Banca Transilvania sustine antreprenorii in cadrul Programului Start-Up Nation prin Pachetul BT Start-Up Nation, care cuprinde: credit-punte, cont curent, facilitatea Contul primul an gratuit si facilitati complementare bankingului pentru primul an de business.

Pachetul de servicii din Pachetul BT Start-Up Nation sunt destinate gestionarii afacerii si rezolva cateva dintre nevoile reale ale antreprenorilor aflati la inceput de drum – de la posibilitatea realizarii siteului firmei sau a propriului magazin online, facturare, gratuitate pentru medicina muncii si anunturi de recrutare, pana la accesul la cursuri si workshopuri.
13.000 de proiecte de business au fost selectate pentru finantare, din cele peste 33.000 care au fost depuse, conform Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Pachetul BT Start-Up Nation cuprinde urmatoarele:
- Credit-punte;
- Cont curent la Banca Transilvania;
- Facilitatea BT, Contul primul an gratuit;
- Inrolare in BT Club si acces gratuit la cursuri, traininguri si evenimente destinate comunitatii de business. Clubul este o initiativa BT dedicata antreprenorilor si are peste 25.000 de membri;
- Facilitatea Blugento: posibilitatea realizarii unui site de prezentare a afacerii sau propriul magazin online in mai putin de 3 zile;
- Servicii gratuite de facturare pentru o perioada de 12 luni, prin Smartbill;
- 12 luni gratuite pentru servicii de medicina muncii pentru 4 angajati, in cadrul Retelei private de sanatate Regina Maria;
- 2 tipuri de pachete de anunturi de recrutare pe platforma eJobs;
- Pachetul "Alerta firma ta", oferit de Termene.ro, platforma cu informatii oficiale si actualizate in timp real despre datele financiare si juridice ale firmelor din Romania;
- Cont gratuit pe Online Mastery StartUp, platforma prin care pot fi accesate cursuri de marketing online.

Creditul-punte este destinat acoperirii cheltuielilor curente – eligibile, aferente planului de afaceri - din programul de finantare pana la efectuarea transelor din suma nerambursabila de maximum 200.000 de lei (˜44.000 de euro). Dobanzile, comisioanele BT si comisionul de garantare a creditului de catre Fondul National de Garantare sunt cheltuieli eligibile, din ajutorul nerambursabil. Dobanda fixa a creditului-punte de la BT este de 4,5%, iar comisionul de acordare este de 0,75%.

Banca Transilvania este una dintre bancile selectate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat pentru distributia Alocatiei Financiare Nerambursabile. Fiind un program national, guvernamental, Banca Transilvania colaboreaza cu toti partenerii acestuia, cum sunt agentiile teritoriale ale ministerului mentionat si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Pentru BT, Start-Up Nation este inca o cale de a contribui la cresterea economica, prin stimularea infiintarii de firme si incurajarea celor cu spirit intreprinzator.

Sursa: Banca Transilvania