In calitate de partener al programului StartUp Nation, Banca Comerciala Romana a reusit finantarea programului in cele mai bune conditii din piata - asigurand un sprijin real pentru antreprenori. Impreuna cu Fondul European de Investitii, prin initiativa COSME, BCR a implementat in programul StartUp Nation 2018-2019 un produs inovator si rapid, prin finantarea gratuita a garantiei.

Aceasta finantare este posibila prin garantia oferita de COSME si Fondul european pentru strategice (EFSI) infiintat in cadrul Planului de pentru Europa. Scopul EFSI este de a sprijini finantarea si implementarea investitiilor productive in Uniunea Europeana si de a asigura accesul sporit la finantare.

Decizia strategica a bancii a fost aceea de a se concentra in exclusivitate pe aceasta oferta, bazata pe garantia COSME, care a raspuns perfect nevoilor si contextului derularii programului Start-UP Nation. Estimarile noastre au indicat ca vom sprijini aproximativ 50% din antreprenorii din program care au nevoie de finantare pentru implementarea programului de anul acesta, adica 2.500 de clienti cu afaceri noi ce nu dispun de surse proprii sau care nu au identificat parteneri furnizori pentru a implementa programul direct prin cerere de plata.

Dupa doar doua luni de la lansarea programului am reusit sa acordam toate cele 2.500 de creditele bugetate in initiativa COSME, drept pentru care le multumim tuturor antreprenorilor care au ales BCR pentru programul StartUp Nation. Am reusit impreuna sa implementam un program de mare succes intr-un termen foarte scurt. Componenta de finantare a programului Startup Nation 2018 se incheie pentru moment.

Misiunea BCR in cadrul programului StartUp Nation 2018-2019 continua alaturi de cei 3.700 de clienti, dintre care 2.500 cu finantari in derulare, pentru a ne asigura ca proiectele vor fi implementate bine, iar acest prim pas pas spre antreprenoriat este unul de succes.

Sursa: BCR