Agentia de evaluare Fitch Ratings a confirmat la sfarsitul lunii mai ratingul de al ProCredit Bank Romania, singura banca din Romania cu actionarat 100% german, la BBB- cu perspectiva stabila. Ratingul de viabilitate al institutiei a fost, de asemenea, confirmat la b+. Ratingurile consecvente de la un an la altul subliniaza profitabilitatea stabila a institutiei si calitatea buna a portofoliului de .

Nivelul ratingurilor actuale reflecta si sprijinul pe care ProCredit Holding AG & Co. KGaA, actionarul majoritar si compania mama a ProCredit Bank, il ofera subsidiarei din Romania. De asemenea, ratingul ProCredit Holding a fost confirmat la BBB / Stabil.

Conform datelor financiare auditate, ProCredit Bank a inregistrat un profit net de peste 8 milioane de lei in 2015, aspect ce subliniaza stabilitatea institutiei pe parcursul anilor.

Ratingurile confirmate de catre Fitch evidentiaza atat strategia, cat si avantajul competitiv al ProCredit Bank in privinta segmentului de intreprinderi mici si mijlocii, datorate experientei si expertizei acumulate in acest domeniu. Incepand cu anul trecut, ProCredit Bank investeste in mod constant in reteaua sa teritoriala, inclusiv in implementarea unor zone de banking 24/7, moderne si usor accesibile. Prin intermediul acestora, banca urmareste sa ofere servicii bancare si facilitati complete si moderne, atat clientilor persoane juridice, cat si persoanelor fizice, asigurand, in acelasi timp, consiliere profesionista si abordand fiecare client in functie de particularitatile sale.

Sursa: Comunicat ProCredit Bank