Actiunile americane s-au apreciat, pentru a doua zi, pe fondul cresterii neasteptate a vanzarilor de case noi, iar indicatorul care masoara activitatea in sectorul manufacturier a depasit estimarile analistilor, crescand optimismul investitorilor ca recesiunea a depasit momentul critic, relateaza Bloomberg.

Standard & Poor’s a castigat 1,7%, la nivelul de 811,08 puncte. Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 152,68 puncte, sau 2%, la nivelul de 7.761,6 puncte. Nasdaq a crescut cu 23,01 puncte, sau 1,51%, la nivelul de 1.551,60 de puncte. Indicele global MSCI World Index a crescut cu 1,6%.
Bursele americane au deschis sedinta de miercuri in scadere, afectate de stirile privind deteriorarea pietei muncii.

Indicele contractelor de vanzare a locuintelor deja existente din Statele Unite a crescut usor in februarie, insa piata este inca slaba, in contextul ieftinirii proprietatilor si al recesiunii, a anuntat miercuri asociatia nationala a valorilor imobiliare (NAR). Indicele contractelor de vanzare a locuintelor calculat pe baza contractelor semnate in februarie, a avansat cu 2,1%, la 82,1 puncte, de la 80,4 puncte in ianuarie.

Sursa Standard.ro