Daca la inceputul lunii analistii FinZoom.ro prezentau cele mai avantajoase de consum, acum, cand ne mai despart cateva zile de sarbatorile de iarna iar primii colindatori au batut deja la usa, va prezinta cele mai avantajoase oferte pentru cardurile de .

Cardul de poate fi o solutie pentru cheltuielile neprevazute iar returnarea banilor poate fi amanata cu pana la doua luni pentru cei care stiu sa beneficieze la maxim de perioada de oferita de catre banci.

Cele mai importante lucruri pe care un posesor de ar trebui sa le cunoasca sunt:
  • intervalul in care se aplica perioada de (care este prima zi / ultima zi a acestui interval pentru a-si programa platile astfel incat sa beneficieze de o perioada cat mai mare de timp),
  • care este suma minima care trebuie returnata bancii lunar (indiferent de facilitatile oferite de card: perioada de sau fara , banca solicita plata lunara a unei sume – de regula un procent din banii utilizati),
  • daca beneficiaza de perioada de numai pentru platile la comercianti sau aceasta se aplica si pentru retragerea de numerar (asa cum este cazul unora dintre cardurile oferite de Banca Comerciala Carpatica, Banca Transilvania, Intesa Sanpaolo Bank sau Marfin Bank).
In cazul in care posesorii de nu beneficiaza de perioada de la retragerea banilor de la ATM-uri aceasta varianta ar trebui sa devina o optiune de ultim moment insa chiar daca perioada de este oferita si pentru aceasta operatiune trebuie sa fie constienti de existenta comisionului de retragere numerar si de valoarea acestuia.

TOP 5 Carduri de Credit (Ordonate dupa Perioada de Gratie)

Banca / Produs DAE
(cumparaturi)
DAE
(retragere
numerar)
Perioada
de gratie
Banca Romaneasca - Mastercard - RON 18,10% 31,39% 61
BRD - PUNCT Card - RON 11,58% 17,13% 60
Cetelem - Mastercard - RON 24,64% 35,43% 60
Raiffeisen Bank - Mastercard Standard - RON 19,29% 29,73% 56
Unicredit Tiriac Bank - Gold Miles & More - RON 24,09% 37,81% 56

TOP 5 Carduri de Credit cu Rate Fara Dobanda (Ordonate DAE la Plata cu Cardul)

Banca / Produs DAE
(cumparaturi)
DAE
(retragere
numerar)
Perioada
de gratie
BCR - MasterCard PowerCard Garantat cu Depozit Colateral - RON 13,57% 23,43% 53
Alpha Bank - Alpha MasterCard - RON 14,63% 26,70% 55
Garanti Bank - Bonus Card - RON 16,95% 25,34% 50
OTP Bank - MasterCard Standard - RON 18,75% 28,74% 55
Banca Romaneasca - Mastercard - RON 18,10% 31,39% 61

Pentru a vedea toate detaliile cardurilor de disponibile va invitam sa accesati sectiunea dedicata de FinZoom.ro cardurilor de credit. Produsele pot fi comparate atat din punctul de vedere al costurilor cat si prin prisma beneficiilor suplimentare oferite (plata in fara , asigurari, beneficii calatorii, etc.) in cadrul celor doua module de comparatie dezvoltate de echipa FinZoom.

Diana Tarus - Analist Financiar FinZoom.ro