Fondul European de Investitii si Banca Comerciala Romana au semnat actul aditional de majorare a acordului de garantare in cadrul Programului Initiativa pentru IMM-uri. BCR va acorda astfel finantari de peste 1,23 miliarde lei pentru si activitatea curenta a IMM-urilor, in conditii de costuri avantajoase, cu o garantie de 60%, acordata de FEI.

Programul Initiativa pentru IMM-uri sustine cresterea accesului la finantare al companiilor, care beneficiaza astfel de garantii de la Fondul European de Investitii, dar si de o redusa. Incepand cu anul 2017, pana in prezent, in cadrul acestui program, Banca Comerciala Romana a finantat deja un numar de peste 300 de IMM-uri cu circa 500 milioane lei.

Tranzactiile IMM beneficiaza de sprijinul Uniunii Europene prin programul Initiativa pentru IMM, finantat de Uniunea Europeana, prin FEDR si Horizon 2020, si de catre Fondul European de Investitii si Banca Europeana de Investitii.

"Exista provocari si oportunitati la tot pasul intr-o economie in schimbare. In acest context, alaturi de Fondul European de Investitii, BCR va actiona ca un adevarat accelerator de business pentru afacerile romanesti. Mai mult decat costuri de finantare foarte bune, aducem expertiza in structurarea finantarilor si managementul riscului. Vrem sa acceleram business-urile romanesti sanatos, in siguranta si pe termen lung" a declarat Sergiu Manea, Presedintele Bancii Comerciale Romane.

Parteneriatul dintre Fondul European de Investitii si Banca Comerciala Romana, inceput inca din anul 2010, continua sa aduca beneficii pentru clientii bancii. In prezent intre cele doua institutii mai sunt in vigoare: un acord de finantare si garantare destinat acordarii de in lei pentru fermierii si antreprenorii din zonele rurale, in cadrul Programului FEI AGRI si un acord de garantare destinat acordarii de pentru clienti micro, inclusiv start-up-uri, in cadrul Programului COSME.

Sursa: BCR