Activitatea de factoring a BRD si-a demonstrat soliditatea si in anul 2016, banca mentinandu-se pentru al saptelea an consecutiv in pozitia de lider de piata. In acelasi timp, BRD ramane si cea mai bine clasata banca din piata in ceea ce priveste calitatea serviciilor de factoring international, conform statisticilor Factors Chain International.

Cu o cota de piata de 20% si o cifra de afaceri de 822 milioane EUR, BRD a derulat anul trecut operatiuni de factoring cu peste 700 de clienti, procesand peste 300.000 de facturi. Clientii provin atat din categoria IMM-urilor, cat si din cea a multinationalelor, din toate sectoarele economice, ponderea cea mai mare inregistrandu-se in zona bunurilor de larg consum, electronice si IT, masini si echipamente. Factoringul fara regres ramane produsul cel mai reprezentativ, ponderea acestuia in totalul operatiunilor de factoring ajungand la 89%. Acest lucru demonstreaza preocuparea clientilor pentru acoperirea riscului de neplata prelungita si a riscului de insolventa a debitorilor cedati, pentru solutii de optimizare a cash-flow-ului si a bilantului.

"Ne-am concentrat atat pe diversificarea portofoliului, care a adus cresterea numarului clientilor din categoria IMM, pe dezvoltarea de produse noi, cat si pe cresterea eficientei operationale. Operatiunile de reverse factoring sau Supply Chain Finance au reprezentat si ele o axa prioritara de dezvoltare a activitatii. Banca a implementat 15 programe in care sunt in prezent inrolati peste 250 de clienti, in calitatea lor de furnizori ai unor companii mari, beneficiind astfel de finantare in conditii competitive de pret si de un flux operational simplificat", a declarat Anca Dogaru, Director adjunct al departamentului Global Transaction Banking al BRD.

Activitatea de factoring a BRD face parte din linia internationala de business creata la nivelul grupului Société Générale. "Anul 2017 a debutat bine pentru activitatea de factoring, cea mai mare parte din tranzactiile negociate anul trecut fiind in curs de finalizare sau chiar implementate deja, astfel incat inregistram o crestere in jur de 40% a volumelor", spune Anca Dogaru.

Activitatea de factoring a BRD este parte a departamentului Global Transaction Banking, care reuneste 4 linii de business: Plati si Cash Manangement, Factoring, Trade Finance (Services) si Banci Corespondente, integrate la randul lor in liniile de business internationale ale Société Générale, centre de expertiza create pentru a facilita dezvoltarea activitatii clientilor bancii. De asemenea, tot in 2016, BRD a primit din partea revistei americane « Global Finance » premiul pentru cea mai buna banca de Trade Finance din Romania.

Sursa: BRD