• Primele afaceri antreprenoriale sustinute de Banca Comerciala Romana, prin StartUp Nation, sunt din domeniul proiectarii, productiei si serviciilor 
 • BCR le propune antreprenorilor cel mai bun pachet de prefinantare: 100% din alocatia financiara nerambursabila, cea mai mica de pe piata – 3,5% pe an, comisioane zero la operatiunile curente, precum si cea mai bine reprezentata retea bancara din Romania
 • Cuantumul comisioanelor aplicate de scade pana la 1%, achitabile in trei rate, iar BCR finanteaza si TVA-ul prin creditul de prefinantare, daca este o cheltuiala eligibila in cadrul planului de afaceri
Banca Comerciala Romana (BCR) a aprobat primele dosare de finantare, in cadrul programului StartUp Nation. Primele firme sprijinite de BCR sunt, in principal, firme de proiectare, productie, unele chiar de produse de inalta tehnicitate, precum si servicii.

"Romania are nevoie de oameni cu initiativa, cu incredere in ei. Iar acesti oameni trebuie sprijiniti pentru a-si putea pune ideile in practica. Vedem multe idei de afaceri care circula, in prezent, in societate, dar fara un suport financiar, fara educatie si expertiza, multe dintre ele nu vor putea trece de acest stadiu. Sustinerea increderii in spiritul de initiativa este unul dintre obiectivele noastre cheie si exista o satisfactie reala a tuturor oamenilor care reprezinta azi BCR, la momentul semnarii fiecarui contract de sprijin financiar, mai presus de orice obiectiv de vanzari. Vom continua sa facem tot ce este necesar pentru ca cei care aplica in programul StartUp Nation sa simta ca ne au alaturi si se pot baza pe un partener de incredere, prompt, corect si solid la acest inceput de drum", a declarat Lucian Matu, Director Executiv Produse si Segmente Micro.

Finantarile acordate de BCR prin programul StartUp Nation sunt disponibile fara constituirea de colateral. De mentionat ca BCR finanteaza, prin pachetul StartUp Nation si TVA-ul, daca acesta reprezinta o cheltuiala eligibila in cadrul planului de afaceri.

Alte elemente de noutate tin de scaderea cuantumului comisioanelor aplicate de pana la 1%, achitabile in trei rate lunare, la care se adauga una de gratie, precum si a comisionului de garantie perceput pentru Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), de la 3,8%, la 2,48%.

Dupa acceptarea in programul guvernamental StartUp Nation, beneficiarii pot solicita BCR cele doua produse special dezvoltate de in vederea sustinerii afacerii: pachetul cont curent Start-Up Nation si pachetul credit StartUp Nation:
 • Pachetul cont curent Start-Up Nation include:
  • ZERO lei la deschiderea si administrarea lunara a contului;
  • ZERO lei pentru administrarea cardului de debit;
  • ZERO lei pentru administrarea serviciului de Internet Banking
  • ZERO lei pentru tranzactiile efectuate prin Internet Banking – se vor plati doar comisioanele TransFond/BNR;
  • ZERO lei pentru incasarile prin ordine de plata in sistem intrabancar (transfer BCR – BCR) si interbancar (transfer alte banci din Romania – BCR)
  • ZERO lei pentru serviciul BCR Alert Plus, prin care beneficiarul primeste SMS sau email pentru intrarile de bani si platile efectuate in/din contul curent BCR
  • 23% reducere la Pachetul de semnatura electronica.
 • Pachetul de prefinantare Start-Up Nation, intr-un procent de pana la 100% din valoarea alocatiei financiare nerambursabile obtinuta prin program, care include:
  • Dobanda: 3,5%/an, cea mai buna dintre bancile participante in program;
  • Total comisioane credit: cel mult 1% din valoarea creditului, platibile in trei rate, la care se adauga si una de gratie;
  • Garantii: 80% din valoarea creditului, garantat de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) si, in completare, garantare cu bunurile achizitionate in cadrul programului; ipoteca mobiliara asupra conturilor curente deschise la BCR; fidejusiune;
  • 2,48% comision pentru FNGCIMM;
  • ZERO costuri verificare certificare cheltuieli in teren;
  • Perioada de analiza si solutionare a creditului: maxim 20 de zile de la solicitarea creditului, dar cu un termen mediu estimate de raspuns de aproximativ 5 zile.
Pachetul de cont curent Start-Up Nation este deja disponibil in sucursalele BCR si poate fi accesat atat de cei care s-au calificat in program, pentru pregatirea in vederea acordarii fondurilor guvernamentale ori a creditului punte, cat si de cei care au fost respinsi, dar nu vor sa renunte la ideea de a-si dezvolta o afacere.

Dincolo de oferta strict financiara, BCR le propune antreprenorilor un pachet unic de educatie financiara, prin care le va pune la dispozitie materiale educative, ce ii va ajuta la intelegera pasilor care trebuie facuti atunci cand pornesti un business. De asemenea, BCR va organiza cursuri speciale in sucursalele din toata tara, care vor urmari sa-i familiarizeze pe antreprenori cu notiuni contabile elementare, dar si cu concepte precum intelegerea rolului bancii in capitalizarea companiilor, identificarea nevoilor financiare, tipuri de finantari si garantii, precum si strategii pentru decizii financiare inteligente.

BCR dispune, in prezent, de 514 unitati teritoriale, una dintre cele mai bine reprezentate retele bancare din intreaga tara, atat in mediul urban, cat mai ales in mediul rural.

Sursa: BCR