Profesori:
"Numarul mare de invatatori si elevi care au ales acest optional imi intareste opinia ca acest demers este binevenit, ca el vine in intampinarea unor nevoi de diversificare a paletei de discipline optionale, ca el raspunde unei cereri de a invata in scoala lucruri utile in viata. Apreciez in mod deosebit efortul autoarei, doamna Ligia Georgescu Golosoiu, efortul colaboratorilor si al sponsorilor, efort care a dus la realizarea unor materiale atractive, clare si de calitate.

Principiul care ar trebui sa stea la baza implementarii optionalului Educatia financiara consider ca este utilizarea comunitatii ca element de strategie, ca element de dezvoltare a cunoasterii si a realizarii de competente. Conceptul de
"comunitati colaborative de creare de cunoastere" il utilizez conform definitiei lui Pierre Fayard, acestea reprezentand "medii fertile in crearea de cunoastere, constituite intentionat pe baza unui proiect, a unui efort comun si a unor impartasiri, formate din circulari si transformari"
.

Previzionam ca la nivelul scolilor din judetul Arad in care se va derula optionalul, se vor produce urmatoarele schimbari:
  1. Va creste calitatea actului educational din scoala. Optionalul ofera posibilitatea realizarii de comunitati colaborative de creare de cunoastere care se vor constitui din echipe multiprofesionale formate din: profesori, persoane care lucreaza in domeniul bancar, parinti si elevi;
  2. Elevii isi vor derula activitatea, depasindu-se stadiul inchis al disciplinelor. In cadrul optionalului se ofera oportunitatea pentru: exeperimentarea cunostintelor intr-o lume deschisa; angajarea personala, intr-o atmosfera favorabila motivarii si participarii; favorizarea schimbului de date, de informatii si de opinii si mobilizarea in jurul unei idei; necesitatea adaptarii la circumstante, la evenimente imprevizibile din viitor si la ceilalti;
  3. Se vor crea conditii favorabile pentru ca elevii, simtindu-se in siguranta, sa se poata exprima in mod optim. Astfel se depaseste, ca mod de organizare, abordarea clasica a invatarii, realizandu-se: autoorganizarea invatarii; cautarea si tratarea colectiva a informatiei pentru imbogatirea cunostintelor si asigurarea dezvoltarii fiecarui participant; punerea in retea a informatiei, intalniri intre profiluri diferite care se recunosc si invata unele de la altele, in loc sa se inchisteze in rutine." (Profesor, Raluca Martin, inspector ISJ Arad)
"Prin intermediul acestei discipline se realizeaza o mai buna intelegere a notiunilor, regulilor si instrumentelor folosite in domeniul financiar. De asemenea, se asimileaza si se corecteaza unele idei preconcepute legate de problemele financiare.
Apreciem faptul ca sunt abordate teme de actualitate, pe intelesul elevilor; subiectele sunt atractive, practice; gratuitatea materialelor suport este benefica deoarece foarte multi copii nu-si permit achizitionarea lor.
Idei: Ghidul profesorului ar putea sa cuprinda exemple de buna practica (compuneri, desene, machete, activitati diverse realizate de catre elevi si dascali din tara, sau un CD cu cele mai reusite activitati).
Este oportuna organizarea unui concurs la nivel national pe teme de educatie financiara, daca se poate cu inscriere gratuita, iar elevii sa fie premiati"
. (Invatatori: Doba Alina, Pincotan Mirela, Lorintiu Adina, Cupsa Dochia - Scoala Gimnaziala Sanmartin; Muller Maria - Scoala Ginmaziala "Pavel Covaci" Macea).

Educatia finaciara este o constructie curriculara care prin relevanta, claritatea si calitatea materialelor realizate constituie un bun exemplu despre cum se poate propune si realiza o invatare autentica. Copiii l-au primit cu incantare, in ciuda atator termeni tehnici care se regasesc in paginile lui. Materialele ofera provocari si oportunitati de cunoastere. Ne propune povesti interesante din lumea banilor si ne imbie sa parasim spatiul clasei, sa-i invatam pe copii sa traiasca dincolo de zidurile scolii. Ne propune sa ne unim fortele pentru a oferi o buna educatie copiilor nostri si un raspuns la intrebarea lor obsedanta: "Invat, dar mie la ce-mi foloseste?" Ne propune sa aruncam privirea nu inspre trecutul in care noi am fost elevi, ci inspre ziua de maine pentru care ii pregatim pe copii. Ne propune, dar lasa si la latiudinea noastra, utilizarea unei palete largi de metode care sa faca accesbila "calatoria" elevilor in lumea banilor.

Educatia finaciara este un optional provocator pe care autoarea ni-l propune cu atata profesionalism! Speram ca vom da un raspuns pe masura!" (Invatator, Ana Curetean)

Parinti:
"Va contactez ca sa imi exprim opiniile asupra manualului si caietului Educatia financiara- Banii pe intelesul copiilor, autor Ligia Georgescu Golosoiu, pe care fetita mea, Mara Oprea, l-a primit pentru studiu la unul dintre optionale.
Sunt economist de meserie si am rasfoit imediat materialele primite. Le consider extrem de utile pentru copii, si imi exprim regretul ca nu au fost la dispozitia generatiilor anterioare (fata cea mare este eleva in clasa a IX-a), dar voi avea grija sa le dau spre lecturare si celor mai mari.
Sunt explicati pe intelesul celor mici termeni cu care ei se intilnesc sau nu in viata de zi cu zi, depinde de situatia fiecarei familii. Materialele vor aduce notiuni financiare de baza care vor conta foarte mult in dezvoltarea copiilor. Multi parinti omit sa faca un asemenea gen de educatie, iar altii nu stiu cum sa o faca. Acest optional este un bun mijloc de educatie financiara, un sprijin atat pentru copii, cat si pentru adulti.
Conteaza si faptul ca materialele au fost primite gratuit pentru ca vor putea fi rasfoite oricand.
Multumesc scolii pentru oportunitate si autoarei pentru concepere"
. (Camelia Oprea, Arad)

"Ma bucura faptul ca fiul meu are oportunitatea sa studieze un asemenea optional. Este un optional interesant, util. Fiul meu a fost foarte incantat sa imi prezinte materialele suport si mereu ma "informeaza" cu ce a mai invatat nou. Mi-a spus ca in curand va merge la banca si isi va deschide un cont. Consider ca studiul acestor materiale il va responsabiliza in gestionarea banilor, il vor face mai atent cu economiile lui si ale familiei." (Elena Simionescu, Arad)