• Miercuri, 17 aprilie a.c., BNR sarbatoreste 139 de ani de la infiintare si deschide vizitatorilor Palatul Vechi, din Bucuresti, strada Lipscani, nr. 25
  • Publicul larg poate vizita sediul istoric al BNR, intre orele 11:00 si 19:00
  • Publicul poate vizita Muzeul BNR si o colectie de lingouri si monede de aur din Tezaurul BNR
  • Sucursale regionale si agentii ale BNR din tara vor fi deschise, de asemenea, vizitatorilor, in acelasi interval orar
Banca Nationala a Romaniei (BNR) organizeaza miercuri, 17 aprilie a.c., in intervalul 11:00 – 19:00, "Ziua portilor deschise". Cu ocazia implinirii a 139 de ani de la infiintare, BNR deschide vizitatorilor Palatul Vechi din Bucuresti, precum si sucursale regionale si agentii ale BNR din teritoriu.

Cei interesati vor avea acces in Palatul Vechi al Bancii Nationale, situat in Centrul Vechi din Bucuresti, cu intrare din Str. Lipscani, nr. 25. Publicul larg va putea explora Sala Consiliului de Administratie si vechiul cabinet al Guvernatorului, Sala de Marmura, colectia numismatica si expozitiile: "Istoria leului", "Banca Nationala a Romaniei si Marea Unire", "Istoria bancnotei romanesti" si "TezAur".

Amenajata in cadrul Muzeului BNR, expozitia permanenta "TezAur" proiecteaza un concept modern si original, care porneste de la imaginea Pamantului ca depozitar al zacamintelor de aur, iar vizitatorii vor descoperi informatii inedite despre metalul nobil si vor putea admira lingouri autentice din aur si monede din aur din Tezaurul Bancii Nationale. Expunerea este completata cu exemple de tipuri de zacaminte aurifere - un filon aurifer si flori de mina continand elemente native de aur pe matrice de cuart.

Publicul larg va avea acces, in egala masura, la informatii referitoare la istoria, arhitectura si identitatea Banci Nationale a Romaniei si va primi un set de materiale cu imagini si informatii succinte despre fondatorul bancii, Eugeniu Carada, despre Palatul Vechi al BNR si istoria monedei nationale.

In data de 17 aprilie a.c., publicul larg poate vizita sediul istoric al BNR, precum si sucursalele regionale Cluj, Constanta, Dolj, Timis si agentiile BNR din Arges, Bacau, Bihor, Galati, Gorj, Maramures, Mures, Sibiu si Suceava.

Sursa: BNR