• Peste 1.000 de antreprenori si-au incasat deja banii pentru dezvoltarea afacerilor, restul urmand sa primeasca fondurile necesare in perioada imediat urmatoare
  • BCR va sustine in continuare programul StartUP Nation, avand increderea ca acest program este important pentru Romania, pentru dezvoltarea mediului si culturii antreprenoriale in tara noastra
Banca Comerciala Romana (BCR) a aprobat peste 1.700 de de prefinantare in cadrul programului StartUp Nation, din care aproximativ 1.400 au fost deja acceptate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM).

Astfel, peste 1.000 de antreprenori care au aplicat la BCR pentru finantarile acordate de prin program si-au primit banii necesari dezvoltarii afacerilor. Cei mai multi au dezvoltat afaceri in IT, productie si industrii creative.

"Spiritul antreprenorial este in plina efervescenta in Romania, lucru confirmat si de interesul mare fata de programul StartUp Nation. L-am observat cu precadere in ultimul an, dar il simtim tot mai pregnant in randul clientilor nostri. Tocmai aceasta efervescenta ne-a determinat sa ne aratam disponibilitatea pentru a sustine in continuare programul StartUp Nation. Credem ca e nevoie, mai departe, de astfel de proiecte structurale pentru dezvoltarea mediului si culturii antreprenoriale in Romania", a declarat Lucian Matu, Director Executiv Produse si Segmente Micro.

Pachetul de cont curent StartUp Nation este disponibil in sucursalele BCR si poate fi accesat atat de cei care s-au calificat in program, cat si de cei care au fost respinsi, dar nu vor sa renunte la ideea de a-si dezvolta o afacere.

Dincolo de oferta strict financiara, BCR le propune antreprenorilor un pachet unic de educatie financiara, prin care le va pune la dispozitie materiale educative, ce ii va ajuta la intelegera pasilor care trebuie facuti atunci cand pornesti un business. De asemenea, BCR organizeaza cursuri speciale pentru antreprenori, care urmaresc sa-i familiarizeze pe antreprenori cu notiuni contabile elementare, dar si cu concepte precum intelegerea rolului bancii in capitalizarea companiilor, identificarea nevoilor financiare, tipuri de finantari si garantii, precum si strategii pentru decizii financiare inteligente.

BCR dispune, in prezent, de 508 unitati teritoriale, una dintre cele mai bine reprezentate retele bancare din intreaga tara, atat in mediul urban, cat mai ales in mediul rural.

Sursa: BCR