Ameropa a semnat o facilitate de tip revolving multivaluta in valoare de 324 milioane euro cu un sindicat de banci format din Banca Comerciala Romana SA (BCR) si Raiffeisen Bank SA in calitate de aranjori principali mandatati initiali, bookrunners si banci de structurare, impreuna cu ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala Bucuresti si UniCredit Bank S.A., in calitate de aranjori principali mandatati si creditori. BCR a actionat si in calitate de agent de facilitate si garantii, precum si agent de documentatie.

Facilitatea, a carei maturitate poate fi extinsa pana la trei ani, va fi folosita de Azomures SA, Ameropa Grains SA si Chimpex SA pentru a consolida structura datoriilor financiare si a majora valoarea acestora prin refinantarea facilitatilor bilaterale existente si finantarea noilor nevoi de de lucru. Facilitatea este compusa din doua transe, o facilitate de tip revolving si o transa care poate fi utilizata sub forma de facilitati auxiliare in scopuri diverse, inclusiv facilitati de tip ovedraft, scrisori de garantie si acreditive.

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a actionat in calitate de consultant legal pentru creditori, in timp ce Popovici Nitu Stoica & Asociatii (PNSA) a actionat in calitate de consultant legal pentru Ameropa.

Acest sindicalizat ofera multiple posibilitati de utilizare pentru a raspunde eficient nevoilor viitoare ale Ameropa in Romania si pentru a-i sustine dezvoltarea.

"Suntem foarte incantati ca am semnat cu succes aceasta noua facilitate. In plus fata de refinantarea liniilor existente intr-o unica facilitate sindicalizata, aceasta permite entitatilor din Romania ale grupului Ameropa sa-si mareasca substantial capacitatile de finantare bancara. Succesul acestei tranzactii demonstreaza calitatea ridicata a operatiunilor grupului in Romania si relatiilor sale stranse cu bancile, fiecare dintre acestea fiind si creditorii grupului la nivel global", spune Andreas Zivy, presedinte al Grupului Ameropa.

Sursa: BCR