Se pot inscrie start-up-uri cu cifra de afaceri sau finantare atrasa de pana la 100.000 de euro, precum si ideile de business aflate in stadiu avansat
  • Vor fi selectati 10 castigatori care vor intra in Bootcamp-ul BCR-InnovX in perioada 1 iulie – 20 septembrie 2019
  • In aceasta grupa vor fi acceptate, pe langa firme, si intreprinderile sociale, precum si echipe de proiect care nu si-au infiintat o societate comerciala pana la data inceperii bootcamp-ului cohortei Grinders. Acestea vor avea obligatia de a o infiinta pana pe 31 iulie 2019
Acceleratorul BCR-InnovX porneste inscrierile pentru cea de-a doua cohorta de start-up-uri care dezvolta solutii si produse inovatoare prin tehnologie. Aceasta cohorta este dedicata antreprenorilor aspiranti care au idei pe care vor sa le scaleze international. Inscrierile se pot face pe pagina Acceleratorului pana pe 20 mai.

"Cel mai important al AcceleratoruluI BCR InnovX este redescoperirea potentialului de dezvoltare a Romaniei prin inovatii in tehnologie. Invatam de la ei si ii ajutam sa-si accelereze businessurile, printr-o munca de echipa prin care dorim sa multiplicam acest potential. Stim ca inceputul este dificil, dar mai stim si ca sunt multe idei bune care au nevoie doar de un pic de sprijin ca sa ajunga mari", spune Dana Dima, Vicepresedinte Retail & Banca Comerciala Romana.

"As dori sa transmit tinerilor antreprenori cu idei inovatoare sa fie curajosi si sa creada in visul lor. Romania a produs deja doi unicorni in lumea tehnologiei, astfel ca exista potential si experienta. Mesajul meu este simplu: inscrieti-va in cohorta Grinders pentru a invata cum sa creati un business de success in tehnologie", spune Alex Mihailciuc, Head of Global Pre-Sales UIPath.

"Prima cohorta din Acceleratorul BCR-InnovX este in plina desfasurare si credem cu tarie ca au un potential de crestere foarte mare in urmatorii ani. Pentru noua grupa dedicata antreprenorilor tineri si celor care au idei inovatoare in tehnologie avem deja o cerere ridicata, inainte de a porni inscrierile. Cream niste baze solide pentru viitorul tech al Romaniei", spune Diana Dumitrescu, Director Program InnovX.

Start-up-urile din program, care au deja firma activa, vor invata, prin expertiza ECSIF, sa acceseze de la Bruxelles granturi pentru inovare cu valori de 50.000 de euro si vor putea sa-si sustina business case-urile in cadrul viitoarei conferinte regionale Startup Grind.

Preselectia antreprenorilor se va face prin intermediul unor sesiuni denumite Fast Track Days, ce vor avea loc pe 11 mai, 25 mai, 1 iunie, iar pe 8 iunie va fi organizat Selection Day, unde vor putea participa cele mai bune 20 de propuneri (pitch-uri). Din acestea, vor fi selectate 10 business-uri ce vor participa in grupa de Grinders in perioada 1 Iulie – 20 Septembrie 2019.

Acceleratorul BCR-InnovX este un program dedicat afacerilor din tehnologie care dezvolta solutii dedicate pentru domenii precum: cyber-security, fintech, inteligenta artificiala, invatare automata, robotica, cloud, automatizare sau microservicii. Acceleratorul are o curricula adaptata companiilor cu potential de scalare internationala si o retea globala de parteneri si mentori cu experienta in astfel de programe.
Acceleratorul este un proiect realizat in parteneriat cu Uipath, Startup Grind in partnership with Google for Startups, Mindspace si European Center for Services Investments and Financing (ECSIF). BCR acopera costurile pentru toate bursele alocate antreprenorilor din acest proiect, cursurile si costurile logistice.

Mai multe detali despre Acceleratorul BCR-Innox si despre procesul de inscriere: www.bcr.ro/accelerator

Sursa: BCR