• 2016, cel mai bun an de pana acum pentru companie
  • Numarul de portofolii si valoarea nominala a creditelor administrate, in crestere
  • APS a implinit anul acesta 10 ani pe piata locala
APS Romania, lider in managementul investitiilor si creantelor la nivel local si cea mai mare dintre subsidiarele APS Holding, si-a crescut afacerile 35% in 2016, depasind 14,4 milioane de euro.

"In cei 10 ani de prezenta pe piata, am avut o crestere exponentiala de la an la an si am reusit sa ne transformam dintr-un start-up pe piata recuperarii de creante, intr-unul dintre cei mai mari jucatori din domeniul administrarii activelor si investitiilor", spune Victor Angelescu, Director regional pentru regiunea Europei Centrale si de Sud-Est in cadrul APS Holding.

La finalul lui 2016, compania gestiona, in Romania, 41 de portofolii de neperformante, totalizand un numar de peste 550.000 de creante. Valoarea nominala a creditelor administrate depasea, la finalul anului trecut, 3,4 miliarde de euro, in crestere cu aproape 70% comparativ cu 2015.

Compania ofera in principal servicii de management al activelor companiilor, de la restructurare, la valorificarea proprietatilor imobiliare. Concret, APS Romania se implica in eficientizarea companiilor active, dar care nu isi desfasoara activitatea in parametri normali din cauza datoriilor, in recuperarea unor creante pe termen lung, dar cu un superior prin repunerea companiilor in circuitul economic si in transformarea datoriilor in actiuni. De asemenea, APS administreaza activele imobiliare ale companiilor, de la analiza colateralelor, la evaluarea si vanzarea imobilelor.

O alta parte a activitatii companiei o constituie serviciile de recuperare a debitelor, atat de la persoane fizice, cat si de la persoane juridice. Compania are un call-center in care lucreaza 52 din cei peste 300 de angajati pe care ii are in prezent si cinci birouri in tara, in Bucuresti, Iasi, Timisoara, Constanta si Cluj-Napoca.

"Punem foarte mare pret pe desfasurarea activitatii de recuperare la cele mai inalte standarde si cerinte europene si impunem cele mai bune practici angajatilor nostri", spune Robert Machidon, Director general, APS Romania. "De altfel, echipa din Romania a avut o abordare atat de profesionista si de succes incat modelul nostru a fost exportat si in celelalte subsidiare ale companiei", adauga acesta.

In 2016, compania a oferit servicii de colectare a creantelor pentru 23 de clienti din domenii precum bancar si financiar non-bancar, utilitati, telecom sau leasing.

"In ultimii ani am schimbat directia companiei, catre administrarea activelor si consultanta pentru , si intentionam sa continuam aceasta tranzitie si pe viitor", adauga Robert Machidon. "Momentan, peste 80% din cifra noastra de afaceri provine din managementul activelor, respectiv restructurari si real estate, iar obiectivul nostru este ca, pana la finalul anului, ponderea acestor servicii sa ajunga la 90%", precizeaza Directorul general al companiei.

De la inceputul anului 2016, APS si-a extins operatiunile in Croatia, Cipru si Ungaria, avand acum prezenta operationala in 12 tari din Europa si Asia. Fondurile consiliate de APS au achizitionat, pana in prezent,
78 de portofolii in valoare de 8 miliarde de euro, incluzand proiectele in stadiul de finalizare.

Sursa: APS