Proiectul de responsabilitate sociala "Vara Urbana", dezvoltat de OTP Bank Romania impreuna cu Fundatia bancii - Dreptul la Educatie - este castigatorul locului II la categoria Sustinerea Angajatilor, la Romanian CSR Awards 2019, organizat de CSR Media.

Programul "Vara Urbana" a fost creat pentru a veni in ajutorul parintilor angajati la OTP Bank Romania care nu aveau unde sa isi lase copiii pe perioada verii, in timpul vacantei scolare, in intervalul de timp in care ei erau la serviciu.

"Vara Urbana" a fost implementat cu sprijinul Fundatiei Dreptul la Educatie si s-a desfasurat in OK Center, primul centru din Romania dedicat educatiei financiare, in parteneriat cu scoala Step by Step. Angajatii companiei au beneficiat de inscrierea gratuita a copiilor la activitati educative si interactive desfasurate pe perioada vacantei de vara. In perioada iulie – august 2018, aproximativ 100 de copii au luat parte la cursurile scolii de vara.

"Pentru ca ai nostri colegi din banca sa se poata implica in proiecte de CSR, trebuie ca ei insisi sa fie bine. Au fost puse la un loc mai multe resurse, am beneficiat de implicarea colegilor din Fundatia Dreptul la Educatie si OK Center, iar prin banii stransi din donatiile de 2% am reusit sa incheiem un parteneriat cu scoala Step by Step, cu experienta in invatamantul alternativ. Ulterior, a iesit proiectul «Vara Urbana» pentru copiii angajatilor, un proiect unic si pentru care suntem mandri de recunoasterea primita chiar din primul an de desfasurare. Pentru echipa de HR a fost o reala bucurie sa lucram la acest proiect, iar impactul proiectului ne-a determintat sa-l includem de anul acesta in strategia de beneficii extra-salariale pentru angajati.", a declarat Diana Misa, Director HR OTP Bank Romania.

"«Vara Urbana» este un proiect despre care vreau sa va vorbesc atat in calitate de organizator, cat si de beneficiar direct. Este un beneficiu valoros pe care am reusit sa-l oferim copiiilor angajatilor OTP care au fost ajutati intr-o problema reala "Unde imi las copilul in vacanta de vara?". A fost extrem de important pentru mine ca parinte sa stiu ca fiica mea, Ilinca, isi petrece timpul in compania altor copii de varste asemanatoare, ca isi face prieteni noi si ca participa la activitati de invatare si distractie intr-un cadru organizat, in care telefonul, tableta si televizorul nu au mai reprezentat niciun fel de atractie pentru ea. Cred ca si ceilalti parinti participanti la acest proiect i-au apreciat beneficiile in egala masura si de aceea imi doresc sa putem continua acest proiect atat de bine primit de parinti si copii si rasplatit cu acest premiu inca din primul an de implementare.", a declarat Ada Ionita, Director al Fundatiei Dreptul la Educatie si OK Center.

In cadrul Programului "Vara Urbana", in intervalul iulie-august, parintii din sediul central si sucursalele din Bucuresti ale OTP Bank au avut posibilitatea de a-si lasa copiii la OK Center, de luni pana vineri, intre orele 8:00 si 18:30, pentru a lua parte la activitatile din cadrul proiectului.

Participarea la program s-a facut gratuit, pe baza de inscriere, iar parintii au avut posibilitatea de a alege daca vor sa se inscrie pentru cateva zile, saptamani, o luna intreaga sau pentru ambele luni de program.

Media de participare in program a fost de 20 de copii/zi.

OK Center, un proiect OTP Bank Romania si Fundatia Dreptul la Educatie, este primul centru din Romania dedicat educatiei financiare, atat pentru copii si adolescenti, cat si pentru adulti.

Sursa: OTP Bank