care au ales contul Bancii Romanesti cu 4,5 RON, comisionul fiind de 0,15% din suma transferata minim 4,5 RON dar nu mai mult de 25 RON.

Pentru contul curent standard al Bancii Italo Romena comisionul de transfer se ridica la 5,5 RON. Acelasi virament va fi comisionat cu 1 ban in plus daca este realizat din contul curent al Bancii Comerciale Carpatica (5,51 RON).

Cea de-a cincea banca a clasamentului, ING percepe tot 5,51 RON pentru transferul sumei de 1.500 RON in contul altei banci din ING Card Complet daca operatiunea este ordonata la ghiseu. Prin serviciul self bank operatiunea va fi comisionata cu 2,51 RON.

Retragerea de Numerar

Pentru cei care nu au un de debit atasat contului sau sunt nevoiti sa apeleze la retragerea de numerar de ghiseul bancii (urgente, sume mai mari care nu pot fi eliberate in aceeasi zi, etc.) comision de retragere numerar este important (in special daca este vorba de retragerea banilor dintr-un depozit). Din pacate, la acest capitol diferentele sunt foarte mici, marea majoritate a bancilor comisionand retragerea de numerar cu 0,50% din suma retrasa.

Un comision mai mic este practicat de numai 5 banci:
  • Credit Europe Bank cu cel mai mic comision de retragere numerar: 0,30% din suma retrasa minim 2 RON,
  • Alpha Bank, Banca Comerciala Carpatica, Banca Transilvania si Volksbank cu 0,40% din suma retrasa.
Va invitam sa comparati intreaga oferta a conturilor curente pe www.FinZoom.ro accesand sectiunea dedicata si asteptam intotdeauna comentariile si sugestiile dvs. pe adresa analisti@FinZoom.ro.