Actionarii OTP Leasing Romania, OTP Bank Romania si Merkantil Bank Ungaria, au aprobat majorarea capitalului cu suma de 5,52 milioane lei. Majorarea de s-a efectuat prin aport suplimentar in numerar, varsat integral in lei in contul principal al companiei deschis la OTP Bank Romania.

Actionarii au contribuit la majorarea de , luandu-se in calcul cota de participare a fiecaruia la capitalul social, astfel: OTP Bank Romania S.A a contribuit cu 3,312 milioane lei si Merkantil Bank Zrt cu 2,208 milioane lei. Acest demers sustine angajamentul ambilor actionari de a sprijini dezvoltarea pe termen lung a OTP Leasing si increderea in capacitatea echipei de a indeplini obiectivele strategice.

Compania a inregistrat, in ultimii doi ani, o crestere constanta. Portofoliul curent al OTP Leasing Romania valoreaza aproximativ 233 milioane de lei, iar conform estimarilor interne acesta va creste la 280 de milioane de lei pana la sfarsitul anului 2018. In ceea ce priveste finantarile noi de leasing, OTP Leasing a inregistrat in primele 9 luni ale anului o crestere de 91% (146 milioane de lei), comparativ cu aceeasi perioada din anul 2017.

"Rezultatele solide ale ultimilor doi ani reflecta performanta la nivel de echipa, investitiile in dezvoltarea portofoliului de produse, digitalizare si dinamica ascendenta a sectorului de leasing. Cresterea este sustinuta prin noi produse de leasing, adaptarea la cerintele clientilor si parteneriatele de incredere. Pe termen mediu, ne-am propus sa atingem obiectivul de a fi parte din top 10 companii locale de leasing," a declarat Toni Ioan Tataru, CEO OTP Leasing Romania.

Sursa: OTP Leasing Romania